دوره 1، شماره 2 - ( تابستان 97 1397 )                   جلد 1 شماره 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.MEDILAM.REC.1396.153

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

sanei P, Otaghi M. The Effect of Mindfulness-Based Training on Psychological Problems and Quality of Life in Patients with Breast Cancer. Journal title 2018; 1 (2)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-118-fa.html
صانعی پریسا، اطاقی معصومه. بررسی تاثیر آموزش مبتنی بر ذهن آگاهی بر مشکلات روانشناختی و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان پستان. عنوان نشریه. 1397; 1 (2)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-118-fa.html


چکیده:   (3480 مشاهده)
سرطان یکی از بیماری های پرچالشی می باشد که به ندرت بیمار در برخورد با آن قادر به حفظ سلامت روانی خود خواهد بود. در بین انواع سرطان ها، سرطان پستان یکی از شایع ترین سرطان ها در بین زنان ایرانی می باشد(1). در مطالعه ای که در کشور ایران انجام شده است مشخص گردید که سرطان پستان با 4/41 درصد فراوانی، بیشترین نوع سرطان را در زنان ایرانی در بین سال های 2000 تا 2009 داشته است(2). از طرفی بقا از سرطان پستان در 20 سال گذشته به طور قابل توجهی بهبود یافته است(3) و عمدتا به تشخیص زودتر و درمان های جدید برای جلوگیری از عود نسبت داده شده است(4).
 از جمله مهمترین مشکلات بیماران مبتلا به سرطان به ویژه زنان، تغییر در تصویر بدنی و عملکرد جنسی می باشد که هر دو این، منجر به بروز عوارض جسمی و روانی گوناگونی مانند اضطراب، ناامیدی، خستگی، افسردگی و احساس نزدیکی با مرگ می گردد(5-7). نتایج مطالعات قبلی انجام شده نشان می دهد که کاهش مسائل روانشناختی بیماران مبتلا به سرطان موجب افزایش امید به زندگی، شادابی، کیفیت زندگی و طولانی تر شدن عمر آنها خواهد شد(8-12).
تنش های روانی موجب اختلال در عملکرد فیزیکی و روانی بیمار می گردند(13). علاوه بر این اضطراب سبب افزایش ضربان قلب، فشار خون و تنفس می شود(14). چرا که پرستاران در مراکز بالینی در مقایسه با سایر اعضای تیم درمانی، مدت زمان بیشتری را با بیمار صرف می کنند. از طرفی مراقبت های پرستاری کل نگر تا حد زیادی بر عهده پرستاران می باشد(15). به همین دلیل دادن آمادگی لازم به بیمار جهت جلوگیری از بروز اختلالات فیزیولوژیکی و رفتاری توسط پرستاران امری مهم و ضروری می باشد(16).
بررسی کیفیت زندگی بیماران اطلاعات مفیدی را در اختیار پرستاران قرار می دهد و موجب بهبودی کیفیت خدمات بهداشتی ارائه شده به آنها می گردد(17).کیفیت زندگی از نظر لغوی به معنی چگونگی زندگی و در برگیرنده تفاوت های آن است که برای هر فرد منحصر به فرد و با دیگران متفاوت است(18).طبق تعریف سازمان بهداشت جهانی از کیفیت زندگی، طیف های مختلفی مانند عوامل تعیین کننده سلامت، شادی، آزادی عمل، عدالت و نبودن ستم می باشد.کیفیت زندگی یکی از مهم ترین موضوعات تحقیقات بالینی می باشد و به عنوان یکی از مواردی که در مراقبت از بیماران مورد تایید قرار گرفته و بررسی آن به منظور تشخیص تفاوت های موجود بین بیماران از نظر اجتماعی، روانی و خانوادگی، پیش بینی عواقب بیماری و ارزشیابی مداخلات درمانی مورد استفاده قرار گرفته است
     
نوع مطالعه: مقطعی (Cross sectional) | موضوع پروپزال: بهداشت و پرستاری
دریافت: 1396/3/5 | پذیرش: 1397/6/7 | انتشار: 1397/7/23

ارسال نظر درباره این پروپزال : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به مجری اصلی


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه جامع مدیریت اطلاعات تحقیقات، پژوهش و فناوری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Technology and Research Information System

Designed & Developed by : Yektaweb