Ethics code: IR.MEDILAM.REC.1398.085
Arazi S, Azadi A, Raiesifar A, Veisani Y. Effect of pain management program on quality of life and pain control among community dewling elderly men suffering from musculoskeletal pain attending to health care centers in Ilam. Journal title 2023; 1402 (4)
URL:
http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-481-fa.html
ارازی صادق، آزادی آرمان، رئیسی فر افسانه، ویسانی یوسف. بررسی تاثیر برنامه ی مدیریت درد بر کیفیت زندگی و کنترل درد در سالمندان مرد مبتلا به دردهای عضلانی - اسکلتی مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهر ایلام. عنوان نشریه. 1402; 1402 (4)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-481-fa.html
گروه آموزشی پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
چکیده: (440 مشاهده)
جمعیت جهان در حال پیر شدن است.طبق نتایج مطالعات در سال 2017، جمعیت افراد بالای 60 سال در دنیا، 962 میلیون نفر بوده، که 13 درصد از جمعیت کل جهان را تشکیل می داده است. پیش بینی می شود این میزان در سال 2050 به حدود 2 میلیارد نفر برسد. با افزایش سن، بخصوص در دوره ی سالمندی مجموعه مشکلات زیادی در زندگی افراد اتفاق می افتد، مشکلاتی از قبیل مرگ نزدیکان، از دست دادن قدرت، ضعف توانایی های جسمی، و نزدیک شدن به روزهای پایان زندگی، که قشارهای خاصی را بر افراد سالمند وارد می کند و این مشکلات توانایی انجام کارها و کیفیت زندگی سالمندان را تحت تاثیر قرار می دهند. مطالعات نشان می دهند بیشتر سالمندان بصورت همزمان از 2 بیماری یا بیشتر رنج می برند. این بیماری ها به سلامت سالمندان سراسر دنیا ضربه می زند.
بیماری های مزمن شایع ترین نوع از بیماری های هستند که سالمندان دچار آنها می شوند. از میان بیماری های مزمن درد و بویژه دردهای عضلانی – اسکلتی مشکل بزرگی هستند که باعث ناتوانی سالمندان شده و کیفیت زندگی سالمندان را تحت تاثیر قرار می دهند. این مشکلات اگر مورد رسیدگی، مدیریت و درمان قرار نگیرند می توانند هزینه های جسمی، روحی و مالی زیادی را متوجه سالمندان کنند و کیفیت زندگی آنها را تحت تاثیر قرار دهند.
با این وجود تعیین شیوع درد، کنترل و مدیریت دردهای مزمن موضوعاتی هستند که کمتر به آنها پرداخته شده است. برنامه ی مدیریت درد با استفاده از روش های مختلف دارویی و غیر دارویی و در نظر گرفتن جنبه های مختلف زندگی سالمندان می تواند این کمبود توجه به یکی از مشکلات اصلی سالمندان را جبران کند. با توجه به افزایش جمعیت سالمندان، دسترسی به اطلاعات دقیق، شفاف و جامع در زمینه درد مزمن و مدیریت آن، ضروری است. این در حالی است که اطلاعات موجود در این زمینه کافی نبوده و تحقیقات بیشتری در زمینه راهکارهای مناسب مدیریت درد که مبتنی بر نیازهای فردی سالمندان در جامعه باشد، مورد نیاز است. اجرای برنامه های مختلف مدیریت درد مزمن در سالمندان می تواند به صورت چشمگیری باعث افزایش کیفیت زندگی آنان شده و هزینه های مربوط به مدیریت درد مزمن در جامعه را نیز کاهش دهد. مطالعات کمی در مورد تاثیر اجرای برنامه ی مدیریت درد در سالمندان و تاثیر آن بر روی کیفیت زندگی و کنترل درد های مزمن سالمندان مرد وجود دارد. بنابراین هدف از این مطالعه تعیین تاثیر استفاده از مدیریت درد بر کیفیت زندگی و کنترل درد مزمن در سالمندان است.
نوع مطالعه:
سایر...... |
موضوع پروپزال:
بهداشت و پرستاری دریافت: 1398/5/1 | پذیرش: 1398/6/5 | انتشار: 1402/10/10