دوره 1402، شماره 1 - ( بهار 1402 1402 )                   جلد 1402 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Chehreh R, mohammadnejad S, solimannzhad B, karamolahy Z. Correlation between coronavirus anxiety and motivation and attitude toward the field of study in students of Ilam University of Medical Sciences in 1399. Journal title 2023; 1402 (1)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1144-fa.html
چهره راژان، محمدنژاد سارا، سلیمان نژاد بتول، کرم الهی زلیخا. بررسی همبستگی اضطراب ناشی از کرونا ویروس با انگیزش و نگرش نسبت به رشته تحصیلی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ایلام سال 1399. عنوان نشریه. 1402; 1402 (1)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1144-fa.html

گروه آموزشی پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
COVID-19 یا عفونت جدید ناشی از کرونا ویروس که در دسامبر سال 2019 در ووهان کشف شد، اکنون توسط سازمان بهداشت جهانی، بعنوان یک همه گیری اعلام شده است که منجر به هراس و نگرانی گسترده و افزایش اضطراب در افراد در سراسر جهان گردیده است. گسترش مداوم بیماری به صورت همه گیر و اقدامات شدید جداسازی، منجر به تعطیلی مدارس، دانشکده ها و دانشگاه های سراسر دنیا شد و همین امر بر سلامت روان افراد تاثیر گذار بود. مسایل آموزشی، فشار تحصیلی، مواجهه با بیماران مبتلا در بالین، محدودیت های مالی و کمبود خواب از عواملی هستند که  به مشکلات روانشناختی همانند استرس و اضطراب در دانشجویان منجر می شود. علاوه بر این، دانشجویان گروه پزشکی همانند کادر درمان در دوران همه گیری به دلیل آموزش های بالینی و افزایش احتمال مواجهه با ویروس کرونا؛ در معرض خطر بالای ابتلا قرار دارند. در حال حاضر اطلاعات کافی در مورد اثرات COVID-19 بر سیستم آموزشی در کشورهای مختلف در دست نیست. این امر به این دلیل نیست که آموزش به طور مستقیم تحت تأثیر اپیدمی COVID-19 قرار نمیگیرد بلکه به این دلیل است که مطالعات در حوزه آموزش به ندرت اثرات بیماری را در امر آموزش به فراگیران، مورد توجه قرار می دهد. مسائلی همچون اختلال در آموزش و یادگیری به دلیل تعطیلی مراکز آموزشی و کاهش دسترسی به امکانات آموزشی؛ از جمله اثرات این همه گیری بر بدنه سیستم آموزشی در کشورهای مختلف است. ازآنجائیکه رشته های مختلف بهداشت ودرمان نقش بسزایی در ارتقای سطح سلامت جامعه ایفا میکنند و همچنین نیروهای بهداشتی متخصص در رشته های مختلف،  ارایه دهندگان خط مقدم خدمات بهداشتی درمانی در سطح جامعه میباشند بنابراین مواجهه با همه گیریهایی همانند کرونا، می تواند بر نگرش و انگیزه تحصیلی دانشجویان در این گروه تاثیر گذار باشد. لذا بدیهی است که با توجه به اهمیت رشته های بهداشتی در پیشگیری و درمان، درمیان پژوهش های بهداشتی اطلاع از نگرش و انگیزه دانشجویان نسبت به رشته خود ارزشمند است بنابراین لازم است این نگرش و انگیزه وعوامل مرتبط با آن را شناخت ودر جهت ارتقا حرف پزشکی و در تنظیم برنامه ها وسیاست گذاریها بکار بست.
 با توجه به اینکه در مورد همه گیری کرونا و تاثیر آن بر سیستم های آموزشی و عملکرد تحصیلی دانشجویان گروه علوم پزشکی و همچنین اثرات روانی آن بر نگرش و انگیزش تحصیلی آنان، مطالعه ای انجام نگرفته است و همچنین با عنایت به اینکه، دانشجویان رشته های پرستاری و مامایی از جمله تشکیل دهندگان مهم کادر درمانی در آینده هستند و بعنوان مدافعان مستقیم در مقابل بیماریها و همه گیریهایی اینچنین ایفای نقش خواهند کرد، لذا بر آن شدیم تا با بررسی اضطراب ناشی از همه گیری کرونا و ارتباط آن با نگرش و انگیزش تحصیلی در این دسته از دانشجویان، در جهت شناسایی موارد اضطراب شدید ناشی از کرونا و نگرش های تغییر یافته نسبت به رشته تحصیلی؛ گامی بر داشته و عملکرد تحصیلی دانشجویان را بهبود ببخشم. امید است که نتایج این پژوهش بتواند در امر مشاوره بهتر تحصیلی برای این دانشجویان کمک کننده باشد

نوع مطالعه: مقطعی (Cross sectional) | موضوع پروپزال: کمک آموزشی
دریافت: 1399/5/14 | پذیرش: 1400/4/19 | انتشار: 1402/3/10