دوره 4، شماره 2 - ( تابستان 1400 1400 )                   جلد 4 شماره 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

nargesi S, DOLATSHAHI Z, MEZGINEZHAD F. Economic evaluation of endovascular versus open repair of ruptured abdominal aortic aneurysm: A systematic review. Journal title 2021; 4 (2)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1361-fa.html
نرگسی شهین، دولتشاهی زینب، مزگی نژاد فاطمه. ارزیابی اقتصادی آندوواسکولار در مقایسه با ترمیم از طریق جراحی باز در پارگی آنوریسم آئورت شکمی :یک مرور نظامند. عنوان نشریه. 1400; 4 (2)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1361-fa.html

آنوریسم آئورت شکمی، افزایش اندازه غیر طبیعی موضعی آئورت است که در اثر ضعیف شدن پیشرونده دیواره آئورت ایجاد می‌شود. آنوریسم آئورت شکمی به صورت معمول به قطر آئورت شکمی بیشتر از سه سانتی‌متر اطلاق می‌شود.(1) آنوریسم‌های آئورت می‌توانند در هر قسمتی از طول آئورت گسترش یابند، ولی سه چهارم آنها در آئورت شکمی قراردارند.(2)
پارگی آنوریسم آئورت شکمی سیزدهمین عامل اصلی مرگ در ایالات متحده و دهمین  علت مرگ در میان مردان مسن (10 ؛ 11)  و عامل مرگ سالانه 9000  حساب می شود.(12)   حدود 30،000-40،000 بیمار بدون علامت برای جلوگیری از پارگی تحت عمل انتخابی آنوریسم آئورت شکمی قرار می گیرند، که مرگ و میر بعد از عمل بین 2-8 درصد خواهد بود(13 ، 14)
تحلیل های هزینه اثربخشی آندوواسکولار در مقایسه با ترمیم از طریق جراحی باز  در درمان پارگی آنوریسم آئورت شکمی می تواند نقش مهمی در آگاه سازی تصمیم گیرندگان در ارتباط با بازپرداخت هزینه های مراقبتی، قیمت گذاری مداخلات درمانی، فراهم کردن راهنماهای بالینی هزینه اثربخش در مورد استفاده از این روش ها ، ارائه مداخلات هدفمند و تولید شواهد علمی برای اتخاذ تصمیمات سیاستی داشته و نهایتاً منجر به مدیریت هزینه ها، ارتقاء کارایی و تخصیص بهینه منابع مالی محدود نظام سلامت در حوزه اقتصاد بیماری های قلبی و عروقی  گردد. با عنایت به بار بیماری های قلبی و عروقی ، محدودیت منابع مالی در کشورهای مختلف و سهمی که از تولید ناخالص ملی خود به نظام سلامت اختصاص می دهند، انجام بررسی های جامع تری برای از بین بردن این اختلاف تحلیل ها با توجه به محدودیت منابع بهداشتی و درمانی و معرفی گزینه غالب در زمینه ارزشیابی اقتصادی با استناد به مطالعات انجام شده در سطح جهان ضروری به نظر می رسد لذا پژوهش حاضر به شیوه مرور نظام مند با مقایسه ترمیم از طریق آندوواسکولار در مقایسه با جراحی باز و با تمرکز بر بیماران مبتلا به پارگی آنوریسم آئورت شکمی و با ارزیابی میزان بقا، بهبود کیفیت و مطلوبیت در زندگی مبتلایان نتایج را مورد بررسی قرار داده است

نوع مطالعه: مرور سیستماتیک و متاآنالیزیس | موضوع پروپزال: قلب و عروق
دریافت: 1399/11/14 | پذیرش: 1400/6/10 | انتشار: 1400/6/10