دوره 1402، شماره 4 - ( زمستان 1402 1402 )                   جلد 1402 شماره 4 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shams M, Nazari N, Majidiani H. An in-silico pipeline to produce a novel peptide-based vaccine against the ubiquitous apicomplexan Toxoplasma gondii. Journal title 2023; 1402 (4)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-2026-fa.html
شمس مرتضی، نظری ناصر، مجیدیانی حمیدرضا. توالی رویکردهای کامپیوتری جهت تولید یک واکسن مبتنی بر پپتید جدید اپی کمپلکسای شایع توکسوپلاسما گوندی. عنوان نشریه. 1402; 1402 (4)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-2026-fa.html

دانشگاه علوم پزشکی ایلام
توکسوپلاسموز ناشی از تک یاخته توکسوپلاسما گوندای تهدیدی جهانی با اهمیت زئونوز است. این انگل دارای دو میزبان نهایی (گربه سانان) و واسط (طیف وسیعی از حیوانات خونگرم) می­باشد. مهم­ترین عارضه انگل سقط جنین در زنان باردار و نیز دام­ های اهلی مانند گوسفند و خوک است، گرچه در افراد دچار ضعف سیستم ایمنی بیماری به صورت التهاب ریوی (پنومونی) و یا مغزی (انسفالیت) بروز پیدا می­ کند. انگل دارای سه فرم بیماری­زا برای انسان است که هریک در اپیدمیولوژی و انتقال بیماری نقش عمده­ ای ایفا می ­کنند: اووسیست (آب و غذای آلوده)، تاکی زوآیت (انتقال مادرزادی یا از طریق خون) و برادی زوآیت (انتقال از طریق اهدای عضو یا محصولات گوشتی آلوده به کیست­ های بافتی).
بیش از 30 سال از مطالعات واکسیناسیون توکسوپلاسما می­گذرد اما هنوز واکسن تجاری برای انسان به مرحله تولید نرسیده است. واکسن­های کشته یا تخفیف حدت یافته به لحاظ مسائل ایمنی برای انسان و یا قدرت ایمنی­ زایی در بدن امروزه چندان مورد توجه نبوده، اما از طرفی واکسن­ های زیرواحدی مورد توجه پژوهشگران می­باشند. از این دسته واکسن­ ها می ­توان به DNA واکسن­ ها یا واکسن های پروتئینی اشاره نمود که غالباً همراه با یک ادجوانت یا یاور قادر به تولید پاسخ ایمنی مناسب علیه انگل می­ باشند. در این مسیر ، آنتی ژن­ های بسیاری از مراحل مختلف زندگی انگل جهت ارزیابی قابلیت ایمنی­زایی مورد شناسایی و بررسی قرار گرفته­اند که از این جمله می­توان به آنتی ژن­های سطحی (SAGs)، و آنتی ژن­های اندامکی در تاکی زوآیت و برادی زوآیت مانند میکرونم (MIC)، روپتری (ROP) و گرانول­های متراکم (GRA) اشاره نمود. ابزارهای بیوانفورماتیک طی چند دهه گذشته کمک شایانی به شناسایی پروتئین­ های آنتی ژنیک کاندید واکسن و یا اپی توپ­ های ایمنی­ زای آن ها کرده­ اند. هدف از مطالعه حاضر، طراحی  و ارزیابی کامپیوتری یک کاندید واکسن جدید علیه توکسوپلاسما گوندای با استفاده از اپی توپ ایمنی­زای برگرفته از چندین آنتی ژن سطحی مرتبط با  SAG1 یا اصطلاحاً پروتئین ­های SRS بیان شده در مرحله تاکی زوآیت انگل می­باشد.
واژه‌های کلیدی: توکسوپلاسما گوندی، واکسن، اپی توپ
متن کامل [DOCX 99 kb]   (1 دریافت)
نوع مطالعه: سایر...... | موضوع پروپزال: سایر....
دریافت: 1401/7/9 | پذیرش: 1401/7/11 | انتشار: 1402/10/10