دوره 1403، شماره 1 - ( بهار 1403 1403 )                   جلد 1403 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.MEDILAM.REC.1398.029

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mozafari M, Azadi A, Azami S, valipour S. Study the impact of training Job Stress Management Skills With cognitive-behavioral approach On clinical competence Novice Nurses. Journal title 2024; 1403 (1)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-491-fa.html
مظفری مصیب، آزادی آرمان، اعظمی ساناز، ولی پور سارا. بررسی تاثیر آموزش مهارت‌ مدیریت استرس شغلی با رویکرد شناختی –رفتاری بر صلاحیت بالینی پرستاران مبتدی. عنوان نشریه. 1403; 1403 (1)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-491-fa.html


گروه آموزشی آموزش پزشکی، دانشکده مرکز توسعه آموزش پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
چکیده:   (10 مشاهده)
پرستاران یکی از بزرگ ترین گروه های ارائه دهنده خدمات سلامت محسوب می شوند که بیشترین تعامل را با بیماران داشته و وضعیت روحی روانی آنان تاثیر قابل توجهی بر بیماران نیز به جا می گذارد(1) حجم کاری زیاد پرستاران احتمال بروز اضطراب، افسردگی و نیز استرس شغلی را در بین آن ها افزایش داده و سلامت آن ها را تهدید می­کند (2). پرستاران در مقایسه با سایر کارکنان مراقبت های بهداشتی استرس شغلی بیشتری تجربه می کنند (3). این اختلال تاثیر بسزایی بر عملکرد شغلی پرستاران داشته و کیفیت خدمات آن ها را تحت تاثیر قرار می­دهد (4, 5) در بررسی های صورت گرفته در زمینه استرس شغلی، حرفه پرستاری به علت کافی نبودن تعداد پرستاران و در نتیجه فشار بالای کار به خودی خود به منزله نخستین منبع استرس محسوب می­شود (7). طبق گزارش های سازمان نظام پرستاری، 75% پرستاران دچار درجاتی از افسردگی،استرس و بیماری های جسمی و روانی هستند (9). بر همین اساس اخیراً لزوم توجه به آموزش مدیریت استرس در میان پرستاران بخصوص پرستاران تازه کار بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. مطالعات موجود نشان می دهند که آموزش مدیریت استرس با فواید اقتصادی و آموزشی بسیاری همراه است (10, 11) یکی از روش های شاخص در آموزش مدیریت استرس به افراد مدیریت با رویکرد شناختی- رفتاری است که طی آن تکنیک هایی از قبیل آرامش آموزی، تنفس دیافراگمی، مراقبه، شناسایی افکار خودکار منفی و تحریف های شناختی افراد و بازسازی آن افکار از طریق جایگزین کردن افکار منطقی، آموزش مقابله کارآمد، مدیریت خشم و مهارت ابراز وجود به کار برده می شود تا توانایی فرد را برای کاهش استرس و سازگاری مناسب با موقعیت های استرس آور افزایش دهد (13). در واقع رویکرد شناختی-رفتاری، افکار و نگرش های نادرست را به چالش می­طلبد (14(
صلاحیت بالینی به کارگیری مدبرانه و همیشگی مهارت های تکنیکی وارتباطی،دانش، استدلال بالینی، عواطف و ارزش ها در محیط های بالینی می­باشد(23). صلاحیت بالینی یکی از شاخص های اصلی تعیین عملکرد در پرستاری است (24) و با عنایت به لزوم ارائه مراقبت با کیفیت به بیماران و پیچیده شدن محیط های درمانی همگام با ظهور بیماری های جدید، این مفهوم به یکی از موضوعات اساسی مراکز آموزشی پرستاری تبدیل شده است و پژوهشگران بر این باورند که برای حفظ استانداردهای مراقبتی پرستاری شناخت روش های توسعه ارتقاء صلاحیت بالینی الزامی است (25). استرس شغلی بر جنبه های مختلف صلاحیت بالینی مانند ارتباط موثر، مسولیت پذیری، پاسخگویی و رعایت موزاین اخلاقی و حرفه ای تاثیر دارد(26). در همین راستا استرس شغلی یکی از عوامل اساسی کاهش بهره وری در سازمان ها و ایجاد عوارض جسمی و روانی در کارکنان می­باشد. استرس شغلی در پرستاران به عنوان جز مهم سیستم بهداشتی درمانی موجب کاهش رضایت شغلی و کاهش کیفیت مراقبت های بالینی می­شود(28-27).  به همین منظور، در مطالعه حاضر به بررسی تاثیر آموزش مهارت های مدیریت استرس شغلی با رویکرد شناختی رفتاری برروی کیفیت صلاحیت بالینی پرستاران مبتدی شاغل در بیمارستان های آموزشی درمانی شهر ایلام در سال 1397پرداخته خواهد شد
     
نوع مطالعه: کارآزمایی بالینی | موضوع پروپزال: کمک آموزشی
دریافت: 1398/5/14 | پذیرش: 1398/6/3 | انتشار: 1403/3/10

ارسال نظر درباره این پروپزال : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به مجری اصلی


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه جامع مدیریت اطلاعات تحقیقات، پژوهش و فناوری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Technology and Research Information System

Designed & Developed by : Yektaweb