دوره 1402، شماره 2 - ( تابستان 1402 1402 )                   جلد 1402 شماره 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Bazgir N, Shafiei E, bonyadi M, jamshidi R. Epidemiological study of rheumatoid diseases in Ilam province during 1396 to 1397. Journal title 2023; 1402 (2)
بازگیر نسرین، شفیعی الهام، شفیعی مهتاب، جمشیدی رضا. بررسی اپیدمیولوژیکی بیماریهای روماتیسم در استان ایلام طی سالهای 1396 تا 1397. عنوان نشریه. 1402; 1402 (2)

گروه آموزشی داخلی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
بیماریهای روماتیسمی در نتیجه تداخل عوامل متعدد نظیر عوامل مربوط به میزبان، محیط و در برخی موارد عوامل عفونی به وجود می آید(1). سازمان بهداشت جهانی و اتحادیه مبازره با روماتیسم آسیا و اقیانوسیه یک برنامه برای کنترل بیماریهای روماتیسمی در سطح جامعه تحت عنوان مطرح کردند(2). بخش اول این برنامه شامل مطالعاتی است که طی آن شیوع بیماریهای مختلف روماتیسمی در اکثر کشورها تعیین گردد. بخش دوم این برنامه شامل آموزش و چگونگی پیشگیری از بیماریهای روماتیسمی است(3, 4). در کشور ما مطالعات توصیفی برای بررسی شیوع بیماریهای مختلف روماتیسمی در جامعه انجام نشده و اطلاعاتی که از سری بیماران بستری در بیمارستانها یا کلینیک های تخصصی موجود می باشد اط نظر تخمین میزان بروز و شیوع بیماریهای مختلف روماتیسمی قابل تعمیم به جانعه نمی باشد. با توجه به لزوم تعیین میزان شیوع بیماریهای مختلف روماتیسمی در جامعه، بر ان شدیم که مطالعه ای در استان ایلام انجام داده و شیوع بیماریهای مختلف روماتیسم را در افراد بالای 15 سال را تعیین کنیم.
واژه‌های کلیدی: روماتیسم/ایلام

نوع مطالعه: مقطعی (Cross sectional) | موضوع پروپزال: سایر....
دریافت: 1398/9/13 | پذیرش: 1399/9/7 | انتشار: 1402/6/10