جستجو در پروپزال‌های منتشر شده


۳ نتیجه برای رضائی فرد

استاد راهنمای اول آرمان آزادی، استاد مشاور علمی مصیب مظفری، استاد مشاور آماری علی خورشیدی، دانشجو زینب رضائی فرد،
دوره ۳، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۹ ۱۳۹۹ )
چکیده

آموزش پرستاری یکی از راه های افزایش دانش وتقویت مهارت های بالینی پرستاران می باشد که هدف از این آموزش توانمند ساختن افراد جهت سپردن نقش حر فه ای پرستاری و ارتقای سلامت جامعه ی باشد. آموزش پرستاری از دوبخش به هم وابسته نظری وعملی تشکیل شده است و آموزش بالینی که %۵۰ آموزش پرستاری را شامل می شود قلب و هسته آموزش حر فه ای می باشد که باعث می شود دانش نظری با انجام کار درمحیط بالین تلفیق و یکپارچه گردد.
آموزش متداول یا استاد محورنوعی آموزش منفعل است که انتقال اطاعات از استاد به دانشجو می باشد وبه علت آسان بودن ، مناسب بودن برای کلاس های پرجمعیت ، محدود بودن زمان تدریس باعث گردیده که هنوز هم جایگاه خود را در برنامه درسی حفظ کند. اما چون تفاوت های فردی و نیاز های فراگیران ، مشکل گشای و سایر مهارت های شناختی  سطح بالا دانشجویان را مورد توجه قرار نمی دهد و همچنین باعث کاهش رشد خلاقیت دانشجویان شده است در حالی که استفاده از روش های آموزشی نوین و دانشجو محور با عث پرورش خلاقیت و ارتقای یادگیری معنی دار دانشجویان می شود لذا بسیاری از متخصصین ضرورت تغییر یا تکمیل روش های آموزشی متداول را به روش های نوین برای تمرین مراقبت های بالینی یاد آور شده اند. 
 
جهت بهبود کیفیت مهارت های بالینی می توان از روش های آموزشی نوین از جمله روش ویدئویی، شبیه سازی، کاوشگری، همتا، منتورشیپ و...استفاده کرد. در این مطالعه سه روش آموزشی همتا ومنتور شیپ و متداول مورد بررسی و مقایسه قرار خواهند گرفت.
روش آموزشی منتور شیپ، رابطه ی حرفه ای، دانشجو محور، که فرد با تجربه( منتور ) همه مسئولیت ها، حمایت و هدایت فرد با تجربه کمتر( منتی)  را تحت نظارت و بررسی قرار می دهد. دارای مزایای از جمله استقلال کاری، بهبود مهارت های بالینی، مهارت های تصمیم گیری،حل مسئله و...می باشد.
روش آموزش همتا نیز  روشی دانشجو محور، و از روشهای آموزشی بالینی مؤثر است که توسط دانشجویان همتا که از لحاظ آکادمیک برابر یا یکسال یا بیشتر  از کار آموزان تجربه بالینی دارند آموزش داده می شود.
از آنجاییکه مراقبت از زخم و تعویض پانسمان صحیح جهت پیشگیری از عوارض زخم یکی از وظایف اصلی پرستاران است، لذا هدف از این مطالعه تعیین تاثیرآموزش مهارت پانسمان های جراحی به دانشجویان  پرستاری با استفاده از سه روش همتا و منتور شیپ  و متداول می باشد.

 
 مطالعه حاضر از نوع نیمه تجربی است است که جامعه پژوهش آن دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی ایلام خواهند بود. نمونه های پژوهش شامل ۱۰۷ نفر می باشد که از میان دانشجویان ترمهای دوم، سوم و چهارم به روش تمام شماری انتخاب می شوند و به صورت مساوی و طبقه ای تصادفی در سه گروه آموزش به روش همتا، آموزش به روش منتورشیپ و آموزش به شیوه متداول قرار خواهند گرفت.
انتخاب همتا از بین دانشجویان پرستاری سال چهارم که حائز بیشترین معدل کل باشند و مهارتهای بالینی آنان توسط مربیان گروه پرستاری و مدیر گروه پرستاری تایید شود، انجام خواهد شد. منتورها از بین پرسنلی که تجربه حداقل دوسال مربیگری بالینی ، صلاحیت علمی مناسب را دارا باشند و توسط  سوپروایز (آموزشی و بالینی) تأیید شوند انتخاب خواهند شد. گروه کنترل(متداول) توسط مربی به همان روال سالهای قبل و روش متداول آموزش داده خواهند شد.
آموزش شامل دو بخش خواهد بود. بخش اول آموزش به همتایان ومنتورها در خصوص روشهای انجام پانسمان و مراقبت از زخم مطابق گاید لاین خواهد بود.  بخش دوم شامل آموزش دانشجویان بصورت گروه های ۶الی ۷ نفره در ۷ جلسه توسط مربی های همتا، منتور و متداول انجام خواهد شد. قبل از مداخله در مورد اهداف پژوهش و نحوه اجرای مداخله اطلاعات کافی در اختیار نمونه ها و مربی های همتا و منتور و مربیان شیوه آموزش  متداول قرار خواهد گرفت.
ابزار گرد آوری داده ها شامل چک لیست مهارت های پانسمان محقق ساخته است که توسط ده تن از اعضای هیئت علمی در رشته های مرتبط روایی و پایایی آن مورد بررسی قرار خواهد گرفت و پس از تایید توسط یک مربی اصول وفنون پرستاری که از تعلق به گروه ها مطلع نبود ودر آموزش نقش نداشت برای هریک از دانشجویان تکمیل خواهد شد. پس از جمع آوری داده ها تجزیه و تحلیل با استفاده از نرم افزار  spssصورت خواهد گرفت و نتایج اعلام می گردد.
 

دانشجو زینب رضائی فرد، استاد راهنما آرمان آزادی، استاد مشاور مصیب مظفری، استاد مشاور علی خورشیدی،
دوره ۳، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۹ ۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: پرستاران درمحل کار خود به دلایل مختلف همواره  با تنش اخلاقی که یک مساله اساسی در حرفه پرستاری است روبه رو هستند که می تواند موجب مشکلاتی از قبیل کاهش کمیت و کیفیت مراقبت و اختلال خواب ، شود.همچنین با توجه به افزایش خصوصی سازی بیمارستان ها ، مطالعه با هدف بررسی ارتباط تنش اخلاقی با کیفیت خواب در پرستاران و مقایسه آن در بین پرستاران بیمارستان های خصوصی و دولتی انجام شد.
روش کار: این مطالعه یک پژوهش از نوع توصیفی – تحلیلی است که بر روی ۱۵۰ نفر از پرستاران  شاغل در بیمارستان های استان ایلام انجام شد. نمونه گیری به روش تصادفی اچند مرحله ای  انجام شد. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه سنجش اطلاعات دمو گرافیک،  پرسشنامه تنش اخلاقی کورلی و پرسشنامه کیفیت خواب پیتز بورگ بود. داده های حاصل با استفاده از نرم افزارSPSS نسخه ۲۲ و آمار توصیفی و تحلیلی مانندفراوانی، میانگین، ANOVA،  tمستقل، رگرسیون خطی چندگانه  و ضریب همبستگی پیرسون در سطح معنی داری ۰۵/۰P< تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها: بر اساس نتایج  بین تنش اخلاقی و کیفیت خواب همبستگی مثبت و معنا دار وجود دارد (  r=  ,۱۹۲،,۰۱۹ p=). به علاوه، نتایج حاصل از مقایسه  میانگین ها نشان داد که نمرات  تنش اخلاقی و کیفیت خواب در پرستاران  بیمارستان دولتی  و خصوصی  دارای تفاوت بودند بدین ترتیب که سطح تنش اخلاقی در بیمارستان دولتی بالاتر و کیفیت خواب در بیمارستان خصوصی در  سطح  پایین تری قرار داشت ولی از نظر آماری معنا دار نبودند.  . همچنین تحلیل رگرسیون خطی نشان داد  مهمترین متغیر  پیش بینی تنش اخلاقی، کیفیت خواب (B=۱,۸۶) و مهمترین متغییر پیش بینی کننده کیفیت خواب، نوع استخدام (B=۲,۳۹) بود.
نتیجه گیری: به طور کلی نتایج مطالعه حاضر نشان داد افزایش تنش اخلاقی منجر به کاهش کیفیت خواب در شرکت کنندگان شده است. ارائه را هکارها و استراتژی های منتاسب جهت پیشگیری تنش اخلاقی  و عوارض آن در پرستاران  ضروری است.  
بر اساس نتایج افزایش تنش اخلاقی منجر به کاهش کیفیت خواب در پرستاران بیمارستان های خصوصی و دولتی شده است،  توصیه ی شود ارائه را هکارها ،  استراتژی های و برنامه های آموزشی مناسب  توسط سیستم بهداشت و درمان تدوین شود تا توانای پرستاران در مقابله با عوارض و عوامل ایجاد کننده تنش اخلاقی تنش اخلاقی افزایش یابد .
مجری زینب رضائی فرد، همکار آرمان آزادی، همکار یوسف ویسانی،
دوره ۴، شماره ۴ - ( زمستان ۱۴۰۰ ۱۴۰۰ )
چکیده

بارداری یک تجربه جدید و منحصر به فرد است که دوره انتقال با تغییرات  مهم فیزیکی ، روانی و اجتماعی  می باشد. در طی بارداری تغییرات اساسی در ظاهر ، شاخص توده بدن((BMI، تصویر بدنی ایحاد می شود که می تواند بر کیفیت زندگی  زنان باردار اثر گذار باشد. تصویر بدنی، سازه روان شناختی چند بعدی متشکل  از باورها، ادراک، افکار، احساسات و اعمالی است که فرد به ظاهر جسمانی خود دارد و همچنین از جنبه های مهم سلامت روان می باشد که درک اشتباه از تصویر بدنی می تواند به مشکلات جسمی و روحی منجر شود. تغییرات ارگانیک و هورمونی و روانشناختی به همراه  عواملی  همچون وضعیت اقتصادی، وقایع استرس زا  و اختلال  در تصویر بدنی می توانند توانایی فرد را برای انجام نقش های معمول زندگی در دوران بارداری تغییر دهند و در مجموع کیفیت زندگی و سلامتی مادر و نوزاد را تحت تأثیر قرار دهند. کیفیت زندگی یک مفهوم پویا چند بُعدی است که بر عملکرد افراد را در ابعاد جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی اثر گذار است. این مطالعه یک پژوهش توصیفی از نوع مقطعی است که بر روی ۲۵۰ نفر از زنان باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی - درمانی در یکی از شهرهای غرب ایران انجام شد.  نمونه گیری به روش تصادفی انجام شد. ابزار جمع آوری داده ها شامل پرسشنامه سنجش اطلاعات دموگرافیک، پرسشنامه ترس از تصویر بدنی لیتلتون (BICI) و پرسشنامه کیفیت زندگی (Short Form-۱۲ ) بود. داده های حاصل با استفاده از نرم افزارSPSS۲۲ و در سطح معنی داری ۰۵/۰P< تجزیه و تحلیل  خواهد شد.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه جامع مدیریت اطلاعات تحقیقات، پژوهش و فناوری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Technology and Research Information System

Designed & Developed by : Yektaweb