جستجو در پروپزال‌های منتشر شده


۲ نتیجه برای رشیدیان

محقق اصلی میلاد اعظمی، همکار اصلی مهدی شکری، همکار اصلی طیبه رشیدیان، همکار اصلی غلامرضا بادفر، همکار اصلی فاطمه کاظمی،
دوره ۴، شماره ۳ - ( پاییز ۱۴۰۰ ۱۴۰۰ )
چکیده

هیپوتیرویید در دوران بارداری بر مادر و کودک تأثیر منفی دارد. کودکانی که از مادرانی که تحت درمان قرار نگرفته اند یا تحت درمان قرار گرفته اند تأثیر عمیقی بر رشد فکری آینده کودکانشان داشته  اند (۱).  هیپوتیرویید در دوران بارداری با نتایج نامطلوب هم برای مادر و هم برای جنین همراه است. به طور خاص، زنان باردار مبتلا به هیپوتیرویید و حتی نوع ساب کلینیکال آن خطر بیشتری برای تجربه عوارضی از جمله افزایش pregnancy loss، neonatal death، preeclampsia، placental abruption، فشار خون حاملگی، دیابت حاملگی، وزن کم هنگام تولد (LBW)، زایمان زودرس دیسترس جنین، مرگ داخل رحمی جنین، و کاهش عملکرد intellectual  فرزندان دارند (۲-۹).
بارداری تأثیر فیزیولوژیکی عمیقی بر عملکرد غده تیروئید و عملکرد تیروئید دارد (۱۰). در دوران بارداری، غده تیروئید به اندازه ی ۱۰٪ در کشورهای با ید کافی و به میزان بیشتر در کشورهای با کمبود ید افزایش سایز دارد (۱۰). کمبود هورمونهای تیروئید و نیاز ید هر دو به عنوان بخشی از فیزیولوژی تقریباً  ٪۵۰ در دوران بارداری افزایش می یابد (۱۱). علاوه بر این، حاملگی یک وضعیت استرس زا برای غده تیروئید است و در نتیجه هیپوتیروئید در زنان با ذخیره محدود تیروئید یا کمبود ید به وجود می آید.
هیپرتیروئیدی بسیار کمتر از هیپوتیروئیدی است. در ۲ تا ۵ مورد از ۱۰۰۰ بارداری مشاهده شده است و عدم  درمان به طور معنی داری با فرکانس بالاتر عوارض زایمانی مانند preeclampsia، زایمان زودرس، LBW ، از بین رفتن جنین و پری ناتال loss همراه است (۱۲).
با این حال، غربالگری روتین برای هیپوتیروئید در دوران بارداری بحث برانگیز است. اگرچه برخی از طرفداران آن را توصیه کرده اند (۱۳). توصیه های کالج زنان و زایمان آمریکایی (ACOG) برعلیه غربالگری روتین عملکرد تیروئید در دوران بارداری است که به دلیل عدم وجود شواهد کافی مبنی بر اثر غربالگری و و درمان هیپوتیروییدی بر بهبود پیامدهای بارداری می باشد (۱۴). در مقابل، انجمن تیروئید آمریکا (ATA) غربالگری موردی با خطر بالا را توصیه کرده است، که غربالگری آزمایشگاهی سطح هورمون تحریک کننده تیروئید (TSH) را فقط به موارد پرخطر محدود می کند (۱۵).
گزارشی اخیر توسط نظرپور و همکاران  (۱۶) نشان داد که با استفاده از چک لیست غربالگری موارد پرخطر برای غربالگری بیماری تیروئیدی در دوران بارداری پیشنهاد شده توسط American Thyroid Association ، بیش از ۳۵٪ از زنان باردار دارای اختلال عملکرد تیروئید overlooks می شوند.
بیشتر منابع موجود برای ارزیابی شیوع و عواقب هیپوتیروئید در دوران بارداری براساس جمعیت غربی بنا شده است. با این حال، عملکرد تیروئید وابسته به میزان مصرف ید، عوامل محیطی، رژیم غذایی، زیستگاه بدن و استعداد ژنتیکی است که می تواند در بین جمعیت های مختلف متفاوت باشد. از این رو برآورد شیوع اختلال عملکرد تیروئید در جمعیت های مختلف ضروری است (۱۷).
در ایران مطالعات متعدی روی اختلال عملکرد تیرویید روی جمعیت زنان باردار انجام شده است (۱۸-۳۶). و اختلاف معنی داری بین نتایج وجود دارد به طوری که شیوع هیپوتیرویید بین ۰,۴% تا ۳۴.۴% و هیپرتیرویید بین ۰.۷% تا ۱۶.۷% گزارش شده است. از انجایی که مطالعات متاانالیز با ترکیب مطالعات متعدد با هدف یکسان، از طریق افزایش حجم نمونه درگیر و کاهش فاصله اطمینان می تواند براورد قابل اعتماد تری گزارش کند (۳۷-۳۹). مطالعه حاضر با هدف بررسی اختلال عملکرد تیرویید در زنان باردار ایران انجام خواهد شد.
مجری نسیبه شریفی، مجری افسانه رئیسی فر، همکار زینب رئیسی فر، همکار طیبه رشیدیان، همکار آزیتا فتح نژاد کاظمی،
دوره ۱۴۰۳، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۳ ۱۴۰۳ )
چکیده

بیماری های عفونی از دیرباز تا کنون به عنوان یکی از مشکلات بهداشتی جوامع بشری مطرح بوده و تلاش های زیادی در جهت درمان و کنترل آن ها صورت گرفته است.  با این حال بیماری های همه گیر ویروسی-عفونی در حال ظهور همچنان یک چالش بزرگ در قرن بیست و یکم هستند..  در سال های اخیر، شیوع بیماری ابولا (Ebola disease ) و سندرم تنفسی خاورمیانه منجر به خسارات زیادی به جوامع از نظر سلامت و اقتصاد شده اند. اکنون نیز براساس گزارش سازمان جهانی بهداشت بیماری ویروسی کووید۱۹ (COVID-۱۹) (Coronavirus Disease  )، در ۳۰ دسامبر ۲۰۱۹  در شهر ووهان کشور چین شروع شد و به سرعت افراد زیادی از مردم این کشور را درگیر خود کرد. این سازمان در ۳۰ ژانویه سال  ۲۰۲۰ از کرونا به عنوان یک نگرانی جهانی نام برد؛ که کنترل آن نیازمند یک واکنش بین المللی هماهنگ است. این ویروس ناشناخته و جدید توانست جهان پیشرفته کنونی را با تمام فنّاوری های فوق بشری را تهدید کند. چنانکه بعد از گذشت تقریباً دو ماه از شیوع کرونا، کشور چین گزارش کرد که در این کشور ۷۵۴۶۵ نفر به این بیماری مبتلا شده اند. در ایران نیز تاکنون حدود ۷۵ هزار نفر درگیر بیماری کرونا شده اند.  دوره کمون این ویروس ناشناخته تقریباً دو هفته می باشد. از آنجایی که راه انتقال ویروس کرونا از طریق دستگاه تنفسی می باشد این ویروس در کمتر از یک ماه تقریباً تمامی کشورها را درگیر کرد. به منظور جلوگیری از سرایت این ویروس افراد مبتلا به بیماری با علائم بالینی سرفه، تنگی نفس، تب و لرز.  در قرنطینه قرار گرفتند؛ اما افراد مبتلا بدون علائم بیماری که در دوره کمون قرار داشتند، مهمترین ناقلین بیماری بودند.. این بیماری در افرادی که دارای سیستم ایمنی ضعیف تری هستند منجر به نومونیا و سندرم زجر تنفسی و نهایتا مرگ می شود.
در این میان، افراد سالخورده با مشکلات زمینه ای (مثل آسم، دیابت و نارسایی قلبی) و افرادی که ضعف سیستم ایمنی دارند بیشتر در معرض عفونت با ویروس COVID-۱۹ قرار دارند. علاوه بر این، به نظر می رسد با توجه به تغییرات ایمنی و فیزیولوژیکی در دوران بارداری، زنان باردار در معرض خطر بیشتری از عوارض COVID-۱۹ و مرگ و میر ناشی از آن قرار دارند(۹). در واقع دوره بارداری از مهمترین موقعیت هایی است که رفتارهای سالم بهداشتی در آن اهمیت ویژه ای پیدا می کنند، زیرا بارداری به عنوان یک بحران، مادر باردار را در شرایط استرس زا و پرتنشی قرار می دهد و همین امر می تواند سبک زندگی و خصوصیات جسمانی و روانی مادر را تحت تاثیر قرار دهد.
از مهمترین نگرانی های فکری مادران در دوران بارداری، جستجوی راهی برای عبور ایمن از بارداری و زایمان بوده، بنابراین خود اقداماتی در زمینه رسیدن به پیامد مطلوب انجام می دهند. می توان گفت عملکرد، تصمیمات و رفتارهای مرتبط با سلامتی، به عنوان بخشی از سبک زندگی مادر در دوران بارداری، نه تنها بر سلامت و رشد و تکامل جنین تاثیرگذار است بلکه پیامدهای همیشگی بر زندگی مادران و فرزندانشان خواهد داشت. شیوع کووید-۱۹ یکی از عواملی است که می تواند باعث افزایش سطح اضطراب و استرس در زنان باردار شود. بر اساس یافته های مطالعات، افزایش سطح نگرانی و استرس در طی حاملگی باعث افزایش مسمویت بارداری، افسردگی بارداری، میزان تهوع و استفراغ در دوران بارداری، زایمان زودرس، وزن کم هنگام تولد و حتی نمره آپگار پایین می گردد. طرح فاصله گذاری اجتماعی و برخی محدودیت های تردد و قرنطینه ای یکی از دلایل اصلی این موضوع است که میزان اضطراب و نگرانی را در اغلب مادران باردار در طی انتشار بیماری کووید-۱۹ افزایش می دهد، لذا ضروری است که زنان باردار جهت غلبه بر این مشکلات، اطلاعات لازم در خصوص رفتارهای بهداشتی و رفتارهای مربوط به سلامت را دریافت کنند.
 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه جامع مدیریت اطلاعات تحقیقات، پژوهش و فناوری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Technology and Research Information System

Designed & Developed by : Yektaweb