دوره 2، شماره 3 - ( پاییز 1398 1398 )                   جلد 2 شماره 3 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.MEDILAM.REC.1397.126

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sharifi A, Abbasi N. The Study of the Effectiveness of a Mixture of Arnebia Euochroma and Gum Extract in Animal Oils and Comparing It with Honey in Diabetic Foot Ulcer. Journal title 2019; 2 (3)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-720-fa.html
شریفی علی، عباسی ناصر.  بررسی فراوردهای ترکیب عصاره گیاه آرنبیا کروما و صمغ ون با عسل طبیعی در ترمیم زخم دیابتی شده. عنوان نشریه. 1398; 2 (3)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-720-fa.html


گروه آموزشی داخلی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
چکیده:   (3886 مشاهده)
 


اعتقاد به بی ضرر بودن گیاههان دارویی در میان عامه مردم ، گاها سبب استفاده غیر علمی از گیاهان  دارویی شود ازطرفی خواص شگرف این گیا هان وتجربیات پراکنده گذشته گان، ضرورت مطالعه در این حوزه از علم را میرساند . سیاستهای ترغیبی وزارت بهداشت ودرمان در این زمینه مؤید این مطلب است.
مهم ترین یافته : در این مطالعه که با الهام از تجربه گذشتگان و با استفاده از ترکیب استعمالی تهیه شده از دو گیاه بومی ( صمغ درخت ون و عصاره ریشه گیاه آرنبیا یوکروما) انجام شد، نتایج حاکی از اثربخشی بیشتر این ترکیب در مقایسه با عسل  که در پانسمان  زخم دیابتی بکار میرود، بود.
 پیشنهاد برای کاربرد نتایج:  با توجه به شیوع روزافزون دیابت و زخم دیابتی تولید محصولات جدید خصوصا با ترکیبات گیاهی بومی می تواند علاوه بر کمک به بیماران در جهت اعتلای علمی کشور مفید و موثر واقع گردد. توصیه می شود با مطالعه این ترکیب در مدل انسانی تاسیس شرکت دانش بنیان در جهت اعتلای دانشگاه و استفاده از منابع علمی بومی گام برداشت.
مقدمه: عفـونـت معـدی بـا هلیـکوبـاکتـر پیـلـوری مسوول اکثـر مـوارد بیـماریـهای زخـم گـوارشـی (Peptic ulcer disease) است. در کشورهای در حال توسعه عفونت با H.P بسیار شایعتر است و بیش از 80% جمعیت تا 20 سالگی به آن آلوده می‌شوند. صمغ ‌ون از دیرباز در درمان مشکلات گوارشی مورد استفاده  طب سنتی بوده است و در تحقیقات آزمایشگاهی اثر این صمغ بر روی H.P  دیده شده است.
مواد و روشها: مطالعه فوق از نوع کارآزمایی بالینی می‌باشد. جامعه آماری را همه افراد مراجعه‌کننده به درمانگاه داخلی و اندوسکوپی بیمارستان بعثت که در اندوسکوپی انجام شده مبتلا به گاستریت بودند، تشکیل می‌داد از بیماران جهت انجام تست اوره‌ آز بیوپسی برداشته می‌شد. اندوسکوپی توسط یک نفر و یک دستگاه انجام شد. بیماران دارای تست اوره ‌آز مثبت وارد مطالعه شدند. 40 نفر بیمار اوره‌آز مثبت با استفاده از روش بلوکی تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. به گروه مداخله کپسول‌های حاوی
500mg  عصاره ون دو بار در روز داده شد و برای گروه کنترل درمان داروئی استاندارد به مدت دو هفته تجویز گردید. بیماران بعد از 2 هفته تحت اندوسکوپی مجدد و بیوپسی جهت تست اوره ‌آز قرار گرفتند. جهت مقایسه نتایج در دو گروه از آزمونهای آماریx2  و فیشر استفاده شد.
یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد که  صمغ ون فقط در 25 درصد بیماران باعث ریشه‌کنی
H.P  شده است در حالیکه این میزان در گروه کنترل 100 درصد بود. هر چند این دارو در کاهش علائم سوزش سردل، تهوع و درد شبانه اثری در حد درمان استاندارد داشت.
نتیجه‌گیری: در کل می‌توان گفت علیرغم اثر عالی صمغ ‌ون در محیط کشت بر روی
H.P نمی‌توان از آن بعنوان داروئی جدید و موثر در ریشه‌کنی عفونت H.P  استفاده کرد.
 
زخم دیابت،گیاهان بومی ،صمغ ون ،گیاه آرنبیا یوکروما ،
رخت بنه در مناطق غربی ایران رشد می‌کند و درختی از مناطق سردسیری است. معمولاً در فصل پاییز و با ریختن برگ درخت بنه، شکاف کوچکی روی تنهٔ درخت ایجاد می‌کنند و از آن شکاف، شیرهٔ سقز ترشح می‌شود که در ابتدا به رنگ سبز متمایل به سفید بوده و پس از گذشت مدتی به رنگ زرد تغییر رنگ می‌دهد. از شیرهٔ درخت بنه در طب سنتی و مدرن و صنعت آدامس‌سازی استفاده فراوان می‌شود
معمولاً از سقز برای رفع سو هاضمه و بیماری‌های گوارشی استفاده می‌شود.[۱]
سقز ماده‌ای اشتهاآور است و اکثر مواقع پزشکان طب سنتی برای رفع کم اشتهایی سقز تجویز می‌کنند. همچنین مصرف سقز می‌تواند برای کبد و طحال نیز مفید باشد و جویدن سقز به عملکرد بهتر و سریع‌تر کبد کمک می‌کند. مخلوط کردن سقز با پیه آب شده برای نرمی ناخن‌های خشک و شکننده مفید است و خواص آنتی‌بیوتیکی سقز می‌تواند برای درمان زخم معده کاربرد داشته باشد. همچنین اهالی محلی سقز را به صورت ناشتا مصرف می‌کنند زیرا معتقدند موجب دفع سنگ کلیه و درمان بیماری‌های کلیوی می‌شود و مخلوط آن با روغن زیتون التیام بخش سوزش و خارش بدن است. از دیدگاه پزشکان طب سنتی مصرف سقز و مالیدن آن روی زخم موجب کاهش درد و بهبودی سریع تر آن می‌گردد و جویدن سقز باعث کاهش و رفع بوی بد دهان و سنگینی معده می‌شود
 
 
 
 
 
 
     
نوع مطالعه: مقطعی (Cross sectional) | موضوع پروپزال: عمومي
دریافت: 1397/5/1 | پذیرش: 1397/8/5 | انتشار: 1398/8/24

ارسال نظر درباره این پروپزال : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به مجری اصلی


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه جامع مدیریت اطلاعات تحقیقات، پژوهش و فناوری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Technology and Research Information System

Designed & Developed by : Yektaweb