دوره 1402، شماره 4 - ( زمستان 1402 1402 )                   جلد 1402 شماره 4 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Veisani Y, Mohamadian F, Abbasi N, Khalighi Z, Karimi E, Khorshidi A. The registry of intentional and unintentional poisoning in the Mustafa Khomeini Hospital of Ilam University of Medical Sciences. Journal title 2023; 1402 (4)
ویسانی یوسف، محمدیان فتح اله، عباسی ناصر، خلیقی زهرا، کریمی الهه، خورشیدی علی. برنامه ثبت مسمومیت های عمدی و غیر عمدی در بیماران بستری بیمارستان شهید مصطفی خمینی شهر ایلام. عنوان نشریه. 1402; 1402 (4)

مرکز تحقیقات آسیب‌های روانی و اجتماعی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
سالانه 20- 15 % از مراجعین اورژانس ها را مسمومیت ها تشکیل می دهند. بر اساس یک مطالعه متا آنالیز در ایران از این میان 1/46 % ناشی از عمدی و 9/53% غیر عمدی بوده اند. بررسی مسمومیت های عمدی در کرمانشاه نشان داده است که 55% مسمومیت ها در گروه سنی  29-20 سال بوده است. از مهمترین مواد مسمومیت عمدی دارو 71%، نفت 15% بوده است و بیشترین موارد مسمومیت های عمدی خودکشی مصرف دارو بوده است. در حال حاضر با وجود آمار زیاد بیماران بستری در نتیجه مسمومیت داده های مربوط به آنها به منظور پژوهش ثبت نمی شود درنتیجه ثبت مسمومیت های عمدی و غیر عمدی می تواند زمینه ایجاد بسیاری از پژوهش ها در زمینه پیشگیری، تشخیص و درمان باشد. اهداف کاربردی این ریجستری علاوه بر ثبت موارد تشخیص موارد شایع در هر زمان و کنترل عوامل به وجود آورنده آنش در جامعه و کاهش زمینه های ایجاد آن است. بنابراین این برنامه با هدف ثبت مسمومیت های عمدی و غیر عمدی در بیماران بستری شده بیمارستان مصطفی خمینی ایلام از ابتدای سال 1398 تا پایان سال 1400 تدوین گردیده است.
متن کامل [DOCX 379 kb]   (1 دریافت)
نوع مطالعه: مقطعی (Cross sectional) | موضوع پروپزال: سایر....
دریافت: 1398/2/3 | پذیرش: 1398/3/19 | انتشار: 1402/10/10