دوره 3، شماره 2 - ( تابستان 1399 1399 )                   جلد 3 شماره 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Maleki F, Sadeghifard N. The effect of TGFαL3-SEB fusion protein on apoptosis, bcl-2 and vegf genes expression, in human ovarian and colon cancer cell lines. Journal title 2020; 3 (2)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1208-fa.html
ملکی فرج اله، صادقی فرد نورخدا. تاثیر فیوژن پروتئینSEB - TGFαL3 بر آپوپتوز و میزان بیان ژن های خانواده bcl-2 و vegf در رده سلول های سرطانی تخمدان و کلون انسان. عنوان نشریه. 1399; 3 (2)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1208-fa.html

گروه آموزشی بیوشیمی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
سرطان ها تهدید بزرگی برای سلامت بشربوده و روش های درمانی موجود فاقدکارایی لازم هستند . لذا تلاش برای یافتن درمان جایگزین؛ از اولویت های تحقیقاتی می باشد. گیرنده عامل رشد اپیدرمی(EGFR)  در مرکز اهداف دارویی ضد تومورها قرار دارد زیرا بیان آن در بسیاری  از تومورها به مقدار زیادی در مقایسه  با سلول های سالم  افزایش می یابد. TGFα یکی از لیگاند های این گیرنده می باشد که بخوبی شناخته شده است و از طرفی ا نتروتوکسین نوع B استا فیلوکوکوس اورئوس؛ SEB دارای آثار القا آپوپتوز در سلول ها است. به همین جهت در این تحقیق ما لوپ سوم این لیگاند TGFαL3)) به SEB توسط یک لینکر 8 امینو اسیدی متصل و فیوژن پروتئینTGFαL3-SEB به عنوان یک لیگاند هدفمند می سازیم. لوپ سوم TGFα (TGFα L3) نقش اساسی در اتصال TGFα به گیرنده خود ( (EGFR در سطح سلول ها  دارد. از آنجا که منشا تومورها سلول های میزبان می باشند مهم ترین مشکل در درمان تومورها هدف قرار دادن  اختصاصی تومورها بطوری که سلول های سالم  آسیبی وارد نگردد. درمان با لیگاند هدفمند (Ligand Targeted Therapy) یک روش درمانی است که ترکیبات سیتوتوکسیک یا دارو  بواسطه لیگاند ( و اتصال لیگاند به گیرنده اختصاصی خود)  به سلول بطور اختصاصی تحویل داده می شود؛ در روش درمانی لیگاند هدفمند شدهLTT) )، ترکیبات دارویی و سیتو توکسیک به یک لیگاند  هدفمند متصل ویک ترکیب فیوژن جدید ساخته می شود. زمانی که این ترکیب  از بخش لیگاند به گیرنده ی اختصاصی خود در سطح  تومور  متصل می شود، داروی متصل شده به صورت اختصاصی درسلول های  هدف اثر خواهد نمود. با لیگاند هدفمند شده می توان انواع ترکیبات و داروها به طوراختصاصی به سلول های مورد نظر (توموری) تحویل داد. در این روش از آثار مضر داروها و ترکیبات درمانی،  بر سلول های سالم اجتناب می شود زیرا دارو بطور اختصاصی تحویل بافت هدف می شود . ترکیبات مورد استفاده می تواند انواع توکسین های سلولی باشد. دراین طرح  سوپر آنتی ژن SEB با قسمتی از لیگاند عامل تغییر دهنده رشد آلفا (TGFα) به عنوان لیگاند، توسط یک لینکر متصل می نماییم این لیگاند هدفمند،  به  گیرنده عامل رشد اپیدرمی (EGFR)متصل می گردد. در نتیجه سلول های توموری بطور اختصاصی تحت آثار مخرب یک توکسین سلولی باکتریایی SEB)) قرار خواهند گرفت.

نوع مطالعه: آزمایشگاهی | موضوع پروپزال: پاتولوژیک
دریافت: 1399/6/15 | پذیرش: 1399/7/15 | انتشار: 1399/6/10