دوره 5، شماره 3 - ( پاییز 1401 1401 )                   جلد 5 شماره 3 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Maleki A, khoshnood S, Sadeghifard N, Hassankaviar V, hadadi M H, Valadbeigi H, et al . Prevalence of Tigecycline -resistant strains in clinical isolates of Acinetobacter baumannii and evaluation of their genetic association using multilocus sequence typing (MLST), MLVA and Multiplex PCR. Journal title 2022; 5 (3)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1318-fa.html
ملکی عباس، خشنود سعید، صادقی فرد نورخدا، حسن کاویار وهاب، حدادی محمد حسین، ولدبیگی حسن، و همکاران.. بررسی شیوع سویه های مقاوم به تایجی سیکلین در ایزوله های بالینی اسینتوباکتر بومانی و ارزیابی ارتباط ژنتیکی آنها با استفاده از توالی یابی لوکوس های چند گانه MLST))، MLVA و Multiplex PCR. عنوان نشریه. 1401; 5 (3)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1318-fa.html

مرکز تحقیقات میکروب شناسی بالینی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
اسینتوباکترها، کوکوباسیل های گرم منفی غیر تخمیر کننده ای هستند که در طی سه دهه اخیر به عنوان یکی از مهم ترین علل بروز عفونت های بیمارستانی مطرح شده اند. میزان مرگ و میر ناشی از این باکتری هم نسبتا بالاست، بطوریکه در مطالعه ای که در سال 2010 انجام شد از بین146 بیمار که دارای اسینتو باکتربومانی مقاوم به چند دارو (Multi-drug resistant (MDR بودند تعداد 23 نفر(15.8) از آنها جان خود را از دست دادند. تایجی سیکلین اولین آنتی بیوتیک تایید شده آنتی بیوتیک های گلایسی سکلین توسط FDA است. این آنتی بیوتیک دارای قدرت قابل توجهی علیه باکتری های گرم  منفی و گرم مثبت و باکتری های بی هوازی از جمله سویه های مقاوم به چند دارو (MDR) است. میزان مقاومت اسینتو باکتر بومانی به این آنتی بیوتیک خیلی بالا نیست، اما امروزه شاهد افزایش آرام مقاومت به این آنتی بیوتیک هستیم، که کار درمان این عفونت ها را با مشکل مواجه می کند. یکی از مهمترین و پرکاربرد ترین روش هایی که جهت تایپینگ مولکولی و ارزیابی ارتباط کلونال ایزوله های باکتریایی بکار می رود، تکنیک توالی یابی لوکوس چند گانه Multilocus sequence typing  (MLST) است. این روش یکی از روش های مولکولی با حساسیت بالاست و امروزه جهت بررسی الگوی تایپینگ در  باکتری های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. در سال های اخیر با معرفی و توسعه روش های مولکولی تایپینگ مثل Variable number tandem repeat و Multiplex PCR تنوع ژنتیکی قابل توجهی در میان سویه های اسینتوباکتر بومانی مشاهده شده است. در تکنیک Multiple loci VNTR analysis (MLVA)، با انتخاب لوکوس های مختلف از نظر اندازه هر واحد تکرار شونده و پلی مورفیسم طولی، توانایی افتراق میان سویه ها فراهم می شود. با توجه مطالب گفته شده و لزوم اهمیت شناخت  مکانیسم های مقاومت و پروفایل های مربوط به مقاومت تایجی سیکلین  بر آن شدیم تا مطالعه ای با عنوان:  بررسی شیوع سویه های مقاوم به تایجی سیکلین در ایزوله های بالینی اسینتوباکتر بومانی و ارزیابی ارتباط ژنتیکی آنها با استفاده از توالی یابی لوکوس های چند گانه MLST)MLVA و Multiplex PCR را انجام دهیم.

نوع مطالعه: مقطعی (Cross sectional) | موضوع پروپزال: میکروب شناسی پزشکی
دریافت: 1399/8/16 | پذیرش: 1399/10/27 | انتشار: 1401/10/10