دوره 1، شماره 4 - ( زمستان 97 1397 )                   جلد 1 شماره 4 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: Ir.Medilam.Rec.1396.32

Abbasi N. Protective effect of Smyrnium cordifolium essential oil and its active ingredient on pentylenetetrazole-induced seizures in mice. Journal title 2019; 1 (4)
عباسی ناصر. بررسی اثر حفاظتی اسانسSmyrnium cordifolium و جزء فعال آن بر روی تشنج ناشی از پنتیلن تترازول در موش. عنوان نشریه. 1397; 1 (4)

مرکز تحقیقات زیست فناوری و گیاهان دارویی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
فعالیت ضد تشنج در حالت وابسته به دوز در مدل PTZ. اعمال میکند.
با این حال، یافته های ما نشان داد که کوررزن، فرکشن (بخش) زیست فعال اسانس روغن ، قویتر از SCEO به عنوان ضد تشنج بود همانطور که این ترکیبات بر روی تشنج القا شده به وسیله PTZ، موثر است به نظر می رسدکه برای تشنج انسانی هم موثر باشد (1)، اگر چه خواص گونه های دیگر خانواده Apiaceae در مقابل تشنج ناشی از PTZ گزارش شده است بر اساس یک گزارش، روغن زیتون (1-3 میلی لیتر / کیلوگرم) حملات تشنج را به تاخیر می اندازد(2) بنابراین، به نظر می رسد SCEO و curzerene اثرات سمی کمتری نسبت به PTZ ایجاد می کند تشنج از روغنهای ضروری دیگر مورد مطالعه قرار گرفته است . انالیز فیتوشیمیایی SECO  حضور ترپنوئیدها را تایید کرد، فعالیت ضد انعقادی بنابراین، terpenoids ممکن است، بخشی از اقدام ضد تشنج SCEO را از طریق مکانیزم های مختلف باشد (3). ترپنوئیدها  وگیاهان حاوی این ترکیبات خاصیت ضد تشنج دارند. اگر چه نشان داده شده است که رشد تومور به طور قابل ملاحظه ای در موش های برهنه سلولی SPC-A1 با استفاده از کوررزن در دوز 135 mg/kg مهار شده است (4). در مطالعه حاضر، کوررزن در دوز mg / kg 2/0فقط شروع زمان تشنج، در مقایسه با گروه کنترل را طولانی می¬کند. این است قابل توجه است که اثر ضد تشنج در مطالعه حاضر از mg / kg 2/0 شروع شد و کمتر از دوز موثر SCEO (200 میلی گرم / کیلوگرم) بود.  این شواهد نشان می دهد که curzerene شناسایی شده است در مطالعه Smyrnium Cordifolium ممکن است تا حدودی مسئول فعالیت ضد تشنج است.
یک فرضیه وجود دارد که SCEO و curzerene می توانند گیرنده های اپوئیدی kappa (KOR) را فعال کنند و اثر محافظتی را در برابر تشنج ناشی از PTZ تولید کنند. فعالیت ضد تشنجی آگونیست های KOR به طور گسترده ای توسط مطالعات حیوانی قبلی (5) ایجاد شده است. این مطالعه برخی از شواهد برای فعالیت های ضد انعقادی SCEO و curzerene را در تشخیص مدل PTZ در موش نشان داد.
به علت اثرات محافظتی SCEO و کوررزن در تشنج کلاسیک، آنها می توانند برای درمان تشنج کوتاه مدت مفید باشند.

نوع مطالعه: مقطعی (Cross sectional) | موضوع پروپزال: عمومي
دریافت: 1398/1/18 | پذیرش: 1398/5/18 | انتشار: 1397/12/10