دوره 5، شماره 1 - ( بهار 1401 1401 )                   جلد 5 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Basati G, Shams M, Majidiani H, Asghari A, Nourmohammadi H. Bioinformatics design of a fine-tuned multi-epitope protein for detection of human Toxocara canis infection in human. Journal title 2022; 5 (1)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1245-fa.html
بساطی غلام، شمس مرتضی، مجیدیانی حمیدرضا، اصغری علی، نورمحمدی حسن. طراحی بیوانفورماتیکی یک پروتئین چند اپی توپی جهت شناسایی توکسوکارا کنیس در انسان. عنوان نشریه. 1401; 5 (1)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1245-fa.html

مرکز تحقیقات زیست فناوری و گیاهان دارویی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
توکسوکاریازیس ناشی از لاروهای توکسوکارا کنیس و توکسوکارا کتی، یکی از مهمترین بیماری های زئونوز در سرتاسر جهان بوده که از طریق خورده شدن تصادفی تخم این نماتودها در انسان ایجاد شده که به صورت چهار سندروم بالینی شناخته شده لارو مهاجر احشایی (VLM)، لارو مهاجر چشمی (OLM)، نوروتوکسوکاریازیس و نیز توکسوکاریازیس رایج یا مخفی بروز پیدا می¬کند. با این حال بسیاری از موارد انسانی تحت بالینی یا بدون علامت اختصاصی هستند؛ به همین دلیل، ضرورت تشخیص صحیح و غربالگری اولیه با استفاده از تست های سرولوژیک اجتناب ناپذیر بنظر می¬رسد. تست های رایج سرولوژیک جهت تشخیص انگل عمدتاً مبتنی بر روش IgG-ELISA و با استفاده از آنتی ژن های دفعی-ترشحی لارو مرحله دوم انگل است. در این زمینه آنتی ژن ها به صورت عصاره خام، نوترکیب، گلیکان و یا دگلیکوزیله جهت شناسایی آنتی بادی های اختصاصی ضد توکسوکارا کنیس به کار گرفته شده اند که هریک حساسیت و ویژگی متفاوتی نشان داده است.
با ظهور بیوانفورماتیک به عنوان دانشی بین رشته ای، شناخت اپی توپ های ایمنی زا جهت ساخت پپتیدها / پروتئین های چند اپی توپی و کاربرد آنها در اهداف تشخیصی و یا واکسیناسیون تسهیل یافته است. در واقع، استفاده از سرورهای آنلاین مبتنی بر بیوانفورماتیک به محققین کمک خواهد کرد که بتوانند پروتئین های با کارایی بهتری را جهت تشخیص و یا پیشگیری از یک بیماری خاص تولید کرده و بکار برند. از این رو، هدف از مطالعه حاضر استفاده از پتانسیل سرورهای انلاین بیوانفورماتیک جهت ساخت سازه پروتئین چند اپی توپی با استفاده از اپی توپ های ایمنی زا علیه انگل توکسوکارا کنیس و بهبود تشخیص سرولوژیک این عفونت در انسان است.

نوع مطالعه: آزمایشگاهی | موضوع پروپزال: سایر....
دریافت: 1399/8/14 | پذیرش: 1399/10/10 | انتشار: 1401/3/29