دوره 1، شماره 2 - ( تابستان 97 1397 )                   جلد 1 شماره 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

azimi M, Sayehmiri K. The effects of hydroalcoholic extracts of dill (Anethum graveolens L.) on plasm lipid profile in human and animal. Journal title 2018; 1 (2)
عظیمی مریم، سایه میری کورش. بررسی اثرات عصاره ی شوید بر روی سطح چربی های خون (کلسترول، تری گلیسرید،لیپوپروتئین کم چگال و لیپوپروتئین پرچگال) در انسان و حیوان. عنوان نشریه. 1397; 1 (2)

هیپرلیپیدمی یـکی از عـوامل خطـر اصلی شناختـه شده بیمـاریهای عروق کرونر (Coronary Artery Disease) می‏باشد. با توجه به اهمیت هیپرلیپیدمی و لزوم درمان طولانی مدت آن، استفاده از دارویی که بتواند ضمن استفاده طولانی مدت عوارض کمتری داشته باشد، اهمیت پیدا می‏کند. این مطالعه به منظور شناخت کارائی عصاره شوید در درمان هیپرلیپیدمی انجام شده است.

● مواد و روشها:

جامعه آماری شامل کلیه بیماران مبتلا به هیپرلیپیدمی بود که در طول سال ۷۸ به درمانگاه تخصصی داخلی مراجعه نموده و سطح خونی تری‏گلیسرید (TG) در آنها بیشتر از mg/dl ۲۵۰ و یا لیپوپروتئین کم‏چگالی (LDL) بیشتر از ۱۶۰ mg/dl بود. افراد مورد مطالعه ۴۵ بیمار مبتلا به هیپرلیپیدمی بودند که بطور تصادفی به دو گروه مداخله و مقایسه تقسیم شدند. نوع مطالعه، کارآزمایی بالینی تصادفی شده دوسوکور بود و سطح چربیهای خون قبل از مداخله و یکماه پس از مصرف عصاره شوید تعیین گردید و جهت آنالیز نتایج از آزمون آماری T.Test استفاده شد.

● نتایج:

بر اساس نتایج این مطالعه عصاره شوید باعث کاهش معنی‏دار سطح‏ تری‏گلیسرید خون در گروه مداخله شد (p=۰.۰۱). در حالیکه کاهش کلسترول LDL معنی‏دار نبود. همچنین علیرغم افزایش HDL ، رابطه معنی‏داری بین سطح لیپو پروتئین پرچگالی (HDL ) قبل و بعد از مداخله وجود نداشت.

● نتیجه‏گیری:

نتایج این مطالعه نشان داده است که عصاره شوید می‏تواند بعنوان یکی از داروهای مفید و موثر در درمان هیپرلیپیدمی مطرح شود. البته در این زمینه به انجام مطالعات بیشتر و گسترده‏تر بصورتMulticenter نیاز می‏باشد.

نوع مطالعه: مقطعی (Cross sectional) | موضوع پروپزال: عمومي
دریافت: 1397/5/7 | پذیرش: 1397/7/7 | انتشار: 1397/7/23