دوره 4، شماره 1 - ( بهار 1400 1400 )                   جلد 4 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Kenarkoohi A, Mirzaei A, Falahi S. Seroprevalence of Hepatitis E Virus in Pregnant Women and General Population Who Were Referred to Taleghani Hospital and Imam Khomeini Hospital in Ilam.. Journal title 2021; 4 (1)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1405-fa.html
کنارکوهی عذرا، میرزائی اسد، فلاحی شهاب. شیوع سرولوژیکی ویروس هپاتیت E در زنان باردار و جمعیت عمومی مراجعه کننده به بیمارستان طالقانی وامام خمینی ایلام. عنوان نشریه. 1400; 4 (1)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1405-fa.html

مرکز تحقیقات بیماری‌های مشترک انسان و دام، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
ویروس HEV یک RNA ویروس بدون پوشش می باشد که  به عنوان تنها عضو جنس هپه ویروس در خانواده هپه ویریده طبقه بندی شده است.عفونت هپاتیت Eاز جمله بیماریهای هپاتیت ویروسی حاد خود محدود شونده بوده که اپیدمیهای قابل توجهی را در سراسر دنیا بوجود آورده است. راه اصلی انتقال HEVمدفوعی- دهانی است هرچند که احتمال انتقال از طریق راههای دیگر نیز برای این ویروس تاکنون رد نشده است و در متون مختلف انتقال آن از راه خون، رابطه جنسی، تزریق و از مادر به نوزاد گزارش شده است و با توجه به این که  این ویروس حیوانات را نیز آلوده می کند انتقال آن از طریق حیوان به انسان نیز مشاهده شده است. بیماری هپاتیت E یکی از مشکلات بهداشتی در کشورهای در حال توسعه می باشد و این ویروس بعد از هپاتیت B دومین عامل ایجاد هپاتیت حاد است. اگر چه مرگ و میر ناشی از این ویروس در سطح نسبتا پایینی است ولی میزان مرگ و میر در زنان باردار 20 درصد گزارش گردیده است.
علی رغم گزارشات مبنی بر شیوع بالای هپاتیتE در آسیا، آفریقا، خاورمیانه و آمریکای مرکزی، اطلاعات جمعیتی اندکی از اپیدمیولوژی این بیماری در ایران موجود است.با توجه به این که مطالعات محدودی در زمینه شیوع ویروس در ایران انجام شده است و همچنین میزان شیوع این ویروس در استان ایلام گزارش نشده است.

نوع مطالعه: آزمایشگاهی | موضوع پروپزال: میکروب شناسی پزشکی
دریافت: 1397/11/1 | پذیرش: 1397/12/21 | انتشار: 1399/12/10