دوره 5، شماره 1 - ( بهار 1401 1401 )                   جلد 5 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Pakzad R, soltani S, zandi M, akhavanrezayat S, Hosseini Z, Malekifar P, et al . The Ocular manifestations in COVID-19 patients: a systematic review and meta-analysis. Journal title 2022; 5 (1)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1287-fa.html
پاکزاد رضا، سلطانی صابر، زندی میلاد، اخوان رضایت سارا، حسینی زینب، ملکی فر پونه، و همکاران.. بررسی یافته های چشمی در افراد مبتلا به کووید 19- یک مطالعه مرور نظاممند و متا انالیز. عنوان نشریه. 1401; 5 (1)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1287-fa.html

د ع پ ایلام
-خلاصه ضرورت اجرای طرح:
بیماری ویروس کرونا 2019 باعث ایجاد یک همه گیری بزرگ در جهان شده است و تا کنون بیش از 1.4 میلیون مرگ در سراسر جهان به علت ان رخ داده است. این بیماری دارای علائم بالینی و آزمایشگاهی گسترده ای از جمله علائم گوارشی، تنفسی، پوستی و اختلال در اندام های داخلی از جمله کبد و کلیه می باشد. یکی از علائم بالینی ویروس کرونا عفونت چشم و علائم چشمی در انسان و حیوانات است که میتوان به علائم  چشمی شامل التهاب ملتحمه ، یووئیت قدامی ، رتینیت ، قرمزی و نوریت بینایی اشاره کرد. عوارض چشمی ناشی از ویروس های کرونا نسبت به ویروس های آدنو ویروس و آنفلوانزا کمتر دیده شده است. مطالعات شیوع اختلالات چشمی در بیماران COVID19 را از 0.8 تا 31.6٪ گزارش کرده اند. اگر چه مطالعات مختلفی سعی در براورد شیوع یافته های چشمی در افراد مبتلا به COVID-19 کرده اند، اما نتایج ان مطالعات متغیر است و هنوز مطالعه ای به منظور براورد شیوع کلی یافته های چشمی انجام نشده است. هدف اصلی این مطالعه ارزیابی یافته های چشم پزشکی و براورد شیوع ادغام شده یافته های چشمی در  بیماران COVID-19 با استفاده از مروم نظاممند و متاانالیز است.

-خلاصه روش اجرای طرح:
تمام مراحل در این بررسی سیستماتیک و مطالعه فراتحلیل بر اساس دستورالعمل PRISMA انجام خواهد شد. یک جستجوی کامل و جامع و بدون هیچ محدودیت زبانی و زمانی در پایگاه های اطلاعاتی بین المللی از جمله PubMed ، Scopus ، Web of Science و Embase برای شناسایی مقالات مربوط به شیوع تظاهرات چشمی مربوط به SARS-COV2 انجام خواهد شد.
استراتژی جستجوی بر اساس MEDLINE ساخته خواهد شد و سپس در پایگاه های دیگر مورد استفاده قرارخواهد گرفت. مطالعات در سه مرحله غربال خواهند شد. در مرحله اول، براساس عنوان، در مرحله دوم براساس چکیده و در مرحله سوم براساس full-text بررسی خواهند شد. در تمام مطالعات، علاوه بر اطلاعات عمومی ، از جمله نام نویسندگان ، سال ، کشور ، طرح مطالعه ، اندازه نمونه ، سن و جنس ، سایر علائم چشمی نیز استخراج خواهند شد. از Newcastle-Ottawa Scale for case reports/case series studies برای ارزیابی کیفیت مطالعاتی، استفاده خواهد شد. از رویکرد Random effects درصورت وجود هتروژنیستی بالای 70% براساس معیار higgins برای شاخص I2 استفاده خواهد شد. از نرم افزار stata ورژن 12 برای انالیز داده ها استفاده خواهد شد.

نوع مطالعه: مرور سیستماتیک و متاآنالیزیس | موضوع پروپزال: چشم پزشکی
دریافت: 1399/9/21 | پذیرش: 1399/12/20 | انتشار: 1401/3/29