دوره 4، شماره 1 - ( بهار 1400 1400 )                   جلد 4 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.MEDILAM.REC.1397.155

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shohani M, Masoumi M, Mozafari M, Seidkhani H, Ebrahimi Nejad H. Comparative Study of the Effect of Exercise on Treadmill with Roping to removal crushed urinary stones after Extracorporeal shocking wave lithotripsy (ESWL) in Patients Referring to the Asian Clinic in 2018. Journal title 2021; 4 (1)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1416-fa.html
شوهانی معصومه، معصومی منصور، مظفری مصیب، صیدخانی حسین، ابراهیمی نژاد همایون. بررسی مقایسه ی تاثیر ورزش تردمیل همراه با طناب زدن بر دفع خرده سنگ های ادراری بعد از سنگ شکنی برون اندامی در بیماران مراجعه کننده به کلینیک آسیا در سال 97.. عنوان نشریه. 1400; 4 (1)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1416-fa.html


گروه آموزشی پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
چکیده:   (2580 مشاهده)
1-خلاصه ضرورت اجرای طرح:
 
بیماری سنگ های ادراری از قدیمی ترین بیماری های نوع بشر است و بیش از سه هزار سال است که بشر با این بیماری دست و پنجه نرم می کند (3-1 ). عارضه سنگ کلیه اختلال بالینی شایعی است و شیوع آن تحت تأثیر تغییرات شیوه زندگی، تغییرات جغرافیایی، میزان فعالیت جسمانی، نژاد، قومیت و عوامل متعدد دیگری می باشد (6). شیوع سنگ کلیه 1 تا 5 درصد در نقاط مختلف گزارش شده که در کشورهای پیشرفته 2 تا 3 درصد و در کشورهای در حال توسعه  0.5 تا 1 درصد برآورد شده اسـت(3،6 ). سنگ شکنی برون اندامی یک روش مؤثر و نسبتأ بدون خطر در درمان سنگ های سیستم ادراری است. عوارض شایع آن شامل خون ادراری و گیر افتادن سنگ در حالب است. علی رغم بی خطر بودن و عوارض نسبتاً کم در این روش توصیه می شود، در بیماران پرخطر از قبیل مبتلایان به نارسایی مزمن قلب و پرفشاری خون به صورت سرپایی انجام نشود (15 ). به طور کلی می توان گفت عارضه سنگ کلیه برای مبتلایان به این بیماری مشکلات بسیار زیادی به همراه دارد و بدون پیگیری و مداخله طبی میزان عود سنگ ممکن است در عرض چند سال به بیش از 50 درصد افزایش یابد. علاوه بر این، مهمترین عامل تأثیرگذار بر روی ترشحات ادراری و تغلیظ شدن موادی که باعث تشکیل سنگ می شوند رژیم غذایی و اختلالات متابولیک مرتبط است و به نظر می رسد چاقی یکی از عوامل مرتبط با این افزایش باشد. بنابراین بایستی در جهت تعدیل مشکلات ذکر شده به ارائه راهکارهایی در این زمینه پرداخت که از جمله می توان اثر تمرین ورزشی را به عنوان یک روش کمکی و غیر دارویی در این خصوص مورد بررسی قرار داد. در همین راستا، پژوهش حاضر با هدف  تعیین  مقایسه ی تأثیر ورزش تردمیل همراه با طناب زدن بر دفع خرده سنگ های ادراری بعد از سنگ شکنی برون اندامی در بیماران مراجعه کننده به کلینیک آسیا در سال 97انجام خواهدگرفت.
 
واژه‌های کلیدی: سنگ کلیه، ورزش، طناب زدن، ترد میل، سنگ شکنی
     
نوع مطالعه: سایر...... | موضوع پروپزال: بهداشت و پرستاری
دریافت: 1397/1/18 | پذیرش: 1397/11/7 | انتشار: 1400/3/3

ارسال نظر درباره این پروپزال : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به مجری اصلی


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه جامع مدیریت اطلاعات تحقیقات، پژوهش و فناوری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Technology and Research Information System

Designed & Developed by : Yektaweb