Volume 4, Issue 3 (12-2021)                   2021, 4(3): 0-0 | Back to browse issues page

Ethics code: IR.MEDILAM.REC.1399.127

XML Persian Abstract Print


Psychosocial Injuries Research Center, Ilam University of Medical sciences, Ilam, Iran
Abstract:   (1019 Views)
کروناویروس جدید 2019 (COVID-19) که از دسامبر 2019 از ووهان چین آغاز گردید، به عنوان بزرگترین تهدید اپیدمی است که جهان تاکنون با آن روبرو بوده است. از شروع این اپیدمی تا کنون، ویروس به 204 کشور یا سرزمین گسترش یافته و موجب ابتلاء 7 میلیون نفر گردیده است (4) به دلیل ظرفیت انتقال بالای این ویروس میزان عفونت ها و مرگ و میر ناشی از آن روزانه تغییر می کند (1). در نتیجه، سیستم های بهداشت و درمان با مشکلاتی از جمله مواجهه صحیح با افراد آلوده و افراد نیازمند به مراقبت جامع روبرو هستند(1). انتقال این ویروس از شخص آلوده به غیر آلوده بوسیله تماس قطرات تنفسی (سرفه یا عطسه) و لمس سطوح یا اشیاء توسط  فرد آلوده صورت می گیرد(1).
برخی از مطالعات اخیر، نتایج بارداری در زنان مبتلاء به COVID-19 را مورد بررسی قرار داده و نتایج متفاوتی را ارئه نموده اند. در مطالعه  chent و همکاران (2020) 9 نفر از زنان باردار مبتلا به عفونت ویروسی کووید 19 مورد مطالعه قرار گرفتند. در این مطالعه ، تب در بارداری، سرفه، تب بعد از زایمان،گلودرد،تنفس سخت، درد عضلانی،خستگی،ضعف، اسهال،سردرد، کاهش اشتهاء به عنوان علائم بالینی در زنان مبتلا به عفونت ویروسی کووید 19 مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که  سرفه و تب بعد از زایمان به عنوان شایعترین علامت در مبتلایان بوده است. همه مبتلایان، استفاده از اکسیژن تراپی،داروهای ضد ویروس، آنتی بوتیک به عنوان راه های درمان در مبتلایان بکار برده شدند. در بررسی نتایج بارداری، موردی از مرده زایی گزارش نشد. اما حدود نیمی از موارد( 4 مورد از 9 مورد) زایمان پره ترم داشتند (1).
در مطالعه دیگر تعداد 15 نفر از زنان باردار مبتلا  به عفونت ویروسی کووید 19 در سن حاملگی 12 تا 38 هفته بارداری  مورد مطالعه قرار گرفتند.در این مطالعه سرفه و خستگی و درد عضلانی به عنوان شایعترین علامت در مبتلایان بوده است. مداخلات درمانی با استفاده از اکسیژن تراپی،داروهای ضد ویروس، آنتی بیوتیک انجام شدند. در 11 مورد از شرکت کنندگان در مطالعه تا پایان بررسی زایمان نموده بودند و بارداری در 4 نفر دیگر ادامه داشت. در اغلب شرکت کنندگان سزارین نوع غالب زایمان بود( 10 مورد از 11 زایمان)(9). در مطالعه دیگر41 نفر از زنان باردار مبتلا  به عفونت ویروسی کووید 19 در سن حاملگی 22 تا 40 هفته بارداری  مورد مطالعه قرار گرفتند.بر اساس نتایج تب قبل و بعد از زایمان، سرفه، تنفس سخت و بی اشتهایی به عنوان شایعترین علامت در مبتلایان بوده است. موارد مرگ مادر و نوزاد در این مطالعه صفر گزارش شده است(10).
نتایج مطالعات در زمینه انتقال عمودی COVID-19 از مادر به جنین مطرح کننده ابهاماتی است که نیاز به مطالعه بیشتر را می طلبد.در مطالعه ای افزایش خفیف آنزیم قلبی درنوزاد مبتلا شده از مادر دارای عفونت گزارش شد (2). در مطالعه دیگر علائم تب، افزایش تعداد تنفس، استفراغ و پنومونی از علائم واضح در نوزادان متولد شده از مادران مبتلاء به COVID-19 بود(3). با توجه به بار سنگین مرگ و میر و ناتوانی های متعاقب ویروس کرونا در دنیا، و پیش بینی پیک جدید و طوفانی ابتلا در آبان ماه سال آینده، در پژوهش حاضر محققین در نظر دارند شیوع و پیامدهای بارداری در زنان مبتلا به COVID-19 را بررسی نمایند. امید است که با اجرای این طرح، ضمن شناسایی و کمک به مادران و نوزادان با عوارض خاص یا طولانی مدت، عوامل خطر مرتبط با این عوارض را بررسی گردد. به این امید گامی پیش رونده در تجزیه و تحلیل دقیق داده های مرتبط با وضعیت مبتلایان و بهبود کیفیت درمان و کاهش مرگ و میرها در این گروه های حساس برداشته شود. 
     
: Cross sectional |
Received: 2020/04/25 | Accepted: 2020/06/28 | Published: 2021/12/28

Rights and permissions
Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.