دوره 3، شماره 1 - ( بهار 1399 1399 )                   جلد 3 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shohani M, Jalilian M, Khorshidi A, moradi S. The effect of peer education on hand hygiene and standard precautions in first year nursing students of Ilam University of Medical Sciences in 2017. Journal title 2020; 3 (1)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1066-fa.html
شوهانی معصومه، جلیلیان محسن، خورشیدی علی، مرادی سحر. بررسی تاثیر آموزش به روش همتا و مربی بر رعایت بهداشت دست در دانشجویان سال اول پرستاری دانشگاه علوم پزشکی ایلام در سال ١٣٩7. عنوان نشریه. 1399; 3 (1)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1066-fa.html

گروه آموزشی پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
چکیده:   (1937 مشاهده)
یکی  از روش های جدید در آموزش، تدریس توسط همتایان است اما اثربخشی آن در آموزش پرستاری به خصوص مهارت های بالینی کمتر مورد توجه قرار گرفته است. هدف این مطالعه تأثیر آموزش توسط همتا _ نزدیک بر یادگیری مهارت بهداشت دست در دانشجویان پرستاری  است.
روش کار: دراین پژوهش  نیمه تجربی  80  نفر از دانشجویان پرستاری  سال اول  دانشگاه علوم پزشکی ایلام  واجد شرایط انتخاب و با گمارش تصادفی به دو گروه آموزش توسط مربی و همتا_ نزدیک تقسیم شدند. ابزار گردآوری  داده ها چک لیست مهارت بهداشت دست  بود که با مشاهده قبل و بعد از آموزش تکمیل گردید. نمره کل چک لیست بین صفر تا 14 بود و بر اساس کتاب مرجع اصول پرستاری ویلکینسون و لوان  تهیه گردیده بود. جهت تحلیل  داده ها از آمار توصیفی، آزمون تی مستقل وتی زوج با استفاده از نرم افزار SPSS 22  استفاده شد.
یافته ها: بر اساس  یافته ها نمره مهارت بهداشت دست قبل از آموزش بین  گروهها  تفاوت معنادار نداشت (06/0p=). بعد از آموزش میانگین نمره مهارت بهداشت دست در گروه آموزش توسط مربی99/0 ± 8/10و در گروه همتا نزدیک 53/0±6/11 بود و بین گروه ها تفاوت معنادار وجود داشت(01/0p<).
نتیجه گیری: براساس یافته ها بهبود مهارت بهداشت دست دانشجویان پرستاری در گروه همتا نزدیک بهتر از گروه آموزش توسط مربی بوده است و پیشنهاد می شود از آن به عنوان یک روش در آموزش مهارت های عملی دانشجویان استفاده شود.

نوع مطالعه: مقطعی (Cross sectional) | موضوع پروپزال: عمومي
دریافت: 1397/5/5 | پذیرش: 1397/6/7 | انتشار: 1399/3/10