جستجو در پروپزال‌های منتشر شده


۱۲ نتیجه برای ناصری

استاد راهنما اسد میرزائی، استاد مشاور جهانگیر عبدی، دانشجو سیده طاهره موسوی، همکار اصلی راضی ناصری فر،
دوره ۱، شماره ۴ - ( زمستان ۹۷ ۱۳۹۷ )
چکیده

لیشمانیازیس یک بیماری عفونی - انگلی منتقله از طریق بند پایان است که توسط یک تک یاخته داخل سلولیداجباری ایجاد می شود.
استاد راهنما راضی ناصری فر، دانشجو آذر نجفی، استاد مشاور جهانگیر عبدی،
دوره ۲، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۸ ۱۳۹۸ )
چکیده

آمیبیازیس یک  بیماری انگلی است که عامل آن  انتامبا هیستولیتیکا است. که میزان بروز آن در سالهای اخیر در دنیا افزایش یافته و مشکلات بهداشتی زیادی را ایجاد نموده است. بنابراین برای شناسایی و جداسازی این انگل  از نظر مورفولوژیکی در نمونه های مدفوعی از روش PCR بر اساس ژن CP۸ استفاده  نمودیم . این گونه اطلاعات در اتخاذ استراتژی های مناسب تری جهت شناخت بیشتر انگل های انتامبا و احتمالا درمان و اقدام در جهت پیشگیری و کنترل این بیماری کمک کننده خواهد بود.
مجری یوسف ویسانی، همکار علی دل پیشه، همکار راضی ناصری فر،
دوره ۲، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۸ ۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: بخش زیادی از بار بیماریها ، به ویژه در کشورهای در حال توسعه ، ناشی از فشار خون بالا است. شناسایی عوامل خطر بالقوه فشار خون بالا برای مدیریت بیماری ضروری است. در این مطالعه نقش نابرابری اقتصادی اجتماعی در شیوع فشار خون بالا در استان ایلام مورد بررسی قرار گرفته است.
روش ها: در مجموع ، ۶۹۰ نفر از افراد بالای ۱۵ سال در این مطالعه مقطعی ، از طریق نمونه گیری تصادفی سیستماتیک از ۱ مارس تا ۳۰ اکتبر ۲۰۱۷ ، ثبت نام کردند. نمره وضعیت اجتماعی و اقتصادی (SES) با ۷ متغیر محاسبه شد که شامل: سن ، جنس ، شغل ، وضعیت تأهل ، سطح تحصیلات و وضعیت اقتصادی ، اقامت ، سپس به پنج سطح تقسیم شد. برای برآورد نابرابری در فشار خون بالا از شاخص تمرکز استفاده شد. برای برآورد درصد مشارکت در مرحله نهایی
کشش تقسیم شده به شاخص غلظت برای هر مشارکت کننده و مشارکت در نابرابری برآورد می شود.
یافته ها: شاخص غلظت فشار خون بالا ۰,۱۵۴ -۰- ۹۵٪ CI (-۰.۰۲ ، -۰.۲۳) بود ، بنابراین فشار خون بالا در گروه های اقتصادی اجتماعی پایین تر شایع تر بود. مشارکت کنندگان مهم اجتماعی -اقتصادی در نابرابری عبارت بودند از شغل (۰۰۸ /۰ = P) ، سطح تحصیلات (۰۰۵ /۰ = P) و SES (۰۰۳ /۰ = P). با توجه به تجزیه شاخص غلظت ، منابع اصلی نابرابری در فشار خون بالا به ترتیب شغل (۱۵٪) ، سطح تحصیلات (۱۸٪) و SES (۲۱٪) بود.
نتیجه گیری: فشار خون بالا در گروه های SES پایین تر شایع است و شغل ، تحصیلات و SES عوامل مهم نابرابری هستند. یکی از نکات کلیدی اساسی برای دستیابی به رویکرد م effectivenessثر در مقابله با بیماری های مزمن ممکن است ایجاد مشارکت با جمعیت های محروم باشد.
محقق اصلی راضی ناصری فر، همکار اصلی آذر نجفی،
دوره ۲، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۸ ۱۳۹۸ )
چکیده

شناسایی جنس آکانتامبا در منابع خاک (ریزگردها) استان ایلام با استفاده از روش مورفولوژیک
۲- شناسایی جنس آکانتامبا در منابع خاک (ریزگردها) استان ایلام با استفاده از روش مولکولی
۳- تعیین نوع ژنوتیپ های آکانتامبا در نمونه های منابع خاک (ریزگردها) شهر ایلام درمقایسه با گونه های شناسایی شده موجود در Genebank
در این مطالعه، اقدام به جمع آوری نمونه های خاک از حاصل از ریز گرد موجود در شهر ایلام خواهد شد. نمونه های خاک پس از فیلتر کردن از فیلتر های ۰,۴۵ میکرونی روی محیط کشت قرار داده می شوند. در تحقیق حاضر از  منابع خاک حاصل از ریزگردها استان ایلام در شهر ایلام در نقاط مختلف (به تعداد ۴۰) نمونه گیری خواهد شد.
در جمع آوری نمونه تا رسیدن به حجم نمونه مطلوب ممکن است با مشکل روبرو شویم که با تکرار نمونه گیری این معضل برطرف خواهد شد.هنگام کشت دادن نمونه ها ممکن است با آلودگی های میکروبی مواجهه شویم که استخراج
 DNA به عمل بیاوریم.مشکل تردد و هزینه بالای سکوئنسینگ، که امید است با ،تصویب طرح و اختصاص بودجه مناسب این مشکلات برطرف شود.
مجری محمدنبی صالحی، همکار مهوش ناصری،
دوره ۳، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۹ ۱۳۹۹ )
چکیده

هدف از پژوهش حاضر بررسی اثربخشی درمان پردازش مجدد هولوگرافیک بر راهبردهای تنظیم شناختی هیجان و تکانشگری زنان اقدام کننده به خودکشی شهر ایلام در سال ۱۳۹۷ بود. روش پژوهش حاضر به روش نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل انجام گرفت. از بین کلیه زنان اقدام کننده به خودکشی شهر ایلام که در سال ۱۳۹۷ به بیمارستان شهید مصطفی خمینی (ره) ارجاع داده بودند، تعداد ۳۰ نفر به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند و به صورت کاملا تصادفی در دو گروه مداخله ای و کنترل (هر گروه ۱۵ نفر) گمارده شدند. ابزار مورد استفاده در این پژوهش عبارت بودند از پرسشنامه تنظیم شناختی هیجانی (CERQ-P)، مقیاس تکانشگری بارت (BIS) و پکیج درمان پردازش مجدد هولوگرافیک (Katz, ۲۰۰۵). داده ها با استفاده نرم افزار SPSS-۲۱ و توسط شاخص های توصیفی و آزمون تحلیل کوواریانس تجزیه و تحلیل شد. نتایج تحلیل آزمون کوواریانس چند متغیری نشان داد که درمان پردازش مجدد هولوگرافیک تاثیر معنی داری بر راهبردهای تنظیم شناختی هیجان و تکانشگری زنان اقدام کننده به خودکشی دارد (۰۰۰/۰, p< ۶۱۹/۵۳۷=F). نتایج آزمون کوواریانس تک متغیری نشان داد که بین پس آزمون دو گروه در راهبردهای تنظیم شناختی هیجان سازگارانه (۰۰۰/۰>p , ۴۴۱/۱۴۷=F)، راهبردهای تنظیم شناختی هیجان نا سازگارانه (۰۰۰/۰, p< ۷۰۷/۲۳۵=F) و تکانشگری (۰۰۰/۰, p< ۶۷۹/۱۱۷۰=F) تفاوت معنی داری وجود دارد. درمان پردازش مجدد هولوگرافیک باعث بهبود راهبردهای تنظیم شناختی هیجان سازگارانه و کاهش راهبردهای تنظیم شناختی هیجان ناسازگارانه و تکانشگری در زنان اقدام کننده به خودکشی می¬شود. لذا این درمان برای شرایط استرس و آسیب زا و شرایط بحرانی از قبیل اقدام به خودکشی مثمر ثمر است.
مجری مرتضی شمس، همکار غلام بساطی، مجری حامد توان، همکار غلامرضا کلوندی، همکار حسن نورمحمدی، همکار راضی ناصری فر،
دوره ۴، شماره ۱ - ( بهار ۱۴۰۰ ۱۴۰۰ )
چکیده

سازمان جهانی بهداشت در سرتاسر دنیا به دنبال شناسایی، ردیابی و محدود کردن ویروس جدیدی از خانواده ویروس کرونا به نام«کوید-۱۹ (COVID-۱۹) است. ویروس COVID-۱۹ هنوز در حال مبتلا کردن افراد زیادی در چین و شیوع در کشورهای دیگر دنیا است. این نوع ویروس کرونا در ایران هم در حال پراکنده شدن است. علائم بیماری کرونا در اکثر مبتلایان به این ویروس خفیف است و درمان می‌شود، اما ممکن است بیماری در برخی دیگر شدیدتر باشد و حتی منجر به مرگ شود(۱).
ویروس کرونا بین تمام حیوانات رایج است و گاهی می‌تواند با تغییر شکل انسان‌ها را هم آلوده کند. تا کنون از ابتدای سال ۲۰۰۰ سه نوع دیگر از ویروس کرونا به انسان‌ها سرایت کرده و باعث شیوع سارس (SARS) در سال ۲۰۰۲ و مرس (MERS) در سال ۲۰۱۲ شده است. دانشمندان فکر می‌کنند که این ویروس جدید هم از ابتدای ماه دسامبر توانایی انتقال به انسان‌ها را پیدا کرده است. به نظر می‌رسد که ویروس در ابتدا در یک بازارچه‌ی غذاهای دریایی در شهر ووهان پیدا شده و سپس از آنجا به نقاط دیگر پخش شده است. اما یکی از آزمایش‌ها روی بیماری نشان می‌دهد که اولین فردی که به بیماری کرونا مبتلا شده، هیچ ارتباطی با بازارچه نداشته است. محققان هنوز در حال پیگیری منبع اصلی بیماری هستند(۲).
ویروس کرونا انسانی موجب سرماخوردگی شده و در گاستروانتریت نوزادان دخالت دارند.  ویروس کش خاصی برای عفونت های کرونا ویروس وجود ندارد. فیلم پیشرفت کرونا گویا این واقعیت است. دستورالعمل مراقبت بیمار مشکوک به کورونا ویروس جدید را وزارت بهداشت و درمان منتشر نموده است. یک کرونا ویرا باعث شیوع جهانی و سندروم تنفسی حاد بسیار سخت(SARS) در سال ۲۰۰۲ شد(۳).
کرونا ویروس های جانوری موجب بیماری در حیوانات اهلی می شوند که از نظر اقتصادی اهمیت دارند و در حیوانات پست باعث عفونت های پایدار در میزبانهای طبیعی خود می گردند. چون کشت کرونا ویروس های انسانی مشکل است ، به همین علت خصوصیات آنها به خوبی شناخته نشده است.  دو گروه آنتی ژنی از کرونا ویروس های انسانی به نام نژاد ۲۲۹EوOC۴۳ وجود دارند. کرونا ویروسی که در سال ۲۰۰۲ از مبتلا به سندروم حاد تنفسی (سارس) جدا شد ، در گروه ۲ به عنوانOC۴۳ قرار دارد.
استاد راهنمای پایان نامه راضی ناصری فر، استاد راهنمای پایان نامه ناصر عباسی، استاد مشاور علمی جهانگیر عبدی، استاد مشاور علمی ناهید ماسپی، دانشجو محمد کریمی،
دوره ۴، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۰ ۱۴۰۰ )
چکیده

لیشمانیازیس بیماری انگلی رو به گسترشی است که میزان بروز آن در سالهای اخیر در دنیا افزایش یافته و مشکلات بهداشتی زیادی را ایجاد نموده است. در ایران بیماری به دو شکل جلدی (نوع خشک و مرطوب) و احشایی وجود دارد. ترکیبات پنج ظرفیتی آنتی موان انتخاب اول در درمان لیشمانیازیس هستند. از طرفی سال هاست که انگل لیشمانیا نسبت به ترکیبات آنتی موان مقاوم شده و این مقاومت به معضل بزرگی تبدیل شده است. افزایش نگران کننده ی مقاومت انگل نسبت به ترکیبات پنج ظرفیتی آنتی موان سبب معرفی داروهای جدیدی نظیر میلتفوسین، آمفوتریسین B، کتوکونازول و پارومومایسین شد، که این ترکیبات هم گران قیمت هستند و هم عوارض سمی زیادی دارند. در این میان، داروهای گیاهی می توانند به عنوان یک راهکار جدید با اثر بخشی بالا و سمیت کم مورد توجه قرار گیرند. گیاه آویشن زوفایی با نام علمی Thymbra spicata با توجه به اثربخشی مثبت بر روی تعدادی میکروارگانیسم، می توانند راهکار جدید درمان این بیماری واقع شود.  هدف نهایی از این تحقیق، بررسی اثر آزمایشگاهی گیاه آویشن زوفایی بر روی فرم پروماستیگوت انگل لیشمانیا می باشد.

استاد راهنما نورخدا صادقی فرد، دانشجو زیبا میرناصری،
دوره ۴، شماره ۳ - ( پاییز ۱۴۰۰ ۱۴۰۰ )
چکیده

مخاط تنفسی انسان به وسیله ی آرایش وسیعی از گونه های باکتریایی در طول زندگی کلونیزه می گردد. میکروارگانیسم های ساکن، شامل: کومنسال ها و همچنین گونه های بالقوه ویرولانت باکتریایی هستند که با میزبان خود سازش یافته اند. اعضای فلورای نرمال تنفسی طیفی از روابط پیچیده ی همکاری را برای میانکنش های دوطرفه بروز می دهند، این فلورای نرمال در کنترل تمامیت اپیتلیوم تنفسی و پدیده های ایمونولوژیک، نقش مهمی دارد. ضمناّ این باکتری های ساکن، تنوع آنتی ژنیک قابل توجهی نشان می دهند که تضمین کننده ی بقاء این گونه ها از میان تغییر وتبدیل های پی در پی سویه های کلونیزه کننده است. به طور کلی آرایش این ارگانیسم های حمل شده در مجرای تنفسی فوقانی، می تواند به طور عمیقی تحت تاثیر قرار گرفتن در معرض آنتی بیوتیک ها و واکسن های کونژوگه ی پنوموکوکی قرار گیرد.این اختلال در تعادل میکروبیوم نازوفارنژیال می تواند آغازگر عفونت های بدون علامت با پاتوژن های عامل عفونت حاد گوش میانی (استرپتوکوکوس پنومونیه، هموفیلوس انفلوانزا و موراکسلا کاتارالیس) باشد.
میکروبیوتای نازوفارنژیال کودکان، طی عفونت حاد گوش میانی و بعد از قرار گرفتن در معرض مواد ضد میکروبی و واکسن های کونژوگه ی پنوموکوکی متحمل تغییراتی می شود که اغلب موجب کاهش شیوع خانواده های باکتریایی کومنسال می گردد.
موراکسلا کاتارالیس از عوامل مهم عفونت حاد گوش میانی و از علل تشدید بیماری های تنفسی است. این پاتوژن مخاطی سخت گیر انسانی، نیاز مطلق به آهن برای رشد و بیماری زایی دارد، که علاوه بر استفاده از ترانسفرین و لاکتوفرین میزبان، می تواند از هموگلوبین او نیز به عنوان تنها منبع آهن برای رشد استفاده کند.
نایسریا مننژیتیدیس نیز یکی از پاتوژن های بالقوه ای است که می تواند به صورت بدون علامت در مجرای تنفسی فوقانی کودکان کلونیزه شود، رسپتورهای ترانسفرین در همه ی جدایه های کلینیکی نایسریا وجود دارد و یک منبع مهم آهن در طول مرحله ی مهاجم عفونت مننگوکوکی است، بخصوص این که تنظیم فاکتور های ویرولانس از طریق آهن، تصدیق کننده ی اهمیت فراوان آن برای نایسریا مننژیتیدیس است. این دو پاتوژن تنفسی به منظور بقا و پایداری خود در میزبان انسانی، تعداد کثیری از فاکتورهای ویرولانس بهبود دهنده ی رشد و تقسیم، فرار از ایمنی و بیماری زایی را از خود بروز می دهند.
افزایش درک جمعیت های میکروبی مجرای تنفسی فوقانی منجر به طرح راهکار های جدید (مانند پروبیوتیک ها) برای ممانعت از عفونت های گوش میانی است.
با توجه به اهمیت فراوان کلونیزاسیون بدون علامت پاتوژن های تنفسی در کودکان و خطرانتشار بیماری در جامعه، ضرورت بررسی فراوانی حاملین نایسریا مننژیتیدیس و موراکسلا کاتارالیس و همچنین ژن های کسب آهن و ژن های کد کننده ی فاکتورهای ویرولانس موثر در تشدید بیماریزایی و بقای این دو باکتری درسیستم تنفسی فوقانی، در کودکان زیر۶ سال شهر ایلام کاملا حس می شود. 
محقق اصلی مرتضی شمس، همکار راضی ناصری فر، همکار حمیدرضا مجیدیانی،
دوره ۵، شماره ۴ - ( زمستان ۱۴۰۱ ۱۴۰۱ )
چکیده

توکسوپلاسموز ناشی از تک یاخته توکسوپلاسما گوندی تهدیدی جهانی با اهمیت زئونوز است. این انگل دارای دو میزبان نهایی (گربه سانان) و واسط (طیف وسیعی از حیوانات خونگرم) می­ باشد. مهم­ ترین عارضه انگل سقط جنین در زنان باردار و نیز دام ­های اهلی مانند گوسفند و خوک است، گرچه در افراد دچار ضعف سیستم ایمنی بیماری به صورت التهاب ریوی (پنومونی) و یا مغزی (انسفالیت) بروز پیدا می­ کند. انگل دارای سه فرم بیماری­زا برای انسان است که هریک در اپیدمیولوژی و انتقال بیماری نقش عمده­ای ایفا می­کنند: اووسیست (آب و غذای آلوده)، تاکی زوآیت (انتقال مادرزادی یا از طریق خون) و برادی زوآیت (انتقال از طریق اهدای عضو یا محصولات گوشتی آلوده به کیست ­های بافتی).
بیش از ۳۰ سال از مطالعات واکسیناسیون توکسوپلاسما می­ گذرد اما هنوز واکسن تجاری برای انسان به مرحله تولید نرسیده است. واکسن­ های کشته یا تخفیف حدت یافته به لحاظ مسائل ایمنی برای انسان و یا قدرت ایمنی­ زایی در بدن امروزه چندان مورد توجه نبوده، اما از طرفی واکسن­ های زیرواحدی مورد توجه پژوهش گران می­ باشند. از این دسته واکسن­ ها می ­توان به DNA واکسن­ ها یا واکسن­ های پروتئینی اشاره نمود که غالباً همراه با یک ادجوانت یا یاور قادر به تولید پاسخ ایمنی مناسب علیه انگل می­ باشند. در این مسیر ، آنتی ژن­ های بسیاری از مراحل مختلف زندگی انگل جهت ارزیابی قابلیت ایمنی­زایی مورد شناسایی و بررسی قرار گرفته اند که از این جمله می­ توان به آنتی ژن­ های سطحی (SAGs)، و آنتی ژن­ های اندامکی در تاکی زوآیت و برادی زوآیت مانند میکرونم (MIC)، روپتری (ROP) و گرانول­ های متراکم (GRA) اشاره نمود. نظر به این که تابحال مطالعات کمتری بر روی آنتی ژن­های مربوط به دیواره اووسیستی انگل صورت گرفته است، برآن شدیم تا مطالعه بیوانفورماتیک حاضر را بر روی آنتی ژن غنی از تیروزین دیواره اووسیست توکسوپلاسما گوندی TrOWP انجام دهیم.
مجری مرتضی شمس، همکار امیر عبدلی، همکار راضی ناصری فر، همکار شهاب فلاحی،
دوره ۱۴۰۲، شماره ۱ - ( بهار ۱۴۰۲ ۱۴۰۲ )
چکیده

هیداتیدوزیس از بیماری های مشترک بین انسان و حیوانات است که انتشار جهانی داشته و به وسیله انگل اکی نوکوکوس گرانولوزوس ایجاد می شود. مطالعات انجام شده در خصوص تغییرات ژنتیکی این انگل در سیکل وحشی و هم چنین اطلاعات کشوری و منطقه­ ای بسیار ناچیز است. نکته قابل توجه دیگر این که در صورت کاربرد های آنتی­ژن ­های اصلی در گردش خون در حیوانات اهلی و وحشی کارازمایی های ایمنی­ شناسی و ایمنی­زایی برای یافتن واکسن­های حیوانی می­تواند طراحی و اجرا گردد. محدود مطالعاتی که در مورد ژنوتایپ اکی­نوکوکوس گرانولوزوس در ایران انجام شده است بیشتر مبتنی بر تعیین ژنوتایپ شکل لاروی در انسان یا حیوانات میزبان واسط انگل بوده است و کمتر مطالعه ­ای روی میزبان نهایی متمرکز شده است و اگر هم چنین مطالعه ­ای صورت گرفته است، حیوانات اهلی و عمدتاَ سگ را در برگرفته است.  اما هدف مطالعه جاری برای یافتن اطلاعات جدید در خصوص تغییرات ژنتیکی انگل بالغ در سگ های ولگرد­ و سگ سانان وحشی (شغال) با استفاده از ژن­ ریبوزومال ITS زیر واحد ۱ به بررسی تغییرات ژنتیکی گونه­ های انگل موجود در منطقه ایلام می­پردازد. لازم به ذکر است که مطالعه ژنتیکی با استفاده از DNA میتوکندریال ژن های cox-۱  و nad-۱ قبلا توسط مجری طرح در تحقیقی جداگانه انجام شده است لذا به منظور تکمیل شناسنامه ژنی انگل و به منظور تشکیل بانک اطلاعات ژنی در منطقه ایلم واقع در غرب کشور و خاتمه مطالعات ژنوتایپی انگل در گوشت خواران (سگ ول گرد و شغال) در منطقه ایلام، ضرورت انجام تحقیق حاضر بیش از پیش مورد نیاز می باشد. چنین اطلاعات با ارزشی در تکمیل بانک اطلاعات ژنی منطقه، برنامه ­ریزی­ های مداخله ­ای بهداشتی منطقه برای پیشگیری از شیوع بیشتر سیکل اهلی و در مدیریت بیماری در سیکل اهلی و وحشی قابل استفاده است. هم­چنین انجام بررسی ­های دقیق مولکولی بر روی نمونه ­های جدا شده از میزبان ­های اصلی در جهت کمک به انجام پروژه­های تحقیقاتی در زمینه­ های مولکولی، واکسیناسیون، درمان، کنترل و ریشه­کنی بیماری هیداتیدوز بسیار حایز اهمیت خواهد بود.
محقق اصلی مرتضی شمس، همکار راضی ناصری فر، همکار حمیدرضا مجیدیانی، همکار ناصر نظری،
دوره ۱۴۰۲، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۲ ۱۴۰۲ )
چکیده

نئوسپورا کانینوم انگل تک یاخته­ ای با زندگی اجباراً داخل سلولی از شاخه هاگداران بوده که به طور بالقوه می­ تواند جمعیت­ های مختلف گاوهای گوشتی و شیری را آلوده سازد. عفونت ناشی از این انگل منجر به ایجاد بیماری نئوسپوروزیس شده که به طور قابل توجهی باعث سقط جنین در گاوهای مبتلا می شود. از جنبه انسانی نیز نئوسپورا ممکن است دارای جنبه زئونوتیک باشد و برخی تحقیقات به شیوع سرمی بالای این تک یاخته به ویژه در افراد با نقص سیستم ایمنی اشاره کرده­اند در مطالعات گذشته یکی ازمهم ترین مواد غذایی انتقال دهنده این تک یاخته به انسان را شیر خام و شیرهای آلوده شده در مراکز جمع آوری شیر دانسته اند. اهمیت این انگل به دلیل خسارات مستقیم ناشی از سقط جنین و خسارات غیر مستقیم شامل هزینه های تشخیص بیماری، تلقیح مجدد دام مبتلا به سقط و کاهش تولید شیر می باشد. در طیف وسیعی از حیوانات مختلف نیز وجود نئوسپوروزیس ناشی از نئوسپورا کانینوم گزارش شده است ولی هنوز تک یاخته مزبور به عنوان یک زئونوز در هاله ای از ابهام است. در گونه های مختلفی از حیوانات نیز وجود نئوسپوروزیس در سراسر جهان، سقط ­های نئوسپورایی یکی از علل مهم و ریشه ­ای ضررهای اقتصادی به صنعت دامپروری بویژه در دام­ های شیری است. انگل در مزارع و مراتع دائماً بین سگ­ ها (میزبان نهایی) و گاوها (میزبان واسط) در گردش بوده و گاوهای مبتلا علاوه بر سقط جنین، ممکن است حتی نوزادی مبتلا به نئوسپورا کانینوم به دنیا آورده که متعاقباً فرزندان خود را مبتلا سازد. نظر به اینکه روش­های درمانی خاصی برای این انگل مهم وجود نداشته، استفاده از واکسیناسیون علیه انگل جهت پیشگیری از عفونت اقتصادی به نظر می­رسد. ابزارهای بیوانفورماتیک طی چند دهه گذشته کمک شایانی به شناسایی پروتئین ­های آنتی ژنیک کاندید واکسن و یا اپی توپ­ های ایمنی ­زای آن ها کرده­ اند. هدف از مطالعه حاضر، طراحی و ارزیابی کامپیوتری یک کاندید واکسن جدید علیه نئوسپورا کانینوم با استفاده از اپی توپ ایمنی­زای برگرفته از چندین پروتئین آنتی ژنیک انگل می­باشد
مجری مرتضی شمس، محقق اصلی راضی ناصری فر، محقق اصلی شهاب فلاحی، محقق علی محمد بهرامی، محقق علی اصغری،
دوره ۱۴۰۲، شماره ۴ - ( زمستان ۱۴۰۲ ۱۴۰۲ )
چکیده

بلاستوسیستیس انگل تک یاخته ای بی هوازی با اهمیت جهانی است که به طور بالقوه طیف وسیعی از میزبانان مانند: پستانداران (از جمله انسان)، پرندگان، ماهی ها، دوزیستان، خزندگان، جوندگان و حتی بی مهرگان را آلوده می کند. این تک یاخته به عنوان شایعترین انگل گزارش شده از روده انسان می باشد. شیوع بالای بلاستوسیستیس ممکن است به دلیل عدم علاقه بالینی پزشکان برای درمان موارد خود محدود شونده ناشی از این انگل یا ظهور ایزوله های مقاوم به درمان باشد. مسیر انتقال عفونت تاکنون به طور کامل شناخته نشده است، اما به نظر می رسد انتقال مدفوعی-دهانی مسیر اصلی انتقال باشد. علاوه بر این، انتقال از طریق آب، غذا، انسان به انسان، حیوان به انسان، و انسان به حیوان نیز گزارش شده است. مصرف غذا یا آب آلوده، شرایط بهداشتی نامناسب، وضعیت ایمنی میزبان و قرار گرفتن در معرض حیوانات از عوامل اصلی خطر آلودگی به بلاستوسیستیس در نظر گرفته می شوند. تا کنون، بر اساس بررسی مناطق پلی مورفیک ژن زیر واحد کوچک RNA ریبوزومی، ۲۸ زیرگروه (ساب تایپ) قطعی از بلاستوسیستیس مشخص شده است، که در این میان، ده زیرگروه ST۱-ST۹ و ST۱۲ در انسان شناسایی شده است. علاوه بر این، ST۱-ST۴ به عنوان شایع ترین ساب تایپ های گزارش شده از انسان هستند و ST۳ مهمترین علت ایجاد کننده عفونت های انسانی شناخته شده است. با توجه به تنوع ژنتیکی زیاد و ماهیت زئونوتیکی برخی از ساب تایپ های انگل بلاستوسیستیس مطالعات مختلفی بر روی نمونه های مدفوع حیوانات مختلف در سطح جهان انجام شده است. اما متأسفانه اطلاعات زیادی در مورد شیوع و توزیع ساب تایپ های انگل بلاستوسیستیس در حیوانات ایران، به‌ویژه گاو و گوسفند  در دسترس نیست و تنها چند مطالعه در این زمینه انجام شده است. این میزبان ها نزدیکی زیادی با زندگی انسان ها دارند و می توانند مخزنی برای این عفونت انگلی بوده و باعث آلودگی آب و غذا، حیوانات مختلف و انسان شوند، از این رو، مطالعه حاضر با هدف بررسی شیوع مولکولی مقایسه ای، توزیع ساب تایپ ها، عوامل خطر مرتبط و اهمیت زئونوتیکی این عفونت انگلی در میزبان های گاو و گوسفند در شهرستان ایلام طراحی شد.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه جامع مدیریت اطلاعات تحقیقات، پژوهش و فناوری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Technology and Research Information System

Designed & Developed by : Yektaweb