دوره 1403، شماره 1 - ( بهار 1403 1403 )                   جلد 1403 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.MEDILAM.REC.1398.112

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:
Mendeley  
Zotero  
RefWorks

Sadeghifard N, Ghafourian S, etemad A. The study of regulatory effect of toxin antitoxin system on expression of carB gene in Pseudomonas aeruginosa to reduce of persister cells. Journal title 2024; 1403 (1)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-644-fa.html
صادقی فرد نورخدا، غفوریان سبحان، اعتماد آناهیتا. مطالعه اثر تنظیم کنندگی سیستم توکسین آنتی توکسین بر میزان بیان ژن carB در سودوموناس آئروژینوزا به منظور کاهش سلول های پرسیستر. عنوان نشریه. 1403; 1403 (1)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-644-fa.html


مرکز تحقیقات میکروب شناسی بالینی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
چکیده:   (12 مشاهده)
1-از میان باکتری های غیر تخمیری میتوان سودوموناس آئروژینوزا را به عنوان باکتری شاخص و مهم در زمینه ی عفونت ها و مقاومت های آنتی بیوتیکی نام برد و ایجاد سلول های پرسیستر توسط این باکتری نیز یکی از دلایل مقاومت این باکتری است(1). بنابراین دلیل ایجاد سلول های پرسیستر مورد توجه دانشمندان در این باکتری قرار گرفت، تا اینکه دیوید کامرون بروی سودوموناس آئروژینوزای PAO1 مطالعات مناسبی انجام داد و اینگونه اظهار داشت که ژن carB کدکننده پروتئین CPSase می باشد، این پروتئین در سنتز پیریمیدین و آرژنین مهم می باشد و به عنوان ژن مسئول در تولید سلول های پرسیستر معرفی شده است. آن ها نشان دادند با حذف ژن carB میزان ATP سلول افزایش و میزان سلول های پرسیستر کاهش می باید و این ژن را مسئول تولید ژن های پرسیستر دانستند(2). از آنجایی که مطالعات گوناگون بر روی سیستم های توکسین آنتی توکسین انجام شده و این سیستم ها را مسئول ایجاد مقاومت و پاتوژنز باکتری می دانند(3). بنابراین این سیستم ها ممکن است به عنوان تنظیم کننده carB  عمل نمایند و عامل اصلی تولید سلول های پرسیستر باشند. از طرف دیگر اگرچه دیوید کامرون و همکارانش carB را مسئول ایجاد پرسیستر می دانند آن ها بیان داشتند که با دستکاری در carB میزان تولید سلول های پرسیستر کاهش می یابد(2).
پس می توان نتیجه گرفت که در سودوموناس آئروژینوزا ممکن است ژن های دیگری نیز به غیر از carB در تولید سلولهای پرسیستر نقش ایفا کنند که همبستگی این ژن های مختلف منجر به ایجاد پرسیستر گردد. با توجه به اینکه سیستم توکسین آنتی توکسین در سودوموناس آئروژینوزا و بسیاری از باکتری ها در تولید بیوفیلم و تنظیم بیان ژن های بیوفیلم و مقاومت های آنتی بیوتیکی به صورت یک تنظیم کننده نقش دارد(4). پس می تواند به عنوان تنظیم کننده ژن carB و شاید ژن های دیگر مسئول در ایجاد پرسیستر در این باکتری نیز باشد. بنابراین مطالعه بروی سیستم های TA و یافتن نقش آنها در پرسیستر می تواند یک هدف مناسب برای مطالعات بعدی قرار گیرد و این تحقیق بر این پایه است که TA سیستم میتواند به عنوان تنظیم کننده carB عمل کرده و با حذف این TA سیستم می توان پرسیستر را در سودوموناس آئروژینوزا کنترل کرد
     
نوع مطالعه: سایر...... | موضوع پروپزال: میکروب شناسی پزشکی
دریافت: 1398/8/26 | پذیرش: 1403/3/10 | انتشار: 1403/3/10

ارسال نظر درباره این پروپزال : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به مجری اصلی


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.