دوره 1، شماره 1 - ( بهار 97 1397 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mirzaei A, Sayehmiri K. The effects of educational intervention on the life style of hypertensive patients referred to rural health care centers in Aligudarz during 2013. Journal title 2018; 1 (1)
میرزایی امین، سایه میری کورش. بررسی تاثیر مداخله آموزشی بر سبک زندگی بیماران فشار خونی مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی روستایی شهرستان الیگودرز در سال1393. عنوان نشریه. 1397; 1 (1)

گروه آموزشی بهداشت عمومی و آموزش بهداشت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
پرفشاری خون یکی از بزرگترین مشکلات مزمن بهداشتی جهان است و مسئولیت جهانی قابل توجهی را در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه مطرح می کند. این پژوهش با هدف بررسی تاثیر آموزش بر سبک زندگی بیماران مبتلا به پرفشاری خون انجام شد.
روش کار: این   مطالعه مداخله ای مورد و شاهدی بود که بر روی 86 نفر از بیماران فشارخونی روستاهای شهرستان الیگودرز استان لرستان که به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شده بودند اجرا شد. قبل از اجرای مداخله دو گروه پرسشنامه استاندارد HPLP II را تکمیل کردند و دو ماه پس از اجرای مداخله، هر دو گروه همان پرسشنامه را تکمیل کردند.  یافته ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های t وChi- square  تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها: میانگین و انحراف معیار سن در دو گروه مورد و کنترل به ترتیب 9/7 ± 95/59 و 2/9 ± 51/64 سال می باشد. [مرتضی1] میانگین نمرات سبک زندگی کل در گروه مورد نسبت به گروه شاهد افزایش معناداری داشت (P<0/05). همچنین میانگین نمرات سه بعد فعالیت بدنی، تغذیه و مدیریت تنش [مرتضی2] پس از مداخله آموزشی نسبت به گروه شاهد افزایش معناداری را نشان داد (P<0/05).[مرتضی3]
نتیجه گیری:
با توجه به ارتباط بین سبک زندگی و بیماری فشارخون به نظر می رسد اجرای برنامه های آموزشی در زمینه تغذیه، فعالیت بدنی و استرس برای بهبود آگاهی و اصلاح رفتارهای بیماران مبتلا به بیماری فشار خون ضروری باشد.

[مرتضی2]مدیریت استرس
همه جای فایل پایان نامه تغیر بدید
 [مرتضی3]نتایج رو مفصل تر بیارید اعداد ابعاد سه گانه رو بیارید مهم نیست حجمش بیشتر بشه
350 کلمه هم بشه مهم نیست