دوره 1402، شماره 3 - ( پاییز 1402 1402 )                   جلد 1402 شماره 3 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: 951028/150

ghafurian S, pakzad I, sadeghifard N S, chavak Z. Effect of Quercus infectoria gall (oak) on Streptococcus mutans Growth and Biofilm Formation. Journal title 2023; 1402 (3)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-2533-fa.html
غفوریان سبحان، پاکزاد ایرج، صادقی فرد نورخدا، چاوک زهرا. تاثیر پوست میوه بلوط(جفت)برتشکیل بیوفیلم استرپتوکوکوس موتانس جدا شده از پلاک های دندانی. عنوان نشریه. 1402; 1402 (3)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-2533-fa.html

دانشکده پزشکی
مقدمه:پوسیدگی دندان، به‌عنوان یکی از مشکلات مهم بهداشتی درسراسر جهان به‌ویژه در کشورهای درحال‌توسعه به شمار می­رود.استرپتوکوکوس موتانس، از عوامل مؤثر در ایجاد پوسیدگی دندان و بیماری‌های پریودنتالمی باشد. هدف از این مطالعه، ارزیابی اثرآنتی میکروبیال پوست میوه بلوط (جفت) بر روی تشکیل بیوفیلم ناشی از باکتریاسترپتوکوکوس موتانس جدا شده از پلاک دندانی می باشد.
مواد و روش‌ها:پس از جمع آوری60 نمونه سوآپ از پلاک دندانی، نمونه هادرمحیط هایکشت شکلات آگار ومیتیس سالیواریوس آگارکشتداده شدند.جهت شناسایی ژن‌هایgtfBوbrp Aاز روشPCR استفاده شد. توانایی تشکیل بیوفیلم بااستفاده از روش میکروپلیت سنجیده شد. سمیّت سلولی عصاره الکلی جفت بر روی رده سلولیvero تعیین شد. اثر غلظت‌های کمتر ازIC50 بر روی بیوفیلم استرپتوکوکوس موتانس به دو روش فنوتیپی و مولکولی با بررسی تغییر میزان بیان ژن‌های دخیل در تشکیل بیوفیلم با استفاده از روشReal time-q PCRبررسی شد.
یافته‌ها: در این مطالعه IC50 گیاه جفت برابر ......µg/mlتعیین شد.بیوفیلم در شرایط 5درصد قند ساکارز به طور چشمگیری افزایش یافت به طوریکه اکثر جدایه ها بیوفیلم قوی و متوسط تشکیل دادند عصاره ی جفت در غلظتµg/ml3باعث کاهش در بیان ژن ((brpA,gtfB شد.
بحث و نتیجه گیری : با بررسی نتایج به دست آمده در این مطالعه، مشخص گردیدکه عصاره الکلی جفت، اثر ضد بیوفیلمی مناسبی بر روی باکتریاسترپتوکوکوس موتانسدارد. این اثر وابسته به غلظت بوده و بـا افزایش غلظت عصاره، اثرضدبیوفیلمی آن نیـز افـزایش مییابد.با در نظر گرفتن خواص درمانی و ضد باکتریایی گیاه جفت، جزئیات فارماکوکینتیک آندر بهره‌گیری از این ترکیبات در زمینه بالینی کمک کننده خواهد بود.

نوع مطالعه: آزمایشگاهی | موضوع پروپزال: میکروب شناسی پزشکی
دریافت: 1402/7/30 | پذیرش: 1402/7/10 | انتشار: 1402/7/10