دوره 1، شماره 1 - ( بهار 97 1397 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: Ir.Medilam.Rec.1396.14

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Lotfalivand S, Sharifi A, Azami M, Khorshidi A. Mean vitamin D Concentrations Status among Pregnant Women and Newborns in Iran: A Systematic Review and Meta-Analysis. Journal title 2018; 1 (1)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-292-fa.html
لطفعلی وند سعید، شریفی علی، اعظمی میلاد، خورشیدی علی. بررسی میانگین غلظت ویتامین D در زنان باردار و نوزادان ایرانی: متا آنالیز. عنوان نشریه. 1397; 1 (1)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-292-fa.html


چکیده:   (2077 مشاهده)
ویتامین د را که کلسیفرول می‌نامند، یکی از ویتامین‌های لازم برای بدن و از ویتامین‌های محلول در چربی می باشد.(1) منابع مختلفی برای آن وجود دارد؛ منبع درونی آن 7- دهیدروکلسترول است که در مقابل اشعه UV تبدیل به کوله کلسیفرول و در نهایت تبدیل به ویتامین D3 می شود. این ویتامین از طریق رژیم غذایی به صورت ارگو کلسیفرول (ویتامین D2) جذب می شود . ویتامین D2 و D3 در مسیر کبدی تبدیل به 25 هیدروکسی D3 می شود. (2،3)
کمبود ویتامین D (VDD) یک مشکل بهداشتی در سراسر جهان است که حدود یک میلیارد از جمعیت جهان به آن مبتلا هستند(4)
ویتامین D عامل ضروری برای تنظیم متابولسیم مواد معدنی و بافت استخوان در بدن است بنابراین نقش مهمی در سلامت، رشد و باروری انسان دارد. (5-6)
نقطه ی برش برای کمبود ویتامین D در مطالعات مختلف متفاوت می باشد اما در بیشتر مطالعات کمتر از 20 نانوگرم در میلی لیتر را به عنوان نقطه ی برش ویتامین Dمعرفی می کنند.  (7)
در مطالعات مروری که اخیرا انجام شده است ارتباط کمبود ویتامین D در زنان باردار با پره اکلامپسی، دیابت بارداری، تولد نوزاد کم وزن و واژینیت باکتریال نشان داده شده است(8-9-10)
از طرفی کمبود ویتامین دی در نوزادان، کودکان، جوانان و بزرگسالان باعث نرمی استخوان می شود و  با بیماری های مزمن مانند اختلالات خود ایمنی،دیابت نوع یک و سرطان نیز در ارتباط است.(11-15)
در ایران مطالعات مختلفی در زمینه بررسی میانگین ویتامین D در زنان باردار و نوزادان صورت گرفته است و نتایج متفاوت می باشد(15-34) لذا با توجه به اهمیت روز افزون موضوع ایجاب می کند با انجام یک مطالعه مرور سیستماتیک و متاآنالیز همه مستندات مرتبط را با هم ترکیب و با ارائه ی یک برآوردی کلی، تصویری کامل تری از این معضل در زنان باردار و نوزادن ایران ارائه نماییم.
واژه‌های کلیدی: باردار، غلظت، D
     
نوع مطالعه: مقطعی (Cross sectional) | موضوع پروپزال: عمومي
دریافت: 1397/5/7 | پذیرش: 1397/7/7 | انتشار: 1397/4/24

ارسال نظر درباره این پروپزال : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به مجری اصلی


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه جامع مدیریت اطلاعات تحقیقات، پژوهش و فناوری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Technology and Research Information System

Designed & Developed by : Yektaweb