دوره 4، شماره 2 - ( تابستان 1400 1400 )                   جلد 4 شماره 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.MEDILAM.REC.1398.108

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

bahrami B, Taghinejad H, Bastami M, Veisani Y. The Effect of Using the Educational Package on the Performance and Knowledge of CPR of Nurses who Working in Intensive Care Units of Hospitals of Ilam in 2019. Journal title 2021; 4 (2)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-548-fa.html
بهرامی باقر، تقی نژاد حمید، بسطامی محمدرضا، ویسانی یوسف. بررسی تاثیر استفاده از بسته آموزشی برعملکرد و دانش احیا قلبی- ریوی پرستاران شاغل در بخش های مراقبت ویژه بیمارستانهای آموزشی شهر ایلام در سال 1398. عنوان نشریه. 1400; 4 (2)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-548-fa.html


گروه آموزشی پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
چکیده:   (1465 مشاهده)
احیای قلبی -ریوی شامل اقداماتی است که برای بازگرداندن اعمال حیاتی دو عضو مهم قلب و مغز در فردی که هوشیاری خود را از دست داده، انجام می‌شود و تلاش می‌شود تا گردش خون و تنفس به‌طور مصنوعی تا زمان برگشت جریان خون خودبخودی بیمار، برقرار شود. روزانه تعدادزیادی از بیماران با دردهای شدید قلبی و یا موارد مشابه منجر به سکته های قلبی، به امید نجات از شرایط خطرناک و مرگ آور به اورژانس ها مراجعه می کنند.تاریخچه احیای قلبی ریوی مربوط می شود به سال 1960 که اولین بارکوونهاون[1]  احیای قلبی- ریوی را با ماساژ قلبی انجام داد، تاکنون پیشرفتهای زیادی در روش، داروهای مورد استفاده و مهارت کادر درمان به وجود آمده است، اما همچنان میزان مرگ و میر بعد از ایست قلبی نسبت به بقیه موارد بالاست. فاکتورهای موثر بر برآیند احیاء متنوع می باشند. مواردی از قبیل عدم دسترسی به افراد متبحر و تعلیم دیده، تاخیر در شروع ماساژ و تکنیکهای ماساژ از بحث های مهم و همیشگی است. پرستاران اولین کسانی هستند که در موقع ایست قلبی و ریوی بیماران بستری، بر بالین آنان حاضر میشوند. آنان باید به اندازه کافی در زمینه انجام عملیات احیای قلبی ریوی مهارت داشته باشند. از اواخر دهه 1980 مطالعات متعددی در زمینه مهارت در عملیات احیای قلبی -ریوی انجام گردید.
برای دستیابی به افزایش  مهارت در عملیات احیای قلبی ریوی ، ضروری است که پرستاران قادر به تشخیص سریع ایست قلبی­تنفسی بوده و توانائی انجام اقدامات درمانی مناسب را در کمترین زمان ممکن داشته باشند. بنابراین، دانش و مهارت در احیاء اهمیت بسیار زیادی برای کادر درمانی دارد.
گایدلاین مراقبت قلبی عروقی پیشرفته  (ACLS)[2] در سال ۱۹۷۰ توسط انجمن قلب آمریکا (AHA)[3] منتشر شده و از آن زمان جهت آموزش مهارت احیاء در سراسر جهان استفاده میشود (۲). داده­های به­دست آمده از مطالعات انجام شده در موارد ایست قلبی بیمارستانی از دانشگاه شیکاگو نشان داده که کیفیت احیاء مختلف بوده و حتی در زمانی که توسط پرسنل ورزیده انجام شده اغلب بر اساس گایدلاین­­های منتشرشده نبوده است ، همچنین اکثر رزیدنت­های داخلی تجربه بسیار کمی در موقعیت­های به­وجود آمده جهت ACLS در سال اول رزیدنتی داشته و گاهی بدون تجربه بوده­اند (۳). نتایج مطالعات متعدد نشان داده­اند، در بیمارستان­هایی­که تیم های تعلیم دیده و ورزیده دارند میزان موفقیت عملیات احیا وترخیص ازبیمارستان افزایش می­یابد .در مطالعه­ای که در بیمارستان امام خمینی دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد، زمانی­که احیا توسط تیم ورزیده صورت گرفت، میزان موارد احیا موفق از۴/%۱۸به 30% افزایش یافت.  نتایج این تحقیق نشان دادکه استفاده ازتیم اختصاصی تعلیم دیده و ورزیده برای عملیات احیاء به­طورچشمگیری فرآیند احیا را بهبود می­بخشد. برخی از مطالعات دیگر نیز نشان داده­اند که آموزش احیاء قلبی ریوی برکارآمدی پزشکان و پرستاران و همچنین افزایش میزان بقا تاثیرگذاراست.  اکثر متخصصان توافق دارند که دوره­هایی مانندACLS بر کارآمدتر شدن پزشکان در درمان بیماران ایست قلبی تنفسی تاثیرگذار است. مطالعات متعدد نشان داده­اند که سطح دانش پزشکان و پرستاران و سایر کارکنان بهداشتی در زمینه احیاء بسیار پائین بوده و در کشور ما نیز اطلاعات دقیقی در این مورد وجود ندارد.  با توجه به توضیحات فوق هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر استفاده از بسته  آموزشی بر عملکرد و دانش CPR[4]پرستاران شاغل در بخش های ویژه بیمارستانهای شهر ایلام در سال 1398  می باشد.
 
 
[1] kouwenhoven
[2] Advanced cardiac life support
[3] American Heart Association
[4] Cardiopulmonary Resuscitation
     
نوع مطالعه: کارآزمایی بالینی | موضوع پروپزال: قلب و عروق
دریافت: 1398/2/1 | پذیرش: 1398/6/9 | انتشار: 1400/7/3

ارسال نظر درباره این پروپزال : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به مجری اصلی


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه جامع مدیریت اطلاعات تحقیقات، پژوهش و فناوری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Technology and Research Information System

Designed & Developed by : Yektaweb