دوره 3، شماره 2 - ( تابستان 1399 1399 )                   جلد 3 شماره 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.MEDILAM.REC.1399.040

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shanbehzadeh M. Design and Implementation of COVID-19 information management system and registry. Journal title 2020; 3 (2)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-879-fa.html
شنبه زاده مصطفی. طراحی و پیاده سازی نظام سیستمی ثبت و مدیریت اطلاعات بیماری کوید- 19. عنوان نشریه. 1399; 3 (2)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-879-fa.html


گروه آموزشی فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
چکیده:   (3847 مشاهده)
طراحی و بکارگیری سیستم های اطلاعاتی سفارشی به منظور ثبت اطلاعات بیماران یکی از ارکان اصلی سازمان های بهداشت عمومی در پایش و کنترل بیماری های مخاطره ساز بهداشت عموم خواهد بود. این سیستم هه عموما با عنوان سیستم های ثبت (ریجستری) نقش مهمی در جمع آوری نظام مند و پردازش بهینه داده های بیماری های خاص در مناطق جغرافیایی ویژه مانند یک بیمارستان، چند بیمارستان، یک شهر، چند شهر، یک منطقه جغرافیایی (غرب کشور) ، ملی و حتی در سطوح بین المللی دارد. تجربه همه گیری های اخیر در زمینه بیماری های مشابه با COVID-19 مانند سندرم حاد تنفسی (SARS) و سندرم تنفسی مدیترانه ای (MERS) نشان داده است که نقش استفاده از سیستم های اطلاعاتی و نظارتی و مدیریت داده و اطلاعات در مدیریت این بیماری و جلوگیری از شیوع گسترده آن برجسته است. پایه ریزی یک سیستم گزارشی پویا و فعال به صورت به موقع، بلادرنگ، کامل و دقیق بین سازمان های ذینفع و دخیل در مدیریت و کنترل بیماری COVID-19 (با توجه به پیچیده بودن، حساس و چندبعدی بودن ماهیت آن) می تواند در کاهش بار بیماری بر پیکره جامعه تاثیر گذار باشد. در این میان ایجاد بستر سیستمی جامع، یکپارچه و تعامل پذیر که در آن یک نمای جامع و یکپارچه از سیستم های اطلاعاتی را ارایه می دهد، حیاتی است. وجود این زیرساخت برای کشورمان به عنوان یکی از کشورهایی که شیوع بیماری کوید-19 در آن بالاست، بااهمیت تر جلوه می دهد. بنابراین هدف پژوهش حاضر طراحی و پیاده سازی سامانه مدیریت اطلاعات بیماری کوید-19 در ایران است. در این پژوهش سعی خواهد شد تا به واسطه جمع آوری فیلدهای اطلاعاتی مورد نیاز برای گزارش دهی بیماری در قالب مجموعه حداقل داده های استاندارد (MDS) و نیز توسعه نرم افزارهای سفارشی وب محور (Web base) در قالب سامانه های ریجستری، گامی در جهت بهبود مدیریت اطلاعات سراسری بیماران مبتلا به کوید-19 برداشته شود. 
     
نوع مطالعه: سایر...... | موضوع پروپزال: سایر....
دریافت: 1399/1/16 | پذیرش: 1399/4/11 | انتشار: 1399/7/22

ارسال نظر درباره این پروپزال : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به مجری اصلی


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه جامع مدیریت اطلاعات تحقیقات، پژوهش و فناوری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Technology and Research Information System

Designed & Developed by : Yektaweb