دوره 1403، شماره 1 - ( بهار 1403 1403 )                   جلد 1403 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.MEDILAM. REC.1397.85

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

abbasi N, aidy A. Title:Antioxidant and hepatoprotective of Allium Latifolium extract against CCL4 induced damage in Rat. Journal title 2024; 1403 (1)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-2939-fa.html
عباسی ناصر، ایدی علی. بررسی اثر آنتی اکسیدانی و محافظت کبدی عصاره سیر کوهی Allium Latifolium در برابر آسیب کبدی ایجاد شده با تترا کلرید کربن در موش صحرایی نر. عنوان نشریه. 1403; 1403 (1)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-2939-fa.html


معاونت تحقیقات و فناوری
چکیده:   (14 مشاهده)
  1. خلاصه ضرورت اجرای طرح:
سیر کوهی  Allium latifolium  یک گیاه دارویی با محتوی بالایی از ترکیبات پلی فنلی به همراه خاصیت آنتی اکسیدانی قوی می باشد. همچنین این گیاه دارای خواص کاهش دهنده استرس اکسیداتیو، محافظت سلول در برابرآسیب های شیمیایی شامل سموم محیطی، کاهنده پراکسیداسیون لیپیدی و حفاظت بافتهای متابولیک بدن نظیر کبد در برابر آسیب های شیمیایی می باشد. علاوه بر این، در تحقیقات انجام گرفته اثبات شده که تجویز این گیاه و مواد موثره آن شامل سولفوکسیدهای سیستئینی موجب کاهش سطح پراکسیداسیون لیپیدی و سطح چربی های سرم در حیوانات آزمایشگاهی می گردد. همچنین غده پیازی سیر کوهی برای معالجه آنفلوانزا و برونشیت و درمان بیماری اسهال خونی آمیبی، مورد استفاده قرار می گیرد. این گیاه قادر است سیاه سرفه را تسکین دهد. به علاوه برای درمان وبا، سل و همچنین در استعمال خارجی برای بیماری های پوستی اثر مفیددارد. سایر خواص آن کم و بیش شبیه سیر است (1, 2).
کبدیک ارگان مهم و یک اندام مرکزی برای بسیاری از عملکردهای متابولیکی بدن، تجزیه مواد سمی و زائد و دفع مواد مضر از بدن است(3, 4). بیماری های کبدی هنوز به عنوان یک مشکل جدی برای سلامتی بشر باقی مانده است(5). ساخت گونه های فعال اکسیژنیک نتیجهی غیر قابل اجتناب در ارگانیسم های هوازی است و حذف آنها در یک سطح پایه ای و با توجه به عملکردهای فیزیولوژیکی مفید و اثرات مضر آنها انجام می شود. این تعادل حساس در جهت حفظ حالت ردوکس داخل سلولی می باشد که نقش بسزایی در بهینه سازی عملکردهای سلولی دارد(6). تجمع بیش از حد رادیکالهای آزاد و یا عدم توانایی بدن برای حذف آنها سبب جابجایی تعادل ردوکس در جهت ایجاد حالت های اکسایشی در بدن می شود(7). یکی از ترکیباتی که سبب تولید رادیکال های آزاد می شود تتراکلرید کربن (CCL4) می باشد، گزارش گردیده این ترکیبیکی از علل بروز بیماریهای کبدی محسوب می شود(8) . که آسیب کبدی ناشی از آن شامل بیوترانسفورماسیون مشتقات رادیکالهای آزاد، افزایش پراکسیداسیون لیپیدی و مرگ سلولی حاد )نکروز( در بافت کبد است (9). متأسفانه داروهای صناعی و مرسوم مورد استفاده در درمان بیماریهای کبدی ناکافی اند و گاه می توانند عوارض جانبی جدی  بر جای گذارند(5). گیاهان دارویی به علت سهولت دسترسی، کاهش عوارض جانبی و قیمت مناسب، به عنوان جایگزین های شایسته داروهای صناعی، همواره مورد توجه بوده و در چند دهه اخیر به طور خاص مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته اند. آنتی اکسیدا ن های موجود در مواد غذایی و بدن، حتی در مقادیر ناچیز، می توانند بدن را در مقابل انواع مختلف آسیب های اکسیداتیو ناشی از رادیکالهای آزاد اکسیژن محافظت کنند(10). تاکنون مطالعه ای در زمینه اثرات حفاظت کبدی گیاه سیر کوهی صورت نگرفته است، در مطالعه ی حاضر بر آن شدیم تا اثرات حفاظت کبدی گیاه سیر کوهی را در برابر آسیب کبدی القا شده توسط تتراکلرید کربن در موش های صحرایی مورد مطالعه و بررسی قرار دهیم.
واژه‌های کلیدی: سیر کوهی، کبد، موش
     
نوع مطالعه: آزمایشگاهی | موضوع پروپزال: عمومي
دریافت: 1403/9/28 | پذیرش: 1403/3/10 | انتشار: 1403/3/10

ارسال نظر درباره این پروپزال : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به مجری اصلی


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه جامع مدیریت اطلاعات تحقیقات، پژوهش و فناوری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Technology and Research Information System

Designed & Developed by : Yektaweb