جستجو در پروپزال‌های منتشر شده


۳ نتیجه برای آگاهی

محقق اصلی پریسا صانعی، معصومه اطاقی،
دوره ۱، شماره ۲ - ( ۷-۱۳۹۷ )
چکیده

سرطان یکی از بیماری های پرچالشی می باشد که به ندرت بیمار در برخورد با آن قادر به حفظ سلامت روانی خود خواهد بود. در بین انواع سرطان ها، سرطان پستان یکی از شایع ترین سرطان ها در بین زنان ایرانی می باشد(۱). در مطالعه ای که در کشور ایران انجام شده است مشخص گردید که سرطان پستان با ۴/۴۱ درصد فراوانی، بیشترین نوع سرطان را در زنان ایرانی در بین سال های ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۹ داشته است(۲). از طرفی بقا از سرطان پستان در ۲۰ سال گذشته به طور قابل توجهی بهبود یافته است(۳) و عمدتا به تشخیص زودتر و درمان های جدید برای جلوگیری از عود نسبت داده شده است(۴).
 از جمله مهمترین مشکلات بیماران مبتلا به سرطان به ویژه زنان، تغییر در تصویر بدنی و عملکرد جنسی می باشد که هر دو این، منجر به بروز عوارض جسمی و روانی گوناگونی مانند اضطراب، ناامیدی، خستگی، افسردگی و احساس نزدیکی با مرگ می گردد(۵-۷). نتایج مطالعات قبلی انجام شده نشان می دهد که کاهش مسائل روانشناختی بیماران مبتلا به سرطان موجب افزایش امید به زندگی، شادابی، کیفیت زندگی و طولانی تر شدن عمر آنها خواهد شد(۸-۱۲).
تنش های روانی موجب اختلال در عملکرد فیزیکی و روانی بیمار می گردند(۱۳). علاوه بر این اضطراب سبب افزایش ضربان قلب، فشار خون و تنفس می شود(۱۴). چرا که پرستاران در مراکز بالینی در مقایسه با سایر اعضای تیم درمانی، مدت زمان بیشتری را با بیمار صرف می کنند. از طرفی مراقبت های پرستاری کل نگر تا حد زیادی بر عهده پرستاران می باشد(۱۵). به همین دلیل دادن آمادگی لازم به بیمار جهت جلوگیری از بروز اختلالات فیزیولوژیکی و رفتاری توسط پرستاران امری مهم و ضروری می باشد(۱۶).
بررسی کیفیت زندگی بیماران اطلاعات مفیدی را در اختیار پرستاران قرار می دهد و موجب بهبودی کیفیت خدمات بهداشتی ارائه شده به آنها می گردد(۱۷).کیفیت زندگی از نظر لغوی به معنی چگونگی زندگی و در برگیرنده تفاوت های آن است که برای هر فرد منحصر به فرد و با دیگران متفاوت است(۱۸).طبق تعریف سازمان بهداشت جهانی از کیفیت زندگی، طیف های مختلفی مانند عوامل تعیین کننده سلامت، شادی، آزادی عمل، عدالت و نبودن ستم می باشد.کیفیت زندگی یکی از مهم ترین موضوعات تحقیقات بالینی می باشد و به عنوان یکی از مواردی که در مراقبت از بیماران مورد تایید قرار گرفته و بررسی آن به منظور تشخیص تفاوت های موجود بین بیماران از نظر اجتماعی، روانی و خانوادگی، پیش بینی عواقب بیماری و ارزشیابی مداخلات درمانی مورد استفاده قرار گرفته است
مجری معصومه شوهانی، همکار عباس نصرالهی، همکار لیلی عابدی، همکار مریم چگینی،
دوره ۴، شماره ۳ - ( ۹-۱۴۰۰ )
چکیده

سوء مصرف مواد مخدر صنعتی  یک پدیده ی شایع در دنیا بوده که منجر به بروز مکرر مشکلات شغلی، اجتماعی، روانی و قانونی می شود. به طوری که طبق آمار غیر رسمی، تعداد معتادان حدود ۲ میلیون نفر برآورد شده است.
  سوءمصرف مواد صنعتی از جمله  متامفتامین یا شیشه در کشور ما حدود یک دهه است که آغاز شده و مصرف آن در سال های اخیر رشد فزاینده ای  داشته  به طوری که تمایل خاص جوانان و نوجوانان وبویژه دانشجویان جوان به روان گردانها از جمله تهدیدات جدی به حساب می آید.  مطالعات انجام شده نشان می دهد که میزان مصرف قرص های شادی آور(اکستازی) در بین جوانان ۱۵-۲۵ ساله ی شهری ۱۸% و در شهر تهران حدود ۵% و در میان دانشجویان شهر بیرجند وگیلان حدود ۴,۳%  بوده است.
گرایش و تمایل به سوء مصرف مواد مخدر صنعتی نیز همانند سایر پدیده های اجتماعی تک علتی نیست و مجموعه عوامل فردی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، خانوادگی و محیطی نیز در این گرایش تأثیر می گذارد و در میان جوانان و به خصوص قشر دانشجو بخش عمده ای از گرایش دانشجویان به قرص های روان گردان و مواد مخدر صنعتی به دلیل ناآگاهی یا عدم اطلاع صحیح از این مسائل است. با  گسترش پرشتاب مصرف مواد مخدر صنعتی و مشکلات وابسته به آن در جمعیت دانشجویی و وجود مواد آزمایشگاهی مصنوعی نظیر شیشه و اکستاسی،  در دانشگا هها با  خطر زیادی روبرو هستیم. بنابراین شرط لازم برای هر نوع برنامه ریزی، اطلاع از شرایط موجود و ترسیم وضعیت فعلی مصرف مواد و  همچنین میزان آگاهی در میان دانشجویان است، مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان آگاهی، تمایل و عملکرد دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ایلام در مورد استفاده از مواد مخدر صنعتی انجام خواهد شد.
دانشجو رعنا روشن فکر، همکار فاطمه قیاسی،
دوره ۱۴۰۲، شماره ۱ - ( ۳-۱۴۰۲ )
چکیده

پژوهش حاضر یک مطالعه ی توصیفی_تحلیلی میباشد که به منظور تعیین سطح آگاهی پرسنل رشته ی هوشبری و اتاق عمل بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی ایلام از منابع حریق و عملکرد مناسب آنها حین وقوع حریق صورت میگیرد .جهت اجرای این مطالعه از کلیه ی پرسنل هوشبری و اتاق عمل بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی 
ایلام استفاده میشود که به صورت آگاهانه و داوطلبانه در پاسخ به پرسشنامه شرکت میکنند ودر هر زمان این اختیار را دارند که از پاسخدهی به این پرسشنامه  انصراف دهند.پرسشنامه ی مورد استفاده یک پرسشنامه ی دموگرافیک و پرسش نامه محقق ساخته است. برای تایید پایایی سوالات پرسشنامه تعداد ۲۰ پرسشنامه در اختیار ۲۰ نفر از جامعه ی آماری این مطالعه، قرار داده خواهد شد. پس از پاسخگویی،نمره دهی به هر پرسشنامه صورت می گیرد. پس از گذشت یک هفته، مجددا ۲۰ پرسشنامه ی تکمیل نشده، در اختیار همان افراد قرار خواهد گرفت و از آنان خواسته می شود مجددا به سوالات پرسشنامه پاسخ دهند و سپس نمره دهی به پرسشنامه ها مجددا انجام خواهد شد. در صورت نداشتن اختلاف زیاد با نمره ی قبلی برای هرفرد، پایایی پرسشنامه مورد تایید خواهد بود‌. شاخص پایایی این پرسشنامه با شاخص آلفای کرونباخ مورد تایید قرار گرفت.و برای روایی پرسشنامه از  شاخص اعتبار محتوا استفاده میشود به طوریکه پرسشنامه در اختیار ده نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام قرار خواهد گرفت و از ایشان در خواست میشود تا میزان وضوح،جامعیت و مرتبط بودن سوالات پرسشنامه را مشخص کنند. در قسمت ابتدایی پرسشنامه سوالاتی در خصوص اطلاعات دموگرافیک داوطلبین مطرح خواهد شد وقسمت دوم  دارای سوالاتی در خصوص سطح آگاهی این پرسنل نسبت به منابع حریق وشرایط شکل گیری حریق در اتاق عمل است و قسمت سوم پرسشنامه دارای سوالاتی در مورد عملکرد آنان حین وقوع این حادثه میباشد  .نمرات حاصل از هر بخش به طور جداگانه محاسبه خواهد شد وبرای نتیجه گیری نهایی از میانگین امتیازات پرسنل استفاده خواهد شد و در پایان مطالعه مشخص خواهد شد که پرسنل در کدام حیطه از موضوع مورد مطالعه(دانش و عملکرد) از ضعف بیشتری برخوردار هستند .

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه جامع مدیریت اطلاعات تحقیقات، پژوهش و فناوری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Technology and Research Information System

Designed & Developed by : Yektaweb