دوره 4، شماره 2 - ( تابستان 1400 1400 )                   جلد 4 شماره 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.MEDILAM.REC.1400.017

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

nargesi S, rashkikemmak A, dolatshahi Z, mezginejad F, Norozi S. Economic evaluation of ivabradine in treatment of patients with heart failure: A systematic review. Journal title 2021; 4 (2)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1401-fa.html
نرگسی شهین، راشکی کمک اسما، دولتشاهی زینب، مزگی نژاد فاطمه، نوروزی سیروس. ارزیابی اقتصادی داروی Ivabradine در درمان نارسایی قلبی: یک مرور نظامند. عنوان نشریه. 1400; 4 (2)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1401-fa.html


چکیده:   (1398 مشاهده)
گرچه در دهه های اخیر پیشرفت های زیادی در درمان بیماران قلبی اتفاق افتاده است، اما شیوع نارسایی قلبی در حال افزایش است. انجمن قلب آمریکا گزارش داده است که حدود 3/7 درصد از کل مرگ های ناشی از بیماری قلبی اغلب به دلیل نارسایی قلبی است (1) بیماری قلبی اغلب به نارسایی مزمن قلبی منتهی می شود که یک بیماری لاعلاج است و با خستگی شدید و پیشرونده، عدم تحمل به ورزش، احتباس مایعات و تنگی نفس مشخص می شود.(2)
نارسایی قلبی یکی از شایع ترین اختلالات قلبی و عروقی است و به عنوان یک اختلال مزمن، پیش رونده و ناتوان کننده مطرح می باشد. شیوع و بروز آن با افزایش سن بالا می رود به طوری که در آمریکا تقریباً یک درصد افراد بیشتر از 50 سال و حدود ده درصد سالمندان بالای 80 سال مبتلا به نارسایی قلبی هستند. از طرفی پیشرفت در اقدامات درمانی و جراحی سبب شده بیمارانی که از مرگ در اثر انفارکتوس قلبی جان سالم در می برند،  متعاقباً به نارسایی قلبی مبتلا شوند(3) روند فزاینده نارسایی قلب ناشی از عوارض بیماری های عفونی ، التهابی، عروقی و دریچه ای قلب نیز یک مشکل عمده بهداشتی و یک بیماری اپیدمیک در ایالت متحده آمریکا محسوب می شود به طوری که در آمریکا 5 میلیون نفر مبتلا به نارسایی قلبی بوده و سالانه حدود 500000 مورد جدید به این رقم افزوده می شود و انتظار می رود در 30 سال آینده آمار موجود دو برابر شود (4) پژوهش ها نشان می دهند که کیفیت زندگی بیماران نارسایی قلبی نسبت به جمعیت عمومی و نیز نسبت به سایر بیماران مزمن پایین تر است .(5)
سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) داروی کورلانور (Corlanor) را با نام ژنریک ایوابرادین (Ivabradine) را برای برای کاهش وخیم تر شدن نارسایی قلبی (نارسایی مزمن قلبی) در سال 2015 مورد تایید قرار داد. این دارو برای بیمارانی که علائم نارسایی قلبی پایدار، (ضربان قلب نرمال حداقل 70 ضربه در دقیقه می‌باشد) مورد استفاده قرار می‌گیرد.
تحلیل های هزینه اثربخشی داروی Ivabradine بعنوان یک استراتژی جدید در درمان ناسایی قلبی  در حوزه بیماریهای غیرواگیردار در مقایسه با  مراقبت های استاندارد می تواند نقش مهمی در آگاه سازی تصمیم گیرندگان در ارتباط با بازپرداخت هزینه های مراقبتی، قیمت گذاری مداخلات درمانی، فراهم کردن راهنماهای بالینی هزینه اثربخش در مورد استفاده از داروهای نسل جدید، ارائه مداخلات هدفمند و تولید شواهد علمی برای اتخاذ تصمیمات سیاستی داشته و نهایتاً منجر به مدیریت هزینه ها، ارتقاء کارایی و تخصیص بهینه منابع مالی محدود نظام سلامت در حوزه اقتصاد بیماری قلبی و عروقی گردد. با عنایت به بار اعظم بیماری های قلبی و عروقی، محدودیت منابع مالی در کشورهای مختلف و سهمی که از تولید ناخالص ملی خود به نظام سلامت اختصاص می دهند، انجام بررسی های جامع تری برای از بین بردن این اختلاف تحلیل ها با توجه به محدودیت منابع بهداشتی و درمانی و معرفی گزینه غالب در زمینه ارزشیابی اقتصادی با استناد به مطالعات انجام شده در سطح جهان ضروری به نظر می رسد. لذا پژوهش حاضر به شیوه مرور نظام مند و با تمرکز بر بیماران مبتلا به نارسایی قلبی  به ارزیابی اقتصادی  Ivabradine در مقایسه با سایر درمان های معمول می پردازد.
 
     
نوع مطالعه: مرور سیستماتیک و متاآنالیزیس | موضوع پروپزال: قلب و عروق
دریافت: 1399/12/19 | پذیرش: 1400/6/10 | انتشار: 1401/6/10

ارسال نظر درباره این پروپزال : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به مجری اصلی


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه جامع مدیریت اطلاعات تحقیقات، پژوهش و فناوری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Technology and Research Information System

Designed & Developed by : Yektaweb