دوره 1، شماره 4 - ( زمستان 97 1397 )                   جلد 1 شماره 4 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: Ir.Medilam.Rec.1397.65

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

sanei P. Investigation of lifestyle of elderly people with stroke in Ilam city in 2018. Journal title 2019; 1 (4)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-335-fa.html
صانعی پریسا. بررسی سبک زندگی سالمندان مبتلا به سکته مغزی شهر ایلام. عنوان نشریه. 1397; 1 (4)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-335-fa.html


چکیده:   (2238 مشاهده)
بیماری های عروق مغزی یکی از مهمترین و شایع ترین بیماری های عصبی در دنیا محسوب می شوند که  شامل سکته های مغذی ایسکمیک، هموراژیک و آنومالی های عروق مغذی می باشند(1). سکته مغزی یک نقص نرولوژیک ناگهانی و موضعی ناشی از ضایعات ایسکمیک در مغز است که موجب می شود عملکرد قسمتی از بدن و درک فیزیکی از وضعیت بدن را تغییر دهد(2). امروزه سکته مغزی یکی از مهمترین و شایع ترین بیماری های عصبی در دنیا محسوب می شود که همه ساله مرگ و میر فراوان و ناتوانی های بسیاری را برای افراد جامعه به همراه دارد(3, 4). به طوری که گسترش ناتوانی های حاصل از سکته مغزی یکی از چالش های قرن اخیر محسوب می شود(5).
سکته مغزی شایع ترین بیماری ناتوان کننده نرولوژیک در بزرگسالان می باشد که باعث آسیب به سیستم های ادراکی، حسی، بینایی، حرکتی و شناختی فرد می گردد و به همین دلیل توانایی بیماران در انجام فعالیت های روزمره کاهش می یابد(6). سکته مغزی باعث ایجاد عوارضی در بیمار مانند افزایش خطر زمین خوردن(7, 8)، بی حرکتی و یا کاهش در فعالیت بدنی(9)، کاهش در  سلامت روان فرد(11) می گردد که به همین دلیل پیشگیری از ایجاد آن بسیار ضروری می باشد(12). از عوامل ایجاد کننده سکته مغزی می توان به هایپپرتانسیون، هایپرلیپدمی، دیابت، سیگار، چاقی اشاره کرد که همه این عوامل با تغییر در سبک زندگی قابل تغییر می باشند، بنابراین شناسایی وضعیت سبک زندگی این بیماران بسیار ضروری می باشد(13).
سبک زندگی سالم روشی از زندگی است که سبب تامین، حفظ و ارتقای سلامت و رفاه فرد می گردد(14). در واقع سبک زندگی ترکیبی از الگوهای رفتاری و عادات فردی در سراسر زندگی شامل تغذیه، تحرک بدنی، استرس، کیفیت خواب و مصرف دخانیات است که در پی اجتماعی شدن به وجود آمده و بر سلامت فرد موثر می باشد(15). سبک زندگی در طول زمان برای فرد ماندگار شده و بر اساس ماهیتش می تواند ابعادی از خطر یا ایمنی را برای فرد ایجاد نماید که همین امر نقش سبک زندگی را موثر می سازد(16). از طرفی سبک زندگی  سالم نقش قابل توجهی را در پیشگیری از سکته مغزی دارد(17). به همین دلیل برای توسعه یک جامعه سالم، بایستی شیوه زندگی سالم در بین آنها گسترش یابد و به اهداف مرتبط با سلامتی شامل تشویق رفتارهای سالم و ایجاد محیط اجتماعی و  فیزیکی سالم برای ارتقاء سلامتی رسید(18).
از طرفی با توجه به اینکه سالمند شدن جمعیت در سراسر جهان رو به افزایش است (19-21) در دوران سالمندی، رفع نیازها و چالش های سالمندان، یکی از ضرورت های اجتماعی می باشد(22). در واقع شیوع سکته مغزی در سالمندان، بین 46 تا 73 نفر در 1000 نفر گزارش شده است(23) که این میزان به دلیل شیوع سالمندی افزایش یافته(24, 25) است. به همین دلیل لزوم توجه هر چه بیشتر را به سالمندان مبتلا به سکته مغزی مورد توجه قرار می دهد. مطالعه حاضر با هدف تعیین وضعیت سبک زندگی سالمندان مبتلا به سکته مغزی شهر ایلام در سال  1397 انجام خواهد شد.
     
نوع مطالعه: مقطعی (Cross sectional) | موضوع پروپزال: عمومي
دریافت: 1397/1/18 | پذیرش: 1397/4/4 | انتشار: 1398/1/18

ارسال نظر درباره این پروپزال : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به مجری اصلی


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه جامع مدیریت اطلاعات تحقیقات، پژوهش و فناوری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Technology and Research Information System

Designed & Developed by : Yektaweb