دوره 3، شماره 2 - ( تابستان 1399 1399 )                   جلد 3 شماره 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Azadi A, azizian K, Bastami M, Veisani Y. A comparative study on the effectiveness of performance feedback and educational film on the nurses practice in endotracheal tube suctioning in intensive care units of Shahid Mostafa Khomeini hospital, ilam in 2018. Journal title 2020; 3 (2)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1016-fa.html
آزادی آرمان، عزیزیان کبری، بسطامی محمدرضا، ویسانی یوسف. بررسی تأثیر آموزش به دو روش بازخورد حین عملکرد و فیلم آموزشی بر عملکرد پرستاران درساکشن داخل تراشه دربخش های مراقبت ویژه بیمارستان شهید مصطفی خمینی شهر ایلام در سال 1397. عنوان نشریه. 1399; 3 (2)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1016-fa.html

گروه آموزشی پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
چکیده:   (2050 مشاهده)
مقدمه و هدف: نتایج مطالعات حاکی از آن است که علی‌رغم آموزش‌های حین تحصیل، پرستاران بخش ویژه در انجام ساکشن داخل تراشه عملکرد مطلوبی ندارند. هدف این مطالعه مقایسه آموزش از طریق فیلم و بازخورد حین عملکرد بر عملکرد پرستاران در انجام ساکشن داخل تراشه است.
روش کار: این مطالعه از نوع نیمه تجربی است. نمونه‌های مطالعه شامل تمام پرستاران شاغل (44=n) در بخش‌های مراقبت ویژه بیمارستان شهید مصطفی خمینی شهر ایلام بودند که با استفاده از روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند و به‌صورت تصادفی در دو گروه آموزش از طریق بازخورد حین عملکرد و فیلم آموزشی قرار گرفتند. در این مطالعه از چک‌لیست استاندارد برای پایش عملکرد پرستاران در ساکشن داخل تراشه استفاده شد. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه 20 مورد تحلیل قرار گرفتند.
نتایج: یافته‌های تحقیق نشان داد که بیشترین درصد فراوانی شرکت‌کنندگان در مطالعه مربوط به زنان (7/72 درصد)، از نظر سطح تحصیلات بیشترین فراوانی را مدرک کارشناسی (1/84 درصد) تشکیل دادند. بیشتر شرکت‌کنندگان شاغل در شیفت صبح (5/54 درصد) بودند. همچنین نتایج نشان داد که پس از مداخله بین میانگین نمره کلی عملکرد پرستاران در ساکشن داخل تراشه در گروه آموزش از طریق فیلم نسبت به گروه بازخورد حین عملکرد (3/16 در مقابل 1/15) اختلاف معنی‌داری وجود ندارد (738/0=P). در مقایسه قبل و پس از مداخله در هر دو گروه، میانگین نمره کلی و سایر ابعاد عملکرد پرستاران در ساکشن داخل تراشه بهبود معنی‌داری حاصل شد (p<0.0001).
نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه نشان داد که هیچ یک از پرستاران بخش ویژه (حتی پرستاران با سابقه کار بالا) در مرحله پیش‌آزمون در انجام ساکشن داخل تراشه عملکرد مطلوبی نداشتند و عملکرد کلیه پرستاران در مرحله پس‌آزمون در هر دو روش آموزش از طریق بازخورد حین عملکرد و نیز آموزش از طریق فیلم به طور تقریباً یکسانی بهبود داشت. با این حال نتایج این مطالعه نیازمند پایش طولانی‌تر و طراحی دقیق‌تر است.

نوع مطالعه: مقطعی (Cross sectional) | موضوع پروپزال: عمومي
دریافت: 1397/2/27 | پذیرش: 1397/12/20 | انتشار: 1399/6/17