دوره 3، شماره 3 - ( پاییز 1399 1399 )                   جلد 3 شماره 3 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.MEDILAM.REC.1395.103

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Pakzad I, moradkasani S. Typing of Brucella spp isolates Iran based multiple locus variable number tandem Repeat analysis(MLVA). Journal title 2020; 3 (3)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1266-fa.html
پاکزاد ایرج، مرادکسانی صفورا. تیپ بندی جدایه های بروسلای جداشده از ایران براساس MLVA (تجزیه وتحلیل تعداد توالی های متغیر تکراری پشت سرهم چند لوکوس). عنوان نشریه. 1399; 3 (3)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1266-fa.html


چکیده:   (2147 مشاهده)
یکی از دلایل اهمیت بروسلا، توانایی این باکتری درانتقال به انسان وایجاد بیماری  حاد تا مزمن است وممکن است تاپایان عمر دربدن باقی بماند وعوارضی مثل ارتریت واختلالات عصبی به دنبال داشته باشد(1). گونه ها ی این باکتری درانسان ودام فرم های مختلف بیماری ایجادمی کنند وباتوجه به اینکه نمای بالینی بیماری غیراختصاصی است تشخیص این عفونت ها درانسان تنها مبتنی برروش های آزمایشگاهی می باشد(2). به سبب حساسیت  پایین روش کشت  وآزمون های سرولوژیکی (به خصوص درمراحل اولیه بیماری که میزان تولید آنتی بادی پایین می باشد) ایجاد واکنش های متقاطع باسایرمیکروارگانیسم ها ونتایج مثبت  ومنفی کاذب در آن ها، نیازبه روش های تشخیصی بهتر،دقیق تر، حساس تربرای بروسلوزیس  بویژه درمناطق اندمیک(که کشورایران نیز یکی ازین مناطق می باشد)به شدت احساس می شود . امید به رفع این مشکل درسال های اخیر باپیشرفت تکنیک های مولکولی پیشرفت بیشتری گرفته است (4و3). سروتایپینگ وریبوتایپینگ پیشتر برای تیپ بندی جدایه های بروسلا بکار برده می شدند، اگر چه  PFGE قدرت تمایز بالایی دارد، اما روشی زمان بر و گران است که تفسیر آن نیز مشکل است(5). در سال های اخیر تیپ بندی باکتری ها به سمت تکنیک های مولکولی متمایل شده که منجر به توسعه تکنیک های جدید مانند MLST  و MLVA شده است. تکنیک MLST نیز بسیار پرهزینه و زمان بر است همچنین چون در این تکنیک فقط از ژن های ویرولانس استفاده می شود برای بررسی ارتباط تکاملی بین جدایه  ها مناسب نیست (6). MLVA بعنوان یک تکنیک جدید برای تیپ بندی پاتوژن هایی مانند سالمونلا توسعه یافته است،MLVA یک روش بر پایه PCR است برای تمایزجدایه های مختلف برخی باکتری ها امروزه بکار می رود و می تواند ارتباط ژنتیکی میان آن ها را نشان دهد. این تکنیک بر اساس ردیابی تعداد توالی تکراری پشت سرهم(TRs) لوکوس های اختصاصی در ژنوم میکروارگانیسم است،MLVA روشی سریع،ارزان،قابل تکرار و با قدرت تمایز بالایی است(9 و 7،8)بنابراین، استفاده از این تکنیک جدید برای تیپ بندی جدایه های بروسلا بعنوان جانشین تکنیک های قدیمی مانند سروتایپینگ،ریبوتایپینگ و تکنیک های پرهزینه ای مانند PFGE و MLST می تواند بسیار مقرون به صرفه تر و با سرعت بالاتری انجام شود و در شناسایی منشأ آلودگی عامل انتقال و تعیین ارتباط تکاملی بین جدایه های بروسلا بسیار مفید واقع شود.
واژه‌های کلیدی: بروسلا، ژنوتایپینگ
     
نوع مطالعه: مقطعی (Cross sectional) | موضوع پروپزال: میکروب شناسی پزشکی
دریافت: 1399/7/10 | پذیرش: 1399/9/10 | انتشار: 1399/9/10

ارسال نظر درباره این پروپزال : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به مجری اصلی


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه جامع مدیریت اطلاعات تحقیقات، پژوهش و فناوری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Technology and Research Information System

Designed & Developed by : Yektaweb