دوره 1، شماره 3 - ( پاییز 97 1397 )                   جلد 1 شماره 3 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Gheysarzadeh A, Sadeghifard N. Evaluating the expression of miR-135a in the blood sample of patients with depression and comparing with normal samples. Journal title 2019; 1 (3)
قیصرزاده علی، صادقی فرد نورخدا. بررسی بیان miR-135a در نمونه های خونی بیماران مبتلا به افسردگی و مقایسه آن با نمونه های طبیعی. عنوان نشریه. 1397; 1 (3)

مرکز تحقیقات میکروب شناسی بالینی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
افسردگی حالتی است که انسان احساس سختی و ناراحتی میکند،پریشان حال و مضطرب است و زندگی را کسالت آور میپندارد. شخص مبتلا به افسردگی حالاتی دارد که وی را منزوی نموده و در موارد شدید حتی ممکن است اقدام به خودکشی نماید. بسیاری از مطالعات روان شناختی به وضوح نشان میدهد که بین افسردگی و اقداماتی مانند خودکشی رابطه معناداری وجود دارد. پیش بینی ها حاکی از آن است که در سال 2020، افسردگی به عنوان اولین عامل ناتوان کنندۀ جامعۀ بشری مطرح گردد. اختلال افسردگی اساسی (Major depressive disorder ) از مهمترین انواع اختلالات خلقی به شمار رفته و میزان وقوع آن در طول عمر، 15% است حتی ممکناست در زنان نیز به 25% نیز برسد.
بر اساس اخرین اطلاعت بدست امده در زمینه روش های تشخیصی جهت تسهیل در شناسایی بیماران مبتلا به افسردگی، علیرغم تلاش های زیادی که در این زمینه صورت گرفته است، روش مولکولی خاصی جهت تشخیص این بیماری وجود ندارد. بر این اساس لازم به نظر میرسد که با استمداد از روش های تشخیصی بیوشیمی مولکولی، که تا کنون دستاورد های عظیمی داشته است بهره جست. به این منظور، با احاطه کامل بر این روش ها میتوان علاوه بر شفاف سازی مکانیسم های مولکولی بیماری ها، راهکارهای تشخیصی و درمانی بهتر، دقیقتر و انتخابی تری را ارائه نمود.  مطالعه حاضر بر آن است که با بررسی سطح miR-135aدر نمونه خونی بیماران مبتلا به افسردگی آن را به عنوان هدف تشخیصی و سپس به عنوان هدف دارویی معرفی نماید. تا کنون شواهد زیادی مبنی بر تشخیص مولکولی بیماری افسردگی وجود نداشته و لازم است جهت تشخیص به موقع وکارآمد،  در این زمینه اهداف تشخیصی بیشتری معرفی گردد.

نوع مطالعه: مقطعی (Cross sectional) | موضوع پروپزال: عمومي
دریافت: 1395/9/5 | پذیرش: 1395/10/27 | انتشار: 1398/1/18