دوره 1، شماره 4 - ( زمستان 97 1397 )                   جلد 1 شماره 4 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

vaisi S, Abdi J. Evaluation of the prevalence of latent parasitic infections in people without clinical signs referred to Ilam health centers in 2017. Journal title 2019; 1 (4)
ویسی صغری، عبدی جهانگیر. بررسی شیوع عفونتهای انگلی نهفته در افراد بدون علائم بالینی مراجعه کننده به مراکز درمانی شهرستان ایلام در سال96. عنوان نشریه. 1397; 1 (4)

مرکز تحقیقات میکروب شناسی بالینی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
چکیده:   (2043 مشاهده)
: عفونتهای انگلی روده ای یکی از شایع ترین مشکلات غالب بهداشتی در کشورهای در حال توسعه می باشند و سالانه تعدادی از بیماران به علت عوارض ناشی از این انگل ها می میرند. بنابراین هدف از مطالعه حاضر بررسی میزان و نوع آلودگی به عفونتهای انگلی در آزمایشگاههای شهرستان ایلام می باشد.
مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی مقطعی که در سال 1396 در آزمایشگاه خورشید شهرستان ایلام انجام شد، 417 نمونه مدفوع، به صورت نمونه گیری تصادفی جمع آوری شد. تمام نمونه ها با استفاده از روش مستقیم و فرمل اتر بررسی شدند. نمونه های مشکوک با استفاده از رنگ آمیزی تریکروم بررسی شد. همچنین اطلاعات دموگرافیک افراد در پرسشنامه ای ثبت شد و در نهایت نتایج حاصل با استفاده از نرم افزار spss 20، بررسی و تحلیل آماری شدند. سپس داده های موجود توسط آزمون کای مقایسه شد.
نتایج: از 417 بیمار مورد بررسی 59 نفر (1/14 %) آلوده به انگل های روده ای بودند. نوع آلودگی انگلی در 4/9 % موارد بلاستوسیستیس هومینیس، 6/3 % انتاموبا کولی، 5/0 % انتاموبا هیستولتیکا، 5/0 % ژیاردیا و 2/0 % تریکوموناس هومینیس بود.
نتیجه گیری: علیرغم ارتقای سطح بهداشت عمومی هنوز عفونت های انگلی به عنوان یکی از معضلات بهداشتی در شهرستان ایلام محسوب می شوند. بنابراین برنامه ریزی صحیح، آموزش بهداشت عمومی، بالا بردن سطح بهداشت منطقه و تهیه آب آشامیدنی سالم از جمله راهکارهای کاهش آلودگی انگلی در منطقه می باشد.

نوع مطالعه: مقطعی (Cross sectional) | موضوع پروپزال: عمومي
دریافت: 1396/1/18 | پذیرش: 1396/11/24 | انتشار: 1398/1/18