دوره 2، شماره 4 - ( زمستان 1398 1398 )                   جلد 2 شماره 4 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Veisani Y, Delpisheh A, Naserifar R. Title: Determination of socioeconomic inequality in hypertension disease in Ilam province 2011 -2014. Journal title 2020; 2 (4)
ویسانی یوسف، دل پیشه علی، ناصری فر راضی. تعیین نابرابری های اقتصادی-اجتماعی در بروز بیماری فشارخون در استان ایلام در فاصله سالهای 93-1390. عنوان نشریه. 1398; 2 (4)

مرکز تحقیقات آسیب‌های روانی و اجتماعی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
مقدمه: بخش زیادی از بار بیماریها ، به ویژه در کشورهای در حال توسعه ، ناشی از فشار خون بالا است. شناسایی عوامل خطر بالقوه فشار خون بالا برای مدیریت بیماری ضروری است. در این مطالعه نقش نابرابری اقتصادی اجتماعی در شیوع فشار خون بالا در استان ایلام مورد بررسی قرار گرفته است.
روش ها: در مجموع ، 690 نفر از افراد بالای 15 سال در این مطالعه مقطعی ، از طریق نمونه گیری تصادفی سیستماتیک از 1 مارس تا 30 اکتبر 2017 ، ثبت نام کردند. نمره وضعیت اجتماعی و اقتصادی (SES) با 7 متغیر محاسبه شد که شامل: سن ، جنس ، شغل ، وضعیت تأهل ، سطح تحصیلات و وضعیت اقتصادی ، اقامت ، سپس به پنج سطح تقسیم شد. برای برآورد نابرابری در فشار خون بالا از شاخص تمرکز استفاده شد. برای برآورد درصد مشارکت در مرحله نهایی
کشش تقسیم شده به شاخص غلظت برای هر مشارکت کننده و مشارکت در نابرابری برآورد می شود.
یافته ها: شاخص غلظت فشار خون بالا 0.154 -0- 95٪ CI (-0.02 ، -0.23) بود ، بنابراین فشار خون بالا در گروه های اقتصادی اجتماعی پایین تر شایع تر بود. مشارکت کنندگان مهم اجتماعی -اقتصادی در نابرابری عبارت بودند از شغل (008 /0 = P) ، سطح تحصیلات (005 /0 = P) و SES (003 /0 = P). با توجه به تجزیه شاخص غلظت ، منابع اصلی نابرابری در فشار خون بالا به ترتیب شغل (15٪) ، سطح تحصیلات (18٪) و SES (21٪) بود.
نتیجه گیری: فشار خون بالا در گروه های SES پایین تر شایع است و شغل ، تحصیلات و SES عوامل مهم نابرابری هستند. یکی از نکات کلیدی اساسی برای دستیابی به رویکرد م effectivenessثر در مقابله با بیماری های مزمن ممکن است ایجاد مشارکت با جمعیت های محروم باشد.
واژه‌های کلیدی: Hypertension. Prevalence. Socioeconomic Factors

نوع مطالعه: مقطعی (Cross sectional) | موضوع پروپزال: عمومي