دوره 5، شماره 3 - ( پاییز 1401 1401 )                   جلد 5 شماره 3 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.MEDILAM.REC.1400.105

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghanei Alvar H, Moayeri A, Abbasi N, Maleki M, Haydari A, Makaribahar P. The Effect of The Thymbra Spicata Extract and an Active component on liver enzymes and serum antioxidant levels in Morphine Withdrawal Syndrome in mouse and Comparison with Clonidine. Journal title 2022; 5 (3)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1058-fa.html
قانعی الوار حوری، معیری اردشیر، عباسی ناصر، ملکی مریم، حیدری علی، مکاری بهار پگاه. بررسی اثر عصاره گیاه Thymbra Spicata و جزء فعال آن( تیمول) بر آنزیم های کبدی و آنتی اکسیدان های سرمی در سندرم ترک اعتیاد در موش سوری و مقایسه آن با کلونیدین. عنوان نشریه. 1401; 5 (3)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1058-fa.html


مرکز تحقیقات زیست فناوری و گیاهان دارویی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
چکیده:   (453 مشاهده)
یکی از مهمترین موضوعات نگران کننده در عصر حاضر، توسعه آسیب¬های اجتماعی است که موج ایجاد چالش¬های بزرگی در سطح جوامع شده است و ضرورت مقابله با آن¬ها، نیازی اساسی می¬باشد. هر جامعه¬ای برای مقابله با چالش¬های فرا روی خود، نیازمند شناخت صحیح پدیده¬های آسیب¬زا و تجزیه و تحلیل روند آنها و ارایه نسخه¬های کاربردی مقابله با این آسیب¬ها و عملیاتی کردن آن¬ها است. یکی از این آسیب¬ها معضل مواد مخدر و اعتیاد می¬باشد که هم از حیث تعداد افراد معتاد و هم از نظر پیچیدگی و رهایی از آن، از جمله مهم¬ترین آسیب های اجتماعی کشور محسوب می¬شود. اعتیاد پدیده¬ای است که آن را بلای هستی سوز نام نهاده¬اند؛ چرا که ویرانگری¬های حاصل از آن زمینه ساز سقوط بسیاری از هنجارهای فرهنگی و اخلاقی می¬گردد و سلامت جامعه را به مخاطره می¬اندازد و این بلای خانمان برانداز هر ساله قربانیان بی¬شماری را به آغوش سرد خاک می¬کشاند (1). برخی گیاهان یا عصاره¬های گیاهی آزمایش شده در آزمایشگاه¬ها حاکی از دارا بودن تاثیرات ضد اعتیادی آنها است به¬طوری که به دارو¬های ضد اعتیاد تبدیل شده¬اند، آویشن زوفایی ( (Thymbra Spicata از خانواده Labiaceaeگیاهی است پایا که ترجیحاً در مناطق خشک و آفتابی تپه¬ها و مرغزارهای خشک می¬روید. این گیاه در طب سنتی ترکیه، یونان، مصر و روم برای درمان آسم و برونشیت استفاده می¬شود (31). ترکیب شیمیایی عصاره آویشن زوفایی محدود به گرجستان و منطقه شرق مدیترانه نشان داد که اجزای اصلی تیمول (41٪)،کارواکرول (ایزومری از تیمول) ، γ ترپینن و ترپنین آلفا می¬باشد، این گیاه به خاطر وجود تیمول و کارواکرول برای فعالیت بیولوژیک و دارویی مهم است (32). تحقیقات مختلف نشان داده¬اند گیاهانی که حاوی درصد بالایی از تیمول و کارواکرول و فلاونوئید بوده¬انددارای اثرات ضد درد بوده و با اثر بر سیستم¬های سروتونرژیک، کولینرژیک و گیرنده¬های آلفا 2 آدرنرژیک، سبب کاهش علایم ناشی از سندرم قطع مورفین شده¬اند (33، 34). با توجه به اینکه مطالعات چندانی در خصوص تاثیرات عصاره¬ی این گیاه، بر سندرم قطع مصرف مرفین صورت نگرفته است در این پژوهش اثرات تاثیرات عصاره¬ی این گیاه و جزء فعال آن (تیمول) بر سندرم قطع مصرف مرفین در مقایسه با کلونیدین در موش سوری بررسی می¬شود. ضمن اینکه فعالیت آنتی اکسیدان¬ها و آنزیم¬های کبدی که از جمله فاکتورهای موثر از اعتیاد هستند، مورد بررسی قرار می¬گیرند.
     
نوع مطالعه: سایر...... | موضوع پروپزال: سایر....
دریافت: 1399/3/25 | پذیرش: 1400/1/29 | انتشار: 1400/7/18

ارسال نظر درباره این پروپزال : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به مجری اصلی


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه جامع مدیریت اطلاعات تحقیقات، پژوهش و فناوری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Technology and Research Information System

Designed & Developed by : Yektaweb