دوره 3، شماره 4 - ( زمستان 1399 1399 )                   جلد 3 شماره 4 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.MEDILAM.REC.1398.048

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

gholami Z, Shohani M, Azami S, Seidkhani H. The study of adjustment of environmental factors in improvement of sleep quality of elderly patients admitted in ccu department of Shahid Mostafa Khomeini hospital in Ilam city in 2018. Journal title 2021; 3 (4)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-377-fa.html
غلامی زینب، شوهانی معصومه، اعظمی ساناز، صیدخانی حسین. بررسی تاثیر تعدیل عوامل محیطی در بهبود کیفیت خواب سالمندان بستری در بخش مراقبت ویژه قلبی در بیمارستان شهید مصطفی خمینی شهر ایلام در سال 1397. عنوان نشریه. 1399; 3 (4)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-377-fa.html


گروه آموزشی پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
چکیده:   (2150 مشاهده)
خواب از نیازهای فیزیولوژیک اساسی بشر بوده است که در کیفیت زندگی انسان، سلامت جسمی و روانی او تاثیر زیادی داشته است و یک متغییر مهم سلامتی در نظر گرفته می شود . اختلال خواب در بیماران سالمند بستری در بخش ویژه( ccu )  چند علیتی می باشد اما سهم هر کدام از این علل به روشنی مشخص نیست این در حالی است که تاثیرات منفی آن بر بیماری افراد بستری مشخص شده است . کیفیت پایین خواب به عنوان یک وضعیت استرس زا باعث ترشح اپی نفرین و نور اپی نفرین می گردد که این امر خود باعث افزایش ضربان قلب، تعداد تنفس، میزان نیاز میوکارد به اکسیژن، دیس ریتمی، کاهش خون رسانی کلیوی می شود. این عوامل در نهایت منجر به تشدید ایسکمی و انفارکتوس میوکارد قلبی می شود. از جمله علل پایین بودن کیفیت خواب می توان به عوامل داخلی مانند درد، ناراحتی، داروها، اضطراب، استرس، پیری و عوامل خارجی مانند سر و صدای محیط  و مانیتورها و روشنایی چراغ ها، درجه حرارت محیط و مراقبت های پرستاری و درمانی اشاره کرد. بیشتر بیماران بستری در بخش مراقبت ویژه قلب عوامل محیطی از جمله صدای زنگ تلفن، صحبت کارکنان بخش، صحبت بیماران، صدای زنگ دستگاه ها از عوامل موثر بر اختلال خواب دانسته اند. دربخش مراقبت ویژه قلبی نور جهت تسهیل فعالیت پرستاری ضروری است و نور محیط به صورت شبانه روزی حفظ می شود. سروصدا از جمله عوامل دیگر اختلال خواب است که به عنوان صداهای ناخواسته ای تعریف می شود که بر افراد هم از نظر روان شناختی وهم ازنظر جسمی اثر می گذارد و از جمله تاثیرات منفی آن می توان به تحریکات قلبی-عروقی و تحریکات غده هیپوفیز و آدرنال اشاره کرد.
 
باتوجه به اینکه با وجود تمامی تاکید ها وهشدارهایی که نسبت به اثرات سوء محرومیت از خواب در بیماران بستری در بخش ها بخصوص بخش های مراقبت ویژه قلبی به عمل آمده است.هنوز بسیاری از بیماران بستری در این بخش ها مشکلات ناشی از اختلال در خواب و استراحت را تجربه می نمایند و به علت شیوع بالای اختلالات خواب در بیماران بستری در بخش های مراقبت ویژه  و از سوی دیگر اهمیت برقراری خواب مناسب برای بیماران بستری در این بخشها و تاثیر مثبت خواب در روند بهبودی این بیماران، پرستاران با اجرای تدابیری می توانند نقش موثری در تشخیص و رفع عوامل موثر بر اختلال خواب و درمان آن داشته باشند. لذا این مطالعه  به منظور تعیین تاثیرراهکارهای تعدیل عوامل محیطی بر کیفیت خواب بیماران  سالمند بستری در بخش ccu در بیمارستان شهید مصطفی خمینی شهر ایلام درسال 1397می باشد.
واژه‌های کلیدی: خواب، سالمندان، بخش ویژه، عوامل محیطی
     
نوع مطالعه: مقطعی (Cross sectional) | موضوع پروپزال: بهداشت و پرستاری
دریافت: 1398/3/1 | پذیرش: 1398/4/8 | انتشار: 1399/12/10

ارسال نظر درباره این پروپزال : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به مجری اصلی


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه جامع مدیریت اطلاعات تحقیقات، پژوهش و فناوری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Technology and Research Information System

Designed & Developed by : Yektaweb