دوره 1، شماره 4 - ( زمستان 97 1397 )                   جلد 1 شماره 4 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:
Mendeley  
Zotero  
RefWorks

Moayeri A. The Effects of Prosopis farcta Plant Fruit Extract and an Active component on Morphine Withdrawal Syndrome in Rat and Comparison With Clonidine. Journal title 2019; 1 (4)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-322-fa.html
معیری اردشیر. بررسی اثر عصاره گیاه prosopis farcta برروی سندرم قطع مصرف مرفین در مقایسه با کلونیدین در موش‌صحرایی نر. عنوان نشریه. 1397; 1 (4)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-322-fa.html


گروه آموزشی آناتومی و تشریح، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
چکیده:   (2284 مشاهده)
اعتیاد به مواد مخدر در جهان در حال حاضر به صورت پدیده های ناخوشایند اجتماعی،بروز مشکلات متعدد اقتصادی،ابتلا به انواع بیماری های عفونی و ناهنجاری های خانوادگی و ناهنجاری های روحی در آمده است     (1-2)
تحقیقات نشان داده که اعتیاد به مواد مخدر یکی از شایع ترین اعتیاد ها در ایران است. از طرفی، تحمل در بیماران معتاد به تریاک و کاندیدای عمل جراحی ،که نیاز به آرام بخشی و بیهوشی دارند، یک پدیده شایع است (3). تحمل به پدیده ای اشاره می کند که در آن استفاده از یک دارو باعث کاهش اثر آن می شود و نیاز به مقادیر بالاتر برای دستیابی به همان اثر ایجاد می شود (4).
مرفین ماده ای است که از تریاک جدا شده و اثر تخریبی عمیق دارد،اگر با مصرف مکرر مرفین، بدن در معرض مزمن مرفین قرار بگیرد، اثرات سوء آن مانند تحمل و وابستگی بروز می کند. وابستگی به مرفین ابعاد روحی و جسمی دارد که مشخصه آن بروز سندرم محرومیت به دنبال قطع سریع مواد است که در انسان پس از 36 الی 48 ساعت به اوج خود می رسد و با علائمی مانند دردهای عضلانی تحریک پذیری شدید عصبی،اضطراب ، اسهال،خصومت و تشنج همراه است که فرایند ترک را دشوار می سازد.لذا مصرف داروهای غیرمخدر در دوران ترک سریع که از شدت علائم ترک بکاهند، از اهمیت فراوانی برخوردار است (5).
گیرنده های آدرنرژیک آلفا - 2 دارای خاصیت آرامبخشی، ضد اضطراب، خواب آوری و بی دردی می باشند که بیشتر اثرات خود را با تأ ثیر بر گیرنده های آلفا - 2 در لوکوس سرئولوس و در طناب نخاعی ایجاد می کنند (6). کلونیدین از این گروه است که مصرف خوراکی و وریدی دارد (6) و مشتق ایمیدازول است که آگونیست انتخابی گیرنده ها ی آدرنرژیکی آلفا - 2 می باشد (7).
 
     
نوع مطالعه: مقطعی (Cross sectional) | موضوع پروپزال: عمومي
دریافت: 1395/1/18 | پذیرش: 1395/10/27 | انتشار: 1398/1/18

ارسال نظر درباره این پروپزال : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به مجری اصلی


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.