جستجو در پروپزال‌های منتشر شده


۲ نتیجه برای منصوری

استاد راهنمای اول محسن جلیلیان، دانشجو ثریا منصوری، استاد مشاور علمی علی اشرف عیوضی،
دوره ۵، شماره ۳ - ( پاییز ۱۴۰۱ ۱۴۰۱ )
چکیده

امروزه بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان (زئونوزها) یکی از خطرناک‌ترین، کشنده‌ترین و شایع‌ترین بیماری‌های انسان را به خود اختصاص داده است. عوامل ایجادکننده بیماری می‌تواند ویروس، باکتری، انگل و یا قارچ باشد که در بین آن‌ها باید ویروس‌ها را خطرناک‌ترین و جدی‌ترین آن‌ها به‌حساب آورد. از عوامل حدود ۱۵۶ عامل بیماری‌ زای نوپدیدی که طی سه دهه گذشته شایع گردیده، حدود ۷۳ درصد آنها از عوامل مشترک بین انسان و حیوان مشترک شناخته ‌شده‌اند. مخاطرات بیماری‌های قابل ‌انتقال برای جامعه انسانی بسیار بالا و به علت وجود مخزن حیوانی کنترل آنها مشکل است. بدون شک از جمله عوامل ابتلا به تب کریمه کنگو استفاده از فراورده‌های دامی آلوده به ویروس، مانند شیر و گوشت می باشد. با توجه به اینکه استفاده از فراورده‌های دامی شیر و گوشت بالاترین مصارف غذایی هر خانوار را تشکیل می‌دهند و چنانچه تهیه این‌گونه فرآورده‌ها به ‌طور غیر بهداشتی صورت پذیرد، باعث انتشار بیماری تب کریمه کنگو می‌گردد. در این بین گوشت از مهم‌ترین منابع ایجاد بیماری محسوب می‌شود. استان ایلام یکی از قطب های دامپروری در کشور محسوب می شود و محل ترانزیت دام های وارداتی از مرزهای غربی کشور به مناطق مرکزی و استان های غربی و شمال غربی است، گاهی به طور قاچاق وارد می شوند. از آنجا که در مبادی غربی کشور امکانات قرنطینه و معاینه دام ها وجود ندارد و همچنین همه ساله موارد نسبتًا ثابتی (١ تا ٢ نفر) از بیماری در این استان گزارش می شود، بنابراین استان ایلام از سوی وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی، یکی از مناطق آندمیک بیماری تب کریمه کنگو در کشور اعلام شده است. علاوه بر این عمده گوشت مصرفی در استان ایلام، در روستاها تهیه می شود و شغل و درآمد اکثر روستائیان استان دامپروری می‌باشد. در استان ایلام به‌خصوص شهرستان ملکشاهی دامداری و دامپروری به ‌طور گسترده رواج دارد و در این بین نقش زنان پررنگ تر از مردان است. با توجه به استعداد منطقه به دلیل هم‌جواری با کشور عراق و نیز وجود دام‌های آلوده و عدم آگاهی مردم این منطقه خطراتی مبنی بر شیوع این بیماری در این مناطق وجود دارد و ازجمله عوامل اصلی خطر، ذبح به‌صورت غیربهداشتی و نیز بدون نظارت مراکز بهداشتی و تماس مداوم آنها با دام و خون حیوان مبتلا ذکر شده است. با توجه به اینکه داشتن آگاهی‌های اولیه بهداشتی و آشنا بودن با روش‌های انتقال و پیشگیری از انتقال این بیماری کمک بسیار زیادی به کنترل این معضل بهداشتی می‌کند، مطالعه حاضر به‌منظور بررسی تأثیر برنامه آموزشی بر رفتارهای پیشگیری‌کننده از تب کریمه کنگو در زنان روستایی شهرستان ملکشاهی انجام می‌پذیرد.
استاد راهنما علی خورشیدی، دانشجو مرضیه منصوری جلیلیان،
دوره ۵، شماره ۴ - ( زمستان ۱۴۰۱ ۱۴۰۱ )
چکیده

سوانح ترافیکی از مهمترین مشکلات در دنیا به ویژه کشورهای در حال توسعه است. در اثر حوادث ترافیکی سالانه هزاران نفر به ویژه از گروه های جوان و نان آور خانور جامعه جان خود را از دست داده یا دچار مصدومیت و معلولیت جسمی روحی و روانی می شوند که ممکن است تا آخر عمر نیز ماندگار باشد. روند رو به رشد استفاده از وسایل نقلیه موتوری و افزایش میزان مواجهه مردم با انواع خودرو ها سبب افزایش روزافزون سوانح ترافیکی و در نتیجه موارد مرگ ومیر و مصدومیت شده است. بخش های مختلف جامعه به نوعی درگیر سوانح ترافیکی هستند که در این بین جوانان و میانسالان به سبب شرایط و فعالیت آنها و نقش آنها در امور مختلف جامعه در معرض خطر هرچه بیشتر عوارض سوانح ترافیکی هستند. کاربران راه شامل رانندگان، سرنشینان وسایل نقلیه و عابران پیاده نیز متناسب با نقش آنها در استفاده از وسایل نقلیه و نوع مواجهه با ترافیک بصورت متفاوتی تحت تاثیر سوانح ترافیکی قرار می گیرند.
عوامل مختلف مربوط به شخص، محیط، راه و وسیله در پیدایش و شدت عوارض و مصدومیت های حاصل از سوانح جاده ای تاثیرگذار می باشند. مطالعات مختلف نقش عواملی همچون سن، جنسیت، تحصیلات، رعایت مقررات و استفاده از تجهیزات ایمنی مانند بستن کمربند را در پیشگیری و کاهش سوانح و مصدومیت ناشی از آن نشان داده اند. همچنین شرایط اقلیمی و مهندسی راه بعلاوه رعایت استاندارد در ساخت وسایل نقلیه موتوری در پیدایش تصادفات و شدت عوارض و مصدومیت های ناشی از آن نقش مهمی دارند
یکی از اقدامات مهم و اساسی برای انجام مداخلات موثر و کارآمد، شناخت وضعیت دقیق از رخداد سوانح ترافیکی و توزیع انواع مصدومیت ها در جامعه و کاربران راه است. با این اقدام و شناخت هرچه بیشتر گروه های آسیب پذیر امکان پیدا کردن راه های کاهش و کنترل تصادفات بهتر شناخته می شود و امکان مداخلات نیز آسانتر خواهد بود. با توجه به اینکه استان ایلام نیز شاهد بروز موارد روزافزون سوانح ترافیکی و مرگ و میر ناشی از آن است، این تحقیق با هدف بررسی الگوی مرگ و میر ناشی از سوانح ترافیکی در استان ایلام در طی سال های ۹۲-۱۳۸۸ پیشنهاد می شود.

 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه جامع مدیریت اطلاعات تحقیقات، پژوهش و فناوری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Technology and Research Information System

Designed & Developed by : Yektaweb