دوره 1، شماره 4 - ( زمستان 97 1397 )                   جلد 1 شماره 4 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mirzaei A, Shanbehzadeh M. Evaluation of Hospital Information System (HIS) in Selected Hospital of Ilam University of Medical Science. Journal title 2019; 1 (4)
میرزائی اسد، شنبه زاده مصطفی. ارزیابی سیستم های اطلاعات بیمارستانی بیمار ستان های تابعه دانشگاه علوم پزشکی ایلام. عنوان نشریه. 1397; 1 (4)

گروه آموزشی فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
سیستم اطلاعات بیمارستانی یک شبکه دسترسی محلی (LAN) بیمارستانی است که تمام بخش های غیربالینی و بالینی بیمارستانی را به واسطه تسهیم بهینه اطلاعات یکپارچه می کند. طراحی و پیاده سازی این زیرساخت باتوجه به نیازهای کاربران، فرآیندهای جاری وساختارهای بیمارستان ها، اهمیت ویژه ای دارد. سفارشی سازی HIS مبتنی بر نیازها کاربران زیرسیستم ها در موفقیت سیستم حیاتی است. بنابراین با توجه به اهمیت نیازسنجی از کاربران در طراحی HIS، در این مطالعه زیرساخت های HIS در بیمارستان های تابعه دانشگاه علوم پزشکی شهر ایلام از دید کاربران و با هدف ارتقاء سراسری تمام زیرسیستم ها ارزیابی شدند.
مواد و روش ها
پژوهش با رویکرد کاربردی - توصیفی و به صورت مقطعی از طریق بررسی های پرسشنامه ای در بیمارستان های تابعه دانشگاه علوم پزشکی در شهر ایلام انجام پذیرفت. نظرسنجی از کاربران غیربالینی و بالینی بخش های بیمارستان های منتخب انجام پذیرفت. ابزار جمع آوری داده پرسشنامه استاندارد ایزومتریک 9241 و معیار جمع آوری داده ها از طریق درجه بندی پنج گزینه ای لیکرت بود. در نهایت نتایج به واسطه روش های آمار توصیفی و از طریق نرم افزار SPSS تحلیل شدند.
یافته ها
میزان رضایت کاربران یا توافق آنها در خصوص ارزیابی HIS از طریق معیارهای هشت گانه در بیمارستان های امام خمینی (ره)، مصطفی خمینی و طالقانی به ترتیب ارقام 63.5، 58.83 و 62.27 درصد بود. میزان توافق در مجموع بیمارستان های سه گانه منتخب، عدد 61 درصد بود.
بحث و نتیجه گیری
با توجه به اینکه تمام بیمارستان های سه گانه منتخب در شهر ایلام، بسته های نرم افزاری خود را از یک شرکت تولید کننده نرم افزار خریداری کرده اند، بنابراین میزان توافق کاربران آنها در خصوص رضایت از ابعاد مختلف سیستم ها، نزدیک به هم بود. پیشنهادات برگرفته از محتوای پژوهش به منظور ارتقاء سیستم ها عبارتند از: 1- تجهیز زیرساخت ها به بستر شبکه برای ایجاد قابلیت HIS مبتنی بر شبکه باهدف انتقال اطلاعات به بیمارستان های دیگر، 2- طراحی سیستم ها مبتنی بر خاصیت چندزبانه بودن، 3-استفاده از فرهنگ لغات داده ای، 4-توجه یکسان به درج تب های اطلاعاتی مرتبط با فرآیندهای غیربالینی و نیز بالینی، 5- انعطاف پذیری ماژول های نرم افزاری و 6- نمایش جریان حرکتی بیمار در بیمارستان.

نوع مطالعه: مقطعی (Cross sectional) | موضوع پروپزال: عمومي
دریافت: 1396/1/18 | پذیرش: 1396/10/13 | انتشار: 1398/1/18