جستجو در پروپزال‌های منتشر شده


۴ نتیجه برای سالاری

استاد راهنما مریم باقری، استاد راهنمای دوم سجاد سالاری، دانشجو مهین اشنوخواه،
دوره ۵، شماره ۳ - ( پاییز ۱۴۰۱ ۱۴۰۱ )
چکیده

با توجه به میزان بالای آمار خودکشی در استان ایلام در مقایسه با سایر نواحی کشوری، به نظر می‌رسد که بررسی‌هایی فراتر از مطالعات توصیفی و تحلیلی مورد نیاز است. امروزه مطالعات بیولوژیکی، یکی از ابزارهای مورد استفاده در شناخت انواع بیماری‌ها خصوصا بیماری‌های روانپزشکی می باشد. معرفی فاکتورهای مختلف زیستی در بررسی روند بروز بیماری‌ها، نه تنها به شناسایی آنها کمک می‌کند بلکه می‌تواند راهکارهای جدیدی در پیشگیری و درمان آن‌ها نیز ارائه نماید. بر همین اساس برآن شدیم تا وضعیت اکسیدان، آنتی‌اکسیدان و فاکتور رشد عصبی را در افراد اقدام‌کننده به خودکشی مراجعه‌کننده به بیمارستان شهید مصطفی در شهر ایلام بررسی کنیم.
مجری سجاد سالاری، مجری مریم باقری، همکار منصور معصومی،
دوره ۱۴۰۳، شماره ۴ - ( زمستان ۱۴۰۳ ۱۴۰۳ )
چکیده

انجام فعالیت ورزشی باعث افزایش فعالیت سیستم سمپاتیک و کاهش فعالیت سیستم پاراسمپاتیک می گردد که این امر به افزایش ضربان قلب و افزایش فشار خون منجر می گردد. بعد از اتمام ورزش فعالیت سیستم پاراسمپاتیک غالب گشته (که بازگشت فعالیت پاراسمپاتیک نامیده می شود) و باعث برگشت شرایط سیستم قلبی-عروقی به حالت استراحت می گردد. بازگشت فعالیت پاراسمپاتیک به عنوان یک فاکتور محافظت کننده در برابر آریتمی قلبی عمل می کند.
موسیقی یک محرک موثر در تعدیل احساسات و فعالیت سیستم آتونوم می باشد. با وجود اینکه شنیدن موسیقی بعد از اتمام ورزش متداول نیست، عمدتاً تأثیر شنیدن موسیقی در زمان ریکاوری (بعد از اتمام ورزش) بر فاکتورهای قلبی-عروقی  بررسی شده است. مشخص شده است که شنیدن موسیقی های آرامش بخش در زمان ریکاوری باعث تسریع  بازگشت فعالیت پاراسمپاتیک می گردد این در حالی است که موسیقی های محرک باعث تأخیر در آن می گردند.
امروزه موسیقیهای محرک با ریتم تند به صورت گسترده ای جهت بهبود فعالیت فیزیکی به همراه ورزش استفاده می گردند. تحقیقات نشان داده است شنیدن موسیقی در حین ورزش باعث بهبود عملکرد فیزیکی بدن می گردد.  همچنین شنیدن موسیقی با ریتم تند در زمان ورزش ( در مقایسه با شنیدن موسیقی با ریتم کند ) باعث افزایش بیشتری در فعالیت جسمانی  ورزشکاران می گردد.
گزارشهای متفاوتی در مورد اثر شنیدن موسیقی بر فاکتورهای قلبی-عروقی منتشر شده است.  نتایج برخی از تحقیقات نشان داده است که شنیدن موسیقی با ریتم تند هیچ گونه اثری بر تعداد ضربان قلب چه در زمان استراحت و چه در زمان ورزش و چه در زمان ریکاوری اعمال ندارد. این در حالی است که در سایر تحقیقات شنیدن موسیقی با ریتم تند در حالت استرات و همچنین در زمان ورزش باعث افزایش تعداد ضربان قلب گردیده است.  با توجه به اختلافاتی که در نتایج تحقیقات مختلف وجود دارد . در تحقیق حاضر اثر موسیقی با ریتم تند بر سرعت بازگشت فعالیت پاراسمپاتیک دانش آموزان مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
استاد راهنمای پایان نامه سجاد سالاری، استاد راهنمای پایان نامه مریم باقری، استاد مشاور آماری علی خورشیدی، استاد مشاور علمی زهرا خلیقی، دانشجو یاسر میکائیلی،
دوره ۱۴۰۳، شماره ۴ - ( زمستان ۱۴۰۳ ۱۴۰۳ )
چکیده

امروزه از مطالعات بیولوژیکی، در شناخت انواع بیماریها خصوصاً بیماریهای روانپزشکی استفاده می شود. فاکتورهای بیولوژیک  نه تنها در تشخیص بیماریها کمک کننده هستند، میتواند راهکارهای جدیدی در پیشگیری از آنها نیز ارائه نماید. مطالعات اخیر نشان داده است که سطوح کلسترول و لیپید در افراد اقدام کننده به خودکشی نسبت به افراد گروه کنترل تغییر داشته است. همچنین مطالعات متعددی رابطه بین سطوح سرمی کلسترول و بروز افسردگی و خودکشی بررسی کرده اند. عنوان شده است که ممکن است تغییر ترکیبات لیپیدی سرم با افسردگی و بروز رفتار خودکشی مرتبط باشد. از طرف دیگر برخی مطالعات عدم ارتباط بین سطوح کلسترول و بروز رفتار خودکشی در مبتلایان به اختلال دوقطبی و نیز سطوح پایین کلسترول تام در مبتلایان به اسکیزوفرنیا  را مطرح میکنند.  
علاوه بر این،  مشخص شده است که کمبود ویتامین D با بیماریهای نورولوژیک نظیر اسکیزوفرنیا، اوتیسم  و افسردگی در ارتباط است. اگرچه  بین محققین اتفاق نظر وجود ندارد ،  بعضی از تحقیقات ارتباط کمبود ویتامین D با میزان بروز خودکشی را نشان داده اند. 
از آنجایی که میزان بروز خودکشی در ایلام بسیار بالاتر از میانگین کشوری و جهانی می باشد و همچنین هیچگونه مطالعه بیولوژیکی در مورد عوامل احتمالی دخیل در آن صورت نگرفته است، هدف از طرح تحقیقاتی حاضر بررسی پروفایل لیپیدی و میزان  ویتامین ِD  در سرم افراد اقدام کننده به خودکشی در استان ایلام می باشد.  
محقق اصلی سجاد سالاری، همکار اصلی مریم باقری،
دوره ۱۴۰۳، شماره ۴ - ( زمستان ۱۴۰۳ ۱۴۰۳ )
چکیده

در تحقیقات فیزیولوژیک و فارماکولوژیک حلالهای آلی به طور شایعی برای حل کردن داروهای  لیپوفیلیک استفاده می شوند.  تحقیقات متعدد نشان دادند که حلالهای داروهای لیپوفیل ممکن است دارای اثرات بیولوژیکی باشند که اثر داروی اصلی را تحت تأثیر قرار دهد. لذا تحقیقات بیشتری در مورد اثرات بیولوژیکی حلالهای آلی  نیاز می باشد. چنین تحقیقاتی باعث جلوگیری از اشتباهات محققین در انتخاب حلالهای مورد استفاده و افزایش کیفیت یافته های تحقیقاتی خواهد شد.
 پروپیلین گلیگول  (۱, ۲-propanediol)  یک حلال آلی می باشد که بطور وسیعی در تهیه داروها ، مواد نگهدارنده غذایی ، کرمهای مرطوب کننده پوست،  مواد معطر و تنباکو استفاده می شود. اگر چه پروپیلن گلیکول به طور کلی برای داروهای خوراکی و داخل وریدی یک حلال امن در نظر گرفته می شود، موارد متعددی از مسمومیت با این ترکیب گزارش شده است. افسردگی، افزایش تحریک پذیری ، صرع،  افزایش اسمولاریته مایعات خارج سلولی ، لیز سلولهای خونی ، آریتمی قلبی و افزایش اسید لاکتیک خون از جمله علائمی هستند که در مسمومیت با پروپیلین گلیکول گزارش شده اند. از آنجائی که در تحقیقات تجربی  پروپیلن گلیکول به طور گسترده ای برای حل داروها استفاده می شود تحقیق حاضر جهت بررسی اثرات پروپیلن گلیکول بر هیپوکمپ موشهای سالم و آلزایمری  مدل آمیلوئید β طراحی گردیده است. لازم به ذکر است که تا کنون چنین تحقیقی انجام نشده است.
 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه جامع مدیریت اطلاعات تحقیقات، پژوهش و فناوری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Technology and Research Information System

Designed & Developed by : Yektaweb