۳ نتیجه برای رئیسی فر
مجری راژان چهره، مجری حامد توان، مجری افسانه رئیسی فر، همکار حدیث نظری،
دوره ۱۴۰۲، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۲ ۱۴۰۲ )
چکیده
مقدمه: موسیقی درمانی یکی از روش های غیر دارویی برای کاهش درد است، هدف مطالعه حاضر بررسی تاثیر موسیقی درمانی بر درد زایمان است.
روش بررسی: این مطالعه مروری براساس پروتکل مقالات مرورسیستماتیک متاآنالیز(PRISMA)انجام خواهد شد. پایگاههای.ISI, Cochrane library, Google Scholar, Pubmed, Scopus, ،توسط دو نفر از پژوهشگران به صورت مستقل با استفاده از کلید واژه های MeSH در فاصله سال های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۸ جستجو شدند. داده ها با روش متا آنالیز و نرم افزار STATAمورد تحلیل قرار خواهدگرفت. جهت بررسی ناهمگنی در مطالعات از آماره Q و شاخص۲I استفاده خواهد شد.
دانشجو صادق ارازی، محقق اصلی آرمان آزادی، محقق اصلی افسانه رئیسی فر، محقق اصلی یوسف ویسانی،
دوره ۱۴۰۳، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۳ ۱۴۰۳ )
چکیده
جمعیت جهان در حال پیر شدن است.طبق نتایج مطالعات در سال ۲۰۱۷، جمعیت افراد بالای ۶۰ سال در دنیا، ۹۶۲ میلیون نفر بوده، که ۱۳ درصد از جمعیت کل جهان را تشکیل می داده است. پیش بینی می شود این میزان در سال ۲۰۵۰ به حدود ۲ میلیارد نفر برسد. با افزایش سن، بخصوص در دوره ی سالمندی مجموعه مشکلات زیادی در زندگی افراد اتفاق می افتد، مشکلاتی از قبیل مرگ نزدیکان، از دست دادن قدرت، ضعف توانایی های جسمی، و نزدیک شدن به روزهای پایان زندگی، که قشارهای خاصی را بر افراد سالمند وارد می کند و این مشکلات توانایی انجام کارها و کیفیت زندگی سالمندان را تحت تاثیر قرار می دهند. مطالعات نشان می دهند بیشتر سالمندان بصورت همزمان از ۲ بیماری یا بیشتر رنج می برند. این بیماری ها به سلامت سالمندان سراسر دنیا ضربه می زند.
بیماری های مزمن شایع ترین نوع از بیماری های هستند که سالمندان دچار آنها می شوند. از میان بیماری های مزمن درد و بویژه دردهای عضلانی – اسکلتی مشکل بزرگی هستند که باعث ناتوانی سالمندان شده و کیفیت زندگی سالمندان را تحت تاثیر قرار می دهند. این مشکلات اگر مورد رسیدگی، مدیریت و درمان قرار نگیرند می توانند هزینه های جسمی، روحی و مالی زیادی را متوجه سالمندان کنند و کیفیت زندگی آنها را تحت تاثیر قرار دهند.
با این وجود تعیین شیوع درد، کنترل و مدیریت دردهای مزمن موضوعاتی هستند که کمتر به آنها پرداخته شده است. برنامه ی مدیریت درد با استفاده از روش های مختلف دارویی و غیر دارویی و در نظر گرفتن جنبه های مختلف زندگی سالمندان می تواند این کمبود توجه به یکی از مشکلات اصلی سالمندان را جبران کند. با توجه به افزایش جمعیت سالمندان، دسترسی به اطلاعات دقیق، شفاف و جامع در زمینه درد مزمن و مدیریت آن، ضروری است. این در حالی است که اطلاعات موجود در این زمینه کافی نبوده و تحقیقات بیشتری در زمینه راهکارهای مناسب مدیریت درد که مبتنی بر نیازهای فردی سالمندان در جامعه باشد، مورد نیاز است. اجرای برنامه های مختلف مدیریت درد مزمن در سالمندان می تواند به صورت چشمگیری باعث افزایش کیفیت زندگی آنان شده و هزینه های مربوط به مدیریت درد مزمن در جامعه را نیز کاهش دهد. مطالعات کمی در مورد تاثیر اجرای برنامه ی مدیریت درد در سالمندان و تاثیر آن بر روی کیفیت زندگی و کنترل درد های مزمن سالمندان مرد وجود دارد. بنابراین هدف از این مطالعه تعیین تاثیر استفاده از مدیریت درد بر کیفیت زندگی و کنترل درد مزمن در سالمندان است.
مجری نسیبه شریفی، مجری افسانه رئیسی فر، همکار زینب رئیسی فر، همکار طیبه رشیدیان، همکار آزیتا فتح نژاد کاظمی،
دوره ۱۴۰۳، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۳ ۱۴۰۳ )
چکیده
بیماری های عفونی از دیرباز تا کنون به عنوان یکی از مشکلات بهداشتی جوامع بشری مطرح بوده و تلاش های زیادی در جهت درمان و کنترل آن ها صورت گرفته است. با این حال بیماری های همه گیر ویروسی-عفونی در حال ظهور همچنان یک چالش بزرگ در قرن بیست و یکم هستند.. در سال های اخیر، شیوع بیماری ابولا (Ebola disease ) و سندرم تنفسی خاورمیانه منجر به خسارات زیادی به جوامع از نظر سلامت و اقتصاد شده اند. اکنون نیز براساس گزارش سازمان جهانی بهداشت بیماری ویروسی کووید۱۹ (COVID-۱۹) (Coronavirus Disease )، در ۳۰ دسامبر ۲۰۱۹ در شهر ووهان کشور چین شروع شد و به سرعت افراد زیادی از مردم این کشور را درگیر خود کرد. این سازمان در ۳۰ ژانویه سال ۲۰۲۰ از کرونا به عنوان یک نگرانی جهانی نام برد؛ که کنترل آن نیازمند یک واکنش بین المللی هماهنگ است. این ویروس ناشناخته و جدید توانست جهان پیشرفته کنونی را با تمام فنّاوری های فوق بشری را تهدید کند. چنانکه بعد از گذشت تقریباً دو ماه از شیوع کرونا، کشور چین گزارش کرد که در این کشور ۷۵۴۶۵ نفر به این بیماری مبتلا شده اند. در ایران نیز تاکنون حدود ۷۵ هزار نفر درگیر بیماری کرونا شده اند. دوره کمون این ویروس ناشناخته تقریباً دو هفته می باشد. از آنجایی که راه انتقال ویروس کرونا از طریق دستگاه تنفسی می باشد این ویروس در کمتر از یک ماه تقریباً تمامی کشورها را درگیر کرد. به منظور جلوگیری از سرایت این ویروس افراد مبتلا به بیماری با علائم بالینی سرفه، تنگی نفس، تب و لرز. در قرنطینه قرار گرفتند؛ اما افراد مبتلا بدون علائم بیماری که در دوره کمون قرار داشتند، مهمترین ناقلین بیماری بودند.. این بیماری در افرادی که دارای سیستم ایمنی ضعیف تری هستند منجر به نومونیا و سندرم زجر تنفسی و نهایتا مرگ می شود.
در این میان، افراد سالخورده با مشکلات زمینه ای (مثل آسم، دیابت و نارسایی قلبی) و افرادی که ضعف سیستم ایمنی دارند بیشتر در معرض عفونت با ویروس COVID-۱۹ قرار دارند. علاوه بر این، به نظر می رسد با توجه به تغییرات ایمنی و فیزیولوژیکی در دوران بارداری، زنان باردار در معرض خطر بیشتری از عوارض COVID-۱۹ و مرگ و میر ناشی از آن قرار دارند(۹). در واقع دوره بارداری از مهمترین موقعیت هایی است که رفتارهای سالم بهداشتی در آن اهمیت ویژه ای پیدا می کنند، زیرا بارداری به عنوان یک بحران، مادر باردار را در شرایط استرس زا و پرتنشی قرار می دهد و همین امر می تواند سبک زندگی و خصوصیات جسمانی و روانی مادر را تحت تاثیر قرار دهد.
از مهمترین نگرانی های فکری مادران در دوران بارداری، جستجوی راهی برای عبور ایمن از بارداری و زایمان بوده، بنابراین خود اقداماتی در زمینه رسیدن به پیامد مطلوب انجام می دهند. می توان گفت عملکرد، تصمیمات و رفتارهای مرتبط با سلامتی، به عنوان بخشی از سبک زندگی مادر در دوران بارداری، نه تنها بر سلامت و رشد و تکامل جنین تاثیرگذار است بلکه پیامدهای همیشگی بر زندگی مادران و فرزندانشان خواهد داشت. شیوع کووید-۱۹ یکی از عواملی است که می تواند باعث افزایش سطح اضطراب و استرس در زنان باردار شود. بر اساس یافته های مطالعات، افزایش سطح نگرانی و استرس در طی حاملگی باعث افزایش مسمویت بارداری، افسردگی بارداری، میزان تهوع و استفراغ در دوران بارداری، زایمان زودرس، وزن کم هنگام تولد و حتی نمره آپگار پایین می گردد. طرح فاصله گذاری اجتماعی و برخی محدودیت های تردد و قرنطینه ای یکی از دلایل اصلی این موضوع است که میزان اضطراب و نگرانی را در اغلب مادران باردار در طی انتشار بیماری کووید-۱۹ افزایش می دهد، لذا ضروری است که زنان باردار جهت غلبه بر این مشکلات، اطلاعات لازم در خصوص رفتارهای بهداشتی و رفتارهای مربوط به سلامت را دریافت کنند.