دوره 1، شماره 1 - ( بهار 97 1397 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.MEDILAM.REC.1396.036

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:
Mendeley  
Zotero  
RefWorks

Taghinejad H. Evaluation of the incidence of urinary tract infections in hospitalized patients and the effect of standard bladder catheterization training on the knowledge and attitude of nurses working in intensive care units of Shahid Mostafa Khomeini Hospital in Ilam in 2017. Journal title 2018; 1 (1)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-272-fa.html
تقی نژاد حمید. بررسی میزان بروز عفونت های ادرای در بیماران بستری و تاثیر آموزش سوندگذاری مثانه با روش استاندارد بر آگاهی و نگرش پرستاران شاغل در بخش های مراقبت ویژه بیمارستان شهید مصطفی خمینی(ره) ایلام در سال 1396. عنوان نشریه. 1397; 1 (1)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-272-fa.html


گروه آموزشی پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
چکیده:   (2504 مشاهده)
عفونت های دستگاه ادراری یکی از شایع ترین عفونت های باکتریایی انسان در تمام سنین بوده و استفاده از سوندهای ادراری به عنوان یکی از مهمترین عوامل زمینه ساز آنها، بویژه هنگامی که به مدت طولانی باقی بمانند، محسوب می گردد. عوارض ناشی از استعمال سوندها، گاهی خطرات جدی از جمله "عفونت های خونی" و یا مرگ و میر را به دنبال خواهند داشت. این مطالعه با هدف تعیین شیوع عفونتهای باکتریال مجاری ادراری پس از سوندگذاری وتعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی باکتری های جدا شده از بیماران انجام گرفت.
. از هر بیمار حداقل 2 نمونه ادرار، قبل و بعد از سوند گذاری، اخذ و پس از انتقال آنها به آزمایشگاه، جهت شمارش کلنی ها، به روش استاندارد به محیط های کشت مناسب تلقیح شدند. با جداسازی و تعیین هویت باکتریها، سوسپانسیونی از هر کلنی شناخته شده تهیه و از طریق "دیسک- دیفوژن" (و به روش Kirby-Bauer)، از نظر حساسیت یا مقاومت نسبت به 8 آنتی بیوتیک مختلف مورد بررسی قرار گرفتند.
نتایج نشان داد که از 87 بیماری که قبل از دریافت سوند هیچگونه علامت یا نشانه ای از عفونت ادراری نداشتند، 38 نفر (6/43 درصد) در خاتمه سوندگذاری به باکتری اوری مبتلا گردیدند، ضمن اینکه بیشترین میزان باکتری اوری در سنین 39-30 سال (9/28 درصد) و کمترین در سنین 69-60 سال (6/2 درصد) بود. نتایج حاصل از کشت نمونه های ادراری منتهی به جداسازی 50 سویه باکتری گردید که در بین آنها،E. coli  با 17 سویه (34 درصد) بیشترین میزان و, Kl. pneumoniae, Staph. aureus Edwardsiella tarda  و Ent. sakazakii کمترین درصد (2درصد) ایزوله ها را به خود اختصاص دادند. اشریشیاکلی، انتروباکترآئروژنز و کلبسیلا رینواسکلروماتیس بالاترین میزان مقاومت را نسبت به آنتی بیوتیک های آمپی سیلین، پنی سیلین و سفالکسین و کمترین مقاومت را نسبت به نالیدیکسیک اسید، جنتامایسین و نیتروفورانتوئین نشان دادند. استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس نیز بیشترین مقاومت را نسبت به پنی سیلین و آمپی سیلین (هرکدام با 100%) و کمترین مقاومت را نسبت به جنتامایسین (با7/66%) و کوتریموکسازول و نیتروفورانتوئین (با50%) نشان دادند. سایر باکتریهای ایزوله شده، مقادیر متفاوتی از مقاومت یا حساسیت را نسبت به آنتی بیوتیک های مورد آزمایش نشان دادند.
نتایج این بررسی بیانگر افزایش مقاومت باکتریهای ذکر شده نسبت به آمپی سیلین و پنی سیلین G، لزوم جایگزینی آنها با آنتی بیوتیک های دیگرو در صورت امکان عدم استفاده از سوندهای ادراری می باشد
بررسی میزان بروز عفونت های ادرای در بیماران بستری و تاثیر آموزش سوندگذاری مثانه با روش استاندارد بر آگاهی و نگرش پرستاران شاغل در بخش های مراقبت ویژه بیمارستان شهید مصطفی خمینی(ره) ایلام در سال 1396
عفونت های دستگاه ادراری یکی از شایع ترین عفونت های باکت ریایی انسان در تمام سنین بوده و استفاده از
سوندهای ادراری به عنوان یکی از مهمترین عوامل زمینه ساز آنها ، بویژه هنگامی که به مدت طولانی باقی بمانند ،محسوب می گردد . عوارض ناشی از استعمال سوندها ،گاهی خطرات جدی از جمله عفونت های خونی و یا مرگ و میر را به دنبال خواهند داشت . این م طالعه با هدف تعیین شیوع عفونتهای باکتریال مجاری ادراری پس از سوندگذاری وتعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی باکتری های جدا شده از بیماران انجام گرفت.
در این بررسی جمعا ٢٢٦ نمونه از ١١٩ بیمار که به منظور جراحی های مختلف به بخش های متفاوت از دو
بیمارستان رازی و گلستان اهواز مراجعه و سوندگذاری شده بودند ، مورد مطالعه قرار گرفتند . از هر بیمار حداقل
٢ نمونه ادرار ، قبل و بعد از سوند گذاری ، اخذ و پس از انتقال آنها به آزمایشگاه، جهت شمارش کلنی ها ، به روشاستاندارد به محیط های کشت مناسب تلقیح شدند . با جداسازی و تعیین هویت باکتریها ، سوسپانسیونی از هر کلنی از نظر حساسیت یا مقاومت نسبت به ٨ ، ( Kirby-Bauer شناخته شده تهیه و از طریق دیسک- دیفوژن (و به روش آنتی بیوتیک مختلف مورد بررسی قرار گرفتند .نتایج نشان داد ک ه از ٨٧ بیماری که قبل از دریافت سوند هیچگونه علامت یا نشانه ای از عفونت ادراری ٤٣ درصد ) در خاتمه سوندگذاری به باکتری اوری مبتلا گردیدند ، ضمن اینکه بیشترین میزان / نداشتند ، ٣٨ نفر ( ٦
٢ درصد ) بود . نتایج حاصل از / ٦٠ سال ( ٦ - ٢٨ درصد ) و کمترین در سنین ٦٩ / ٣٠ سال ( ٩ - باکتری اوری در سنین ٣٩ با ١٧ سویه E. coli ، کشت نمونه های ادراری منتهی به جداسازی ٥٠ سویه باکتری گردید که در بین آنها کمترین Ent. sakazakii و Edwardsiella tarda , Kl. pneumoniae, Staph. aureus ٣٤ درصد) بیشترین میزان و )درصد ( ٢درصد) ایزوله ها را به خود اختصاص دادند . اشریشیاکلی ، انتروباکترآئروژنز و کلبسیلا رینواسکلروماتیس بالاترین میزان مقاومت را نسبت به آنتی بیوتیک های آمپی سیلین ، پنی سیلین و سفالکسین و کمترین مقاومت را نسبت به نالیدیکسیک اسید ، جنتامایسین و نیتروفورانتوئین نشان دادند . استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس نیز بیشترین مقاومت را نسبت به پنی سیلین و آمپی سیلین (هرکدام با ١٠٠ %) و کمترین مقاومت را نسبت به جنتامایسین٦٦ %) و کوتریموکسازول و نیتروفورانتوئین (با ٥٠ %) نشان دادند . سایر باکتریهای ایزوله شده ، مقادیر متفاوتی / (با ٧ از مقاومت یا حساسیت را نسبت به آنتی بیوتیک های مورد آزمایش نشان دادند .
لزوم ، G نتایج این بررسی بیانگر افزایش مقاومت باکتریهای ذکر شده نسبت به آمپی سیلین و پنی سیلین
جایگزینی آنها با آنتی بیوتیک های دیگرو در صورت امکان عدم استفاده از سوندهای ادراری می باشد.
واژه‌های کلیدی: عفونت ادراری، سوند، مثانه
     
نوع مطالعه: مقطعی (Cross sectional) | موضوع پروپزال: عمومي
دریافت: 1397/5/7 | پذیرش: 1397/7/7 | انتشار: 1397/4/24

ارسال نظر درباره این پروپزال : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به مجری اصلی


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.