دوره 5، شماره 3 - ( پاییز 1401 1401 )                   جلد 5 شماره 3 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.MEDILAM.REC.1398.056

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sayehmiri K, mamashli K, Valizadeh R, Khorshidi A, Rostamkhani M, Yadegari N, et al . A Registration system for suicide Attempts in Ilam Province. Journal title 2022; 5 (3)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-473-fa.html
سایه میری کورش، ممشلی خدیجه، ولیزاده رضا، خورشیدی علی، رستم خانی مرضیه، یادگاری نورالله، و همکاران.. سیستم نظارت و مراقبت از موارد اقدام به خودکشی در استان ایلام. عنوان نشریه. 1401; 5 (3)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-473-fa.html


مرکز تحقیقات آسیب‌های روانی و اجتماعی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
چکیده:   (1066 مشاهده)
بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت در سال 2014،1.5% از کل مرگ و میر ها بر اثر خودکشی در جهان رخ داده است و خودکشی های منجر به مرگ پانزدهمین عامل مرگ ومیر در جهان می باشند. اگر چه میزان خودکشی در کشورهای اسلامی پایین است اما شواهدی دال بر افزایش آن در ایران وجود دارد. نرخ  خودکشی در ایران در هر 100000 نفر، 5.3 نفر در هر دو جنسیت  ، 3.6 نفر در زنان و 7 نفر در مردان است. و بر اساس مطالعات مروری و سیستماتیک انجام گرفته در ایران میانگین سنی قربانیان خودکشی 29 سال است. همچنین در این مطالعه بالاترین نرخ خودکشی در مردان به ترتیب در استان های همدان، لرستان و ایلام  و بیشتر میزان خودکشی زنان در استان های کرمانشاه و ایلام گزارش شده است. به گونه ای در  این مطالعه مروری سیستماتیک به بالا بودن میزان خودکشی در غرب کشور اشاره دارد. با توجه به تغییر روند خودکشی  و افزایش آن در نوجوانان و جوانان، جامعه  نه تنها بخشی از نیروی فعال و مولد خود را از دست می دهد بلکه به دلیل آسیب های روانی و اجتماعی از آن تاثیر بسیار سوئی بر زندگی اجتماعی افراد به خصوص خانواده قربانیان می گذارد.معمولا آمارهای قابل دستیابی از طریق پزشکی قانونی، نیروی انتظامی، اداره آمار و سایر مراکز قانونی کامل و شفاف نیست. در حال حاضر موارد اقدام به خودکشی و مرگ ناشی از خودکشی در برخی از دانشگاه ها ثبت می شود. ودر برخی دانشگاه ها داده های تبت شده کامل و گویا نیستند. با توجه به گزارشات موجود مبنی بر بالا بودن میزان خودکشی در ایلام و روند رو به رشد آن بعد از جنگ تحمیلی و همچنین عدم وجود سامانه ثبت خودکشی به صورت منسجم در سطح استان، در این مطالعه به برنامه ثبت موارد مرگ ناشی از خودکشی و موارد اقدام به خودکشی پرداخته می شود. 
     
نوع مطالعه: سایر...... | موضوع پروپزال: روانپزشکی
دریافت: 1398/4/28 | پذیرش: 1398/8/30 | انتشار: 1401/10/10

ارسال نظر درباره این پروپزال : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به مجری اصلی


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه جامع مدیریت اطلاعات تحقیقات، پژوهش و فناوری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Technology and Research Information System

Designed & Developed by : Yektaweb