دوره 2، شماره 3 - ( پاییز 1398 1398 )                   جلد 2 شماره 3 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Tavan H, Qavam S, Sayehmiri K. Comparison of the effectiveness of rosuvastatin and atorvastatin on changes in LDL, triglyceride and HDL by systematic review and meta-analysis. Journal title 2019; 2 (3)
توان حامد، قوام سمیرامیس، سایه میری کورش. مقایسه اثربخشی رزوواستاتین و اتوروواستاتین بر تغییراتLDL، تریگلیسیرید وHDL به روش مرور سیستماتیک و متاآنالیز. عنوان نشریه. 1398; 2 (3)

دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
در میــان بیمــاریهــای قلبــی و عروقــی، بیمــاریهــای عــروق کرونر (Coronary Artery Disease CAD) سهم عمده مـرگ و میـر و ناتوانی ناشی از بیماریهای قلبـی و عروقـی را بـه خـود اختـصاص می دهد. برای درمان تنگی عروق کرونـری از روشهـای دارویـی،  مداخله ای (Interventional) و جراحی استفاده میشود(1 و 2). یکی از رو ش هایی که در چند سال اخیر برای کاهش نکروز میوکارد در حین انجام PCI  به کار گرفته شده، استفاده از گروه داروهای استاتین به خصوص آتورواستاتین(Atorvastatin) و رزواستاتین(Rosuvastatin) است(3 و 4). برخی مطالعات کارآزمایی نشان داده اند که استفاده از آتورواستاتین سبب کاهش انفارکتوس میوکارد(Myocardial Infarction, MI) حوالی انجام PCI های غیر اورژانس شده است (5 و6).از سوی دیگر  تعداد اندکی از مطالعات نشان داد ه اند که استفاده از دوز بالای آتورواستاتین به صورت تک دوز mg80  یا رزواستاتین mg 40 یک روز قبل از انجامPCI نیز سبب کاهش  انفارکتوس حوالی PCI شده است(7 و 8).

نوع مطالعه: مقطعی (Cross sectional) | موضوع پروپزال: عمومي
دریافت: 1396/10/1 | پذیرش: 1396/11/2 | انتشار: 1398/8/10