دوره 3، شماره 1 - ( بهار 1399 1399 )                   جلد 3 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shohani M, Azami M, Rahmati S. Effect of Yoga on Health Related-Quality of Life and Fatigue in Multiple Sclerosis Patients: A Systematic Review and Meta-analysis of Randomized Clinical Trials. Journal title 2020; 3 (1)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1065-fa.html
شوهانی معصومه، اعظمی میلاد، رحمتی شوبو. بررسی اثر یوگا بر سلامت مرتبط با کیفیت زندگی و خستگی در بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس: یک مطالعه مرور سیستماتیک و متاآنالیز مطالعات کارآزمایی بالینی تصادفی شده. عنوان نشریه. 1399; 3 (1)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1065-fa.html

گروه آموزشی پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
این مطالعه مروری بدون محدودیت زمانی تا آپریل 2017 بر اساس پروتکل مقالات مروری سیستماتیک و متاآنالیز(PRISMA) در مراقبت های سلامت انجام خواهد شد(23). برای انجام مطالعه، 5 مرحله شامل طراحی و استراتژی جستجو، جمع آوری مقالات و بررسی سیستماتیک آن ها، بررسی معیارهای ورود و خروج، ارزیابی کیفی و در نهایت آنالیز آماری داده ها استفاده می شود. به منظور جلوگیری از سوگیری در مطالعه، هر کدام از مراحل فوق توسط دو نفر از پژوهشگران به صورت مستقل از هم انجام می شود و در نهایت توافق نتایج بدست آمده توسط پژوهشگر سوم مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
برای شناسایی مطالعات مرتبط جستجو به صورت اینترنتی در پایگاه های بین المللی شامل: Scopus، PubMed، Science Direct، Cochrane، Web of Science، CINAHL، Springer، Online Library Wiley، PsycINFO، CAM-Quest، CAMbase، IndMEDو هم چنین موتورجستجوی Google Scholar بدون محدودیت زمانی تا آپریل 2017 توسط دو نفر از پژوهشگران به صورت مستقل انجام می شود. در نهایت رفرانس های به کار برده شده در مقالات جهت دسترسی به سایر مطالعات مرتبط مورد بررسی قرار خواهند گرفت.
برای جستجو در پایگاه های انگلیسی زبان از معادل Mesh کلمات شامل: Multiple Sclerosis، MS، Disseminated Sclerosis، Yoga، Yogic، Asana، Pranayama، Dhyana، quality of life ،fatigue و ترکیب کلمات با عملکردهای AND و OR استفاده می شود . ضمیمه 1 نحوه ی جستجوی ترکیبی در پایگاه پابمد نشان داده شده است.
آنالیز داده ها با استفاده از نرم افزار تخصصی متاآنالیز شرکت The Cochrane Collaboration با نام Review Manager version 5.3.5 انجام می شود. سطح معناداری در آزمون ها زیر 05/0 نظر گرفته می شود.

نوع مطالعه: مقطعی (Cross sectional) | موضوع پروپزال: عمومي
دریافت: 1396/7/1 | پذیرش: 1396/9/11 | انتشار: 1399/3/26