دوره 3، شماره 2 - ( تابستان 1399 1399 )                   جلد 3 شماره 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Otaghi M, Mohammadniakan Z, Azami S, Khorshidi A. Elaboration of safety guidelines for elderly in the general hospital: the evidence-based approach. Journal title 2020; 3 (2)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1199-fa.html
اطاقی معصومه، محمدنیاکان زهرا، اعظمی ساناز، خورشیدی علی. تدوین دستورالعمل های ایمنی سالمندان در بیمارستان عمومی: رویکرد مبتنی بر شواهد. عنوان نشریه. 1399; 3 (2)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1199-fa.html

گروه آموزشی پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
براساس آمار سازمان بهداشت جهانی، جمعیت بالای 60 سال سن سالمند در نظر گرفته می شوند. اخیراً صدمات ناشی از حوادث در سالمندان از اهمیت بالایی برخوردار است. زیرا جمعیت سالمند در جهان رو به افزایش است. ایمنی بیمار که یکی از مؤلفه های اصلی کیفیت خدمات بهداشتی و درمانی است به معنای اجتناب از هرگونه صدمه به بیمار در هنگام ارائه خدمات بهداشتی و درمانی و جلوگیری از بروز عوارض یا رفع عوارض ناشی از بیماری های مختلف در این افراد می باشد. به دلیل ارتباط نزدیک با بیمار، پرستار توانایی شناسایی این عوارض را دارد و می تواند در مراقبت های مهم پرستاری به آنها کمک کند.
ایمنی بیمار به عنوان یکی از مولفه های اصلی کیفیت خدمات سلامت، به معنای پرهیز از وارد شدن هر گونه صدمه و آسیب به بیمار در حین ارائه مراقبتهای بهداشتی است علی رغم پیشرفت هایی در مراقبت سلامتی، هنوز ایمنی بیمار و بیمار محوری درسیستم های مراقبت سلامتی در سراسر دنیا موضوع نگران کننده ایی است. ایمنی بیمار جزء بسیار مهم کیفیت در مراقبتهای سلامت محسوب می شود و برای هر نظام مراقبت سلامت که در پی تضمین و بهبود کیفیت مراقبت است، در دستور کار قرار دارد. اولین هدف یک موسسه بهداشتی - درمانی جلوگیری از آسیب و صدمه به بیمار و جلوگیری از به مخاطره انداختن ایمنی وی در نتیجه ادامه خدمات سلامت می باشد. توجه ویژه انسان به بهبودی و سلامتی خود باعث گردیده که بیماران بستری در بیمارستان ها انتظار داشته باشند، خدمات درمانی که به آنها ارائه می شود، در نهایت کیفیت باشد. پژوهش های صورت گرفته در عرصه سلامت حاکی از نامناسب بودن شرایط ایمنی در مراقبت از بیماران بوده است و مطالعات بر بهبود فرآیند و رویه های درمانی تاکید داشته اند.

با توجه به افزایش جمعیت سالمندان و بستری شدن آنها در بیمارستان و نقش مهم ایمنی سالمندان بستری در بیمارستان و نیز ارزش کاربردی مراقبت مبتنی بر شواهد ضرورت دارد پژوهشی با هدف طراحی و اعتبار بخشی دستورالعمل های ایمنی سالمندان در بیمارستان انجام گیرد امید است نتایج این پژوهش به افزایش ایمنی سالمندان در بیمارستان کمک نماید.

نوع مطالعه: مرور سیستماتیک و متاآنالیزیس | موضوع پروپزال: بهداشت و پرستاری
دریافت: 1397/5/9 | پذیرش: 1397/8/29 | انتشار: 1399/7/10