دوره 4، شماره 3 - ( پاییز 1400 1400 )                   جلد 4 شماره 3 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
چکیده:   (1369 مشاهده)
 
Gastroesophageal reflux disease (GERD) که منجر به ریفلاکس محتویات معده به داخل مری می شود، یک اختلال شایع گوارشی است و منجر به علائم رنج آور تیپیکی مانند heartburn and/or regurgitation می شود (1). با این حال با علائم آتیپیک عبارتند از سرفه، آسم، درد قفسه سینه و خستگی نیز می تواند بروز کند (2).
ریفلاکس دائمی اسید می تواند عوارض جدیتری را ایجاد کند، از جمله آنها می توان به
 erosive esophagitis, esophageal strictures, Barrettchr(chr('39')39chr('39'))s esophagus, and esophageal adenocarcinoma, hiatus hernia, delayed gastric emptying, and visceral hypersensitivity
 اشاره کرد (1،3-5 ).
چندین فاکتور خطر مرتبط با GERD شامل مصرف داروهای ضد درد (به عنوان مثال داروهای ضد التهابی غیر استروییدی (NSAIDs))، نوع غذا، انواع نوشیدنی، سیگار کشیدن، سابقه خانوادگی، شاخص توده بدنی بالا (BMI)، فعالیت های بدنی، نمک، و یا مصرف ترشی با وعده های غذایی و فست فود می باشد که این عوامل خطر بیشتر مربوط به شیوه زندگی بیمار است (6-7). هم چنین نشان داده شده که سن، جنس، بارداری و تنوع جغرافیایی نیز مرتبط با GERD است(7). علاوه بر این پیشنهاد شده است که شکستگی های مهره ای و / یا spinal malalignment ممکن است بر فراوانی GERD تاثیر بگذارد(8-9).
بررسی سیستماتیک مطالعات طولی نشان می دهد که شیوع GERD در دهه های اخیر افزایش یافته است. اگر این روند ادامه پیدا کند، می تواند سبب افزایش سریع بروز عوارض جدی مرتبط باGERD، تاثیر بر کیفیت زندگی بیمار و نیز هزینه های سیستم های مراقبت بهداشتی درمانی شود (10-11)
افزایش آگاهی از GERD برای بهبود سلامت ایرانی ها ممکن است ضروری باشد. اطلاعات زیادی در فرهنگ های غربی دیگر به دست آمده است که می تواند به یک ایرانی تعمیم داده شود اما نمی تواند کاملا درست باشد؛ لذا با درک تاثیر اپیدمیولوژیک GERD در ایران و جامعه ما، متخصصین مراقبت های بهداشتی، سیاست گذاران می توانند گام های بعدی در ایجاد لیست اولویت های مدیریت بیماری را بکار گیرند.
مطالعات متعدد شیوع GERD را در جمعیت ایرانی نشان داده اند اما شواهد متناقض است (12-41). بنابراین مرور ساختاریافته همه مستندات و ترکیب آنها می تواند موجب به وجود آمدن تصویر کامل تری از ابعاد این بیماری در جامعه ایرانی گردد. یکی از اهداف اصلی مطالعات متاآنالیز که ترکیبی از مطالعات مختلف است، کاهش تفاوت بین پارامترها به واسطه ی افزایش تعداد مطالعات درگیر در فرآیند آنالیز است و یکی دیگر از اهداف مهم متاآنالیز، پی‌بردن به موارد عدم همسانی نتایج و علل آنهاست(42-45). لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی اپیدمیولوژیک GERD در ایران انجام خواهد شد.
 
     
نوع مطالعه: مرور سیستماتیک و متاآنالیزیس | موضوع پروپزال: سایر....
دریافت: 1398/7/27 | پذیرش: 1400/9/10 | انتشار: 1400/9/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.